Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Για τον τουρισμό στην Παραλία Κατερίνης μιλά ο Γιάννης Χολέβας στην Γνώμη


Για τον τουρισμό σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία, μιλά στη Γνώμη ο Γρηγόρης Δεϊδαμενίδης


Ο Α. Εμπειρίκος της "Υψικάμινος"[1]: L' appel d' Un-Pére στον Ζακ Λακάν και το σημαίνον του σημαίνοντος: ποιητικός λόγος και ψύχωση: Μια απόπειρα.

Του Φώτη Μισόπουλου
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ,
ΛΕΟΝΤΕΣ ΩΡΥΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΣΤΗΘΟΥΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ/ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ:
 ".....Το πολύωρο όνειρο δεν ακούστηκε πια ποτέ. Φράγματα υψώθηκαν       εκεί που έμεινε το πάθος άναυδο και τα φυστίκια που μαζεύουν τα πτωχά  
 παιδιά μοιάζουν με τρεχαντήρια"

Η Διαχειρίστρια του Φιλοζωικού Σωματείου Zeus Κατερίνης, Ευρώπη Σαραντίδου, μιλά για το οξύ πρόβλημα των αδέσποτων στην Παραλία Κατερίνης


"Άρχισε πάλι... το ράβε - ξήλωνε.."

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Άρχισε πάλι... το ράβε - ξήλωνε.. για άλλη μια φορά ετοιμάσουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σχέδιο αλλαγών στο πολύπαθο Υπουργείο Παιδείας και στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Το φετίχ των κ. κ. Υπουργών Παιδείας με τις αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν έχει χρώματα – ιδεολογίες αλλά ούτε και τέλος. Το ίδιο κάνουν τόσα χρόνια τώρα όλοι οι κ. κ. Υπουργοί που αναλαμβάνουν αυτή τη «θέση - καρέκλα» γιατί είναι θέμα που «πουλάει» και μπορεί να «απασχολήσει» μήνες ολόκληρους την επικαιρότητα, ενδιαφέρει περίπου 70.000 έως 75.000 μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις κάθε χρόνο, φανταστείτε την αγωνία και το ενδιαφέρον όλων αυτών και των οικογενειών τους.

Παίζει καλύτερα με 10 παίκτες ο Αλέξανδρος Κιλκίς

Αγχωτική αλλά πανάξια νίκη πήρε η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας σήμερα ,με αντίπαλο τον ΠΑΟ Κεντρικού στην Ευκαρπία. Οι νεαροί παίκτες του Αλέξανδρου μπήκαν μουδιασμένα στο πρώτο ημίχρονο αλλά κατάφεραν να προηγηθούν στο 12’ με πέναλτι του Ντουντούκη που κέρδισε ο ίδιος μετά από ανατροπή του μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Παιδικός αποκριάτικος χορός του συλλόγου τριτέκνων Πολυκάστρου

Με μεγάλη επιτυχία για ακόμη μια φορά παρέα με τους τρίτεκνους Πολυκάστρου με κέφι, χορό και συμμετοχή από όλους τους γονείς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε ο παιδικός αποκριάτικος χορός του συλλόγου τριτέκνων Πολυκάστρου. Οι συμμετέχοντες ξεφάντωσαν μαζί με τα παιδιά τους και το ξέφρενο κέφι με τον κλόουν.

Τσίκνισε και γλέντησε το "πόλις"



Το ορφανοτροφείο «Μέλισσα» μας χρειάζεται όλους

Στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα» βρέθηκαν το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσφέροντας εθελοντική εργασία που τόσο ανάγκη έχει το ίδρυμα. Εκεί σε συνεργασία με την διευθύντρια κα Βασιλεία Μαύρου, πραγματοποίησαν εργασίες διευθέτησης χώρων, τακτοποίηση και μεταφορά εξοπλισμού και συσκευών.

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας "Πόντος" (2015)


Η πρώτη μετεκλογική συνέντευξη του Παραστατίδη στη Γνώμη


Σκοτώθηκαν σε τροχαίο μια 19χρονη και ένας 22χρονος

Σήμερα τα ξημερώματα, στο 4,1 χλμ. της Επαρχιακής οδού Μεγάλης Παναγιάς – Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 5 ημεδαποί (4 άντρες – 1 γυναίκα) ηλικίας 19 έως 22 ετών, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μίας 19χρονης, ενός 22χρονου και τον τραυματισμό τριών 19χρονων. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας.

Γράψε... λάθος! Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
Φθόγγοι και γράμματα: από την αρχαία ελληνική στη νεοελληνική γλώσσα
Οι λέξεις, προτού αποτυπωθούν γραπτά, προτού δηλαδή να είναι εικόνα, είναι και ήχος, αφού προφέρονται και ακούγονται.

"Ανάσα αξιοπρέπειας" στο Κιλκίς και όλες τις πόλεις σήμερα στις 4 το απόγευμα

Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς στις 4 μ.μ.
Ανάσα αξιοπρέπειας
Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε
Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη.
Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!