Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αυτά είπε η Αγαθοπούλου στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

"Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, πριν λίγο επέστρεψα από την ΕΡΤ όπου η δημοκρατία μαζί με τους εκπροσώπους της κακοποιείται βάναυσα ενώπιον δημοσιογράφων απ’ όλο τον κόσμο και κάνει πιο επίκαιρη από ποτέ την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και δυο μέρες συζητάμε για αυτή την πρόταση μομφής και φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει το λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ και για ποιο λόγο καλούνται να επιχειρηματολογήσουν. Δεν έχετε καταλάβει ότι ΕΜΕΙΣ καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση και όχι ΕΣΕΙΣ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. 

ΕΣΕΙΣ καλείστε να δώσετε εξηγήσεις για τον τρόπο διακυβέρνησής σας και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ που δεν κυβερνάμε και ούτε έχουμε κυβερνήσει και ποτέ για να χρειάζεται να απολογούμαστε!

Ο λόγος σας έχει γίνει γραφικός και φυσικά ουδεμία σχέση έχει με σοβαρό πολιτικό λόγο. Και δυστυχώς, με αυτόν τον τρόπο απαξιώνετε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αλλά και όλη την πολιτική ζωή και έχετε κάνει τη γενιά μου να μη θέλει καν να ακούσει αυτή τη λέξη! 

Αυτή η γενιά λοιπόν τι άλλο μπορεί να προσδοκά από την Κυβέρνησή σας εκτός από το να παραιτηθείτε άμεσα; Δεν έχουν μείνει και πολλά ακόμη να κάνετε μέχρι να την απαξιώσετε τελείως!

Διαβάζω έκθεση του Υπ. Εργασίας: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό της ανεργίας το β’ Τρίμηνο του 2013 έφτασε στο 27,1%. Ιδιαίτερα ψηλό είναι το ποσοστό ανεργίας που αφορά τους νέους 15-24 ετών, το οποίο άγγιξε το 59% και από 25-29 στο 44,4%. 

Επίσης σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους άνδρες βρίσκονται οι γυναίκες, των οποίων το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 31,1% σε σχέση με 24,1% στους άνδρες. Και συνεχίζει. 

Οι αιτίες που συνετέλεσαν στο υψηλό ποσοστό ανεργίας ήταν κυρίως η απώλεια θέσεων εργασίας. Μεταξύ του γ’ τριμήνου του 2008 και του γ’ τριμήνου του 2012 χάθηκαν στην Ελλάδα 850,8 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σήμερα προφανώς αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο! Και συνεχίζετε ακάθεκτοι. Η τρόικα, όπως ξέρετε δε θα φύγει από εδώ εάν δε βρείτε άλλα 12500 κεφάλια να κόψετε μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης, καταργήσατε ειδικότητες επαγγελματικών λυκείων, τις οποίες παρακολουθούσαν περισσότεροι από 15.000 μαθητές! 

Χωρίς να τους ρωτήσετε εάν μπορούν και αν έχουν την οικονομική κυρίως δυνατότητα να περιμένουν να τελειώσουν το λύκειο για να απευθυνθούν στη συνέχεια σε κάποιο ΙΕΚ ή άλλη σχολή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Νέους και νέες εκπαιδευτικούς, που ξεκινάνε τώρα τη ζωή τους, τους χωρίσατε βίαια από τις οικογένειές τους, γιατί έτσι βόλευε τα σχέδιά σας, για μια παιδεία πουκάμισο αδειανό! Χιλιάδες ακόμη νέους επιστήμονες τους στείλατε στο εξωτερικό γιατί εδώ μάλλον δεν τους είχαμε ανάγκη!

Τα τελευταία χρόνια, που η κρίση μπαίνει όλο και περισσότερο στις ζωές μας, πολλοί νέοι άνθρωποι και όχι μόνο, αποφάσισαν να ξαναγυρίσουν στην καλλιέργεια της γης και την αγροτική παραγωγή. Η απάντηση της Κυβέρνησης;; Εξοντωτικοί φόροι παντού και κίνητρο κανένα! Συγχαρητήρια!

Επικαλείστε τη νομιμότητα ως αιτία εισβολής στην ΕΡΤ. Πού πήγε η νομιμοφροσύνη σας στη διαδικασία παράδοσης του εξοπλισμού στο Ραδιομέγαρο, από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ προς την τωρινή Κυβέρνηση; 

Πού πήγε η νομιμοφροσύνη σας όταν χαρίζατε τις συχνότητες στους μεγαλοκαναλάρχες, χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος, όταν ξεπουλάγατε δημόσια περιουσία και όταν στέλνατε σε αντισυνταγματική διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους; 

Αυτό το λέει το ΣτΕ παρεμπιπτόντως, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αρκεί λοιπόν να λέτε ότι είστε δημοκράτες, αλλά πρέπει και να το δείχνετε.

Με περισσό θράσος, το τελευταίο διάστημα, παριστάνετε ότι σέβεστε και αφουγκράζεστε τον Μανώλη Γλέζο περισσότερο από εμάς τους συντρόφους του και κόπτεστε για αυτά που λέει. Αφού είναι έτσι λοιπόν γιατί τον αγνοείτε όταν μιλάει για το κατοχικό δάνειο; Εκεί δε βγάζετε κουβέντα! 

Αν τον τιμούσατε πραγματικά, θα σεβόσασταν και τους αγώνες του για Δημοκρατία και Ελευθερία και όλα αυτά που έχει κάνει μέχρι σήμερα, έννοιες όμως που εσείς δεν τις έχετε στο λεξιλόγιό σας!

Και μη λέτε σε μας ότι χαραμίζουμε το τελευταίο μας κοινοβουλευτικό όπλο, αυτό της πρότασης δυσπιστίας, για εσωκομματικά παιχνίδια και ότι δε θα έχουμε δικαίωμα για 6 μήνες να το ξαναχρησιμοποιήσουμε. 

Μην κόπτεστε εσείς γι’ αυτά παραπάνω από εμάς. Δε χρειάζεται. Σκεφτείτε ότι εσείς δε θα έχετε δικαίωμα να το κάνετε αυτό τους επόμενους έξι μήνες, γιατί «πουλώντας» σήμερα την ψήφο σας στην Κυβέρνηση, πουλάτε και την τελευταία ελπίδα του κόσμου για αλλαγή κατεύθυνσης και πλεύσης.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές της συγκυβέρνησης, 1,5 χρόνος ήταν πάρα πολύς πολιτικός χρόνος για να μπορέσετε να δείξετε έστω και ένα ψήγμα αλλαγής πολιτικής. Να αισθανθεί ο κόσμος ότι είστε μαζί του και όχι εναντίον του. 

Ούτε αυτό δεν καταφέρατε να κάνετε! Αντίθετα, το φορολογικό νομοσχέδιο που καλείστε να υπερψηφίσετε σε λίγες μέρες, θα είναι το κερασάκι στην τούρτα των αντιλαϊκών σας μέτρων. Και μετά δε θα σας σώζει ούτε η ρουσφετολογική πολιτική σας, η μόνη που ξέρετε να εφαρμόζετε!

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος έχει καταθέσει εδώ και καιρό την πρόταση δυσπιστίας του απέναντι στην Κυβέρνηση. Ακούστε τον και φύγετε τώρα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.