Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Τι λέει το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ανακοίνωση ΚΚΕΤο ΚΚΕ απευθύνει σε όλους τους ανθρώπους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, καθώς και στις οικογένειές τους, αγωνιστικό κάλεσμα συστράτευσης για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της Κυβέρνησης - ΕΕ.

Να απορρίψουν τα χρεοκοπημένα επιχειρήματα ότι οι πρόσθετες ανάγκες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους μπορούν να ικανοποιηθούν με την αναθέρμανση της "ανάπτυξης", δηλαδή της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτήν την ανάπτυξη οι λαϊκές κοινωνικές ανάγκες, οι ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία αποτελούν ανεπίτρεπτο "κόστος" για το κεφάλαιο.

Σημαίνει μονιμοποίηση και επέκταση των κρατικών περικοπών για την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των απαραίτητων δημόσιων μονάδων για τη στήριξη των αναγκών τους, περικοπή των συντάξεων και των αναπηρικών επιδομάτων.

Σημαίνει επέκταση της "ατομικής ευθύνης" για την αντιμετώπιση μεγαλύτερου από πριν μέρους των αναγκών των ανθρώπων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και περιορισμό της κρατικής ευθύνης στα "ελάχιστα βασικά πακέτα" παροχών, κυρίως για όσους εντάσσονται στην ακραία φτώχεια.

Σημαίνει υποκατάσταση της κρατικής ευθύνης από τη "φιλανθρωπία", τον επί πληρωμή "εθελοντισμό" των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αποσπασματικές, ληξιπρόθεσμες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Η "μεταμνημονιακή" εποχή διατηρεί όλους τους μνημονιακούς νόμους και μέτρα που ψήφισαν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου του Ν. 2512/2018 που μέσω της "λειτουργικότητας" θα γενικεύσει τις περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις και θεραπείες. Διατηρεί και επεκτείνει τα "ματωμένα πλεονάσματα", προϊόν της άγριας φορολογίας και των περικοπών για τις κοινωνικές ανάγκες του λαού και των ΑμεΑ.

Η αντιπαράθεση και οι "καβγάδες" μεταξύ αυτών των κομμάτων δε γίνονται για το πως θα αποκατασταθούν οι απώλειες που είχαν οι λαϊκές οικογένειες, την περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Διαγωνίζονται για το ποιος είναι πιο ικανός και πιο αποτελεσματικός να εφαρμόσει την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, ποιος είναι πιο ικανός να παραπλανήσει και να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Το ΚΚΕ καλεί τους ανθρώπους με αναπηρία, τους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους να μη συμβιβαστούν με τη μείωση των απαιτήσεων για την πλήρη ικανοποίηση όλων των γενικών και των πρόσθετων αναγκών τους. Να διεκδικήσουν:

Υψηλού επιπέδου σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, παρέμβασης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης, Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Ειδικής Αγωγής για όλο το λαό και πολύ περισσότερο για τα ΑμεΑ.

Στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με επαρκές, μόνιμο και κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό.

Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 100% δωρεάν προληπτικές εξετάσεις π.χ. προγεννητικός έλεγχος, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας κλπ.

Να σταματήσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι με αναπηρία και χρόνια πάθηση να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, επεμβάσεις, για υγειονομικό υλικό και ειδικά τεχνολογικά βοηθήματα.

Το κόστος να επιβαρύνει 100% τον κρατικό προϋπολογισμό και να παρέχονται δωρεάν.

Καμία περικοπή σε επιδόματα και συντάξεις. Κανένα επίδομα αναπηρίας κάτω από 600€, επέκταση στις κατηγορίες που σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, σκλήρυνση κατά πλάκας, Αλτσχάιμερ, κτλ.).

Μαζικές προσλήψεις ΑμεΑ, με ευθύνη του Κράτους, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Όχι στα προγράμματα ανακύκλωσης της φτώχειας και της ανεργία

Στο ρεαλισμό του συμβιβασμού και του "εφικτού" να αντιτάξουν το ρεαλισμό που προκύπτει από τις τεράστιες δυνατότητες της προόδου της επιστήμης, της τεχνολογίας και των τεχνικών μέσων, του πολυάριθμου εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού, της παραγωγικότητας της εργασίας και του πλούτου που παράγει, να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες στην πρόληψη, στη θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην πλήρη κοινωνική δραστηριότητα, στην εργασία των ανθρώπων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού για να ενισχυθεί ο αγώνας για την απόσπαση λύσεων στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας που η ικανοποίηση των αναγκών των ΑμεΑ δε θα αποτελεί "κόστος", αλλά θα είναι καθολικό δικαίωμα, κατοχυρωμένο από το λαϊκό κράτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.