Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Προβολές του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς
Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς διοργανώνουν τις περιφερειακές προβολές του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και Δευτέρα 18 Νοεμβρίου,  ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς. Είσοδος ελεύθερη


Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Δευτέρα 11 Νοεμβρίου

21.00 Εξαφάνιση
Σκηνοθεσία: Μίλος Πούσιτς. Σενάριο: Dušan Spasojević. Χώρα Παραγωγής: Σερβία-Ελβετία.Έγχρωμο Διάρκεια: 109'. Έτος Παραγωγής: 2013
Ο Γιάνκο επιστρέφει στον τόπο του, ένα χωριό στο τέρμα Θεού, μετά από αρκετά χρόνια διαμονής στο Βελιγράδι, όπου δούλευε σκληρά για λίγα χρήματα.

Το ορεινό χωριό του είναι στα πρόθυρα της εγκατάλειψης, κι έτσι ο Γιάνκο σκοπεύει να πουλήσει τη γη του και να φύγει στην Ελβετία, πιστεύοντας πως εκεί επιτέλους θα γλιτώσει από τα οικονομικά προβλήματα και θα βρει μια θέση στον ήλιο. Η μοναχική μητέρα του, η Μιλίτσα, 50 ετών, έτρεφε για πολύ καιρό την ελπίδα πως ο Γιάνκο θα επέστρεφε με μια σύζυγο και θα έκανε εκεί οικογένεια. Θα κάνει λοιπόν τα πάντα για να του αλλάξει γνώμη. 

Ο Στραχίνγια, ένας μοναχικός κάτοικος του έρημου χωριού, ιδεαλιστής, με φοβερή δύναμη και θέληση για ζωή, βοηθά τη Μιλίτσα. Μετά τον τραγικό θάνατο του γιου του, έκλεισε την ταβέρνα που διατηρούσε, η κόρη του έγινε αλκοολική και η γυναίκα του έπαψε να του μιλά. Παρότι η Μιλίτσα θα βάλει τα δυνατά της να μεταπείσει τον Γιάνκο να μείνει και να δουλέψει τη γη του, και παρότι ο Στραχίνγια θα του προτείνει να ξανανοίξουν μαζί την ταβέρνα και να μοιράζονται τα κέρδη, ο Γιάνκο δεν θα εγκαταλείψει το σχέδιό του. 

Είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει το μέλλον του – ακόμα και να πουλήσει τον τάφο του πατέρα του.

23.0 Τα δάκρυα Σκηνοθεσία - Σενάριο: Πάμπλο Δελγάδο Σάντσες. Χώρα Παραγωγής: Μεξικό. Έγχρωμο. Διάρκεια: 66'. Έτος Παραγωγής: 2013


Τα αδέλφια Φερνάντο και Γκαμπριέλ ζουν σε μια διαλυμένη οικογένεια. Ο θυμός και η θλίψη που δεσπόζουν στο σπίτι τούς κάνει να το σκάσουν για ένα Σαββατοκύριακο στο δάσος. Ο Γκαμπριέλ θα γίνει μάρτυρας της αυτοκαταστροφής του μεγαλύτερου αδελφού του.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου
21.00 Σπίτι κανενόςΣκηνοθεσία - Σενάριο: Ντενίζ Ακτσάι. Χώρα Παραγωγής: Τουρκία. Έγχρωμο Διάρκεια: 81' Έτος Παραγωγής: 2013


Μετά το θάνατο του συζύγου της, η Νουρτζάν μένει ολομόναχη με τη μεγάλη της κόρη, Φεριντέ, και δυο μικρά παιδιά, τον Ιλκέρ και την Εζγκέ. Η Φεριντέ, που είναι μεγαλύτερη, πρέπει να αναλάβει το ρόλο του πατέρα. Η Νουρτζάν, που είναι ήδη σε μεγάλη ανάγκη, εκμεταλλεύεται αυτήν την κατάσταση και σχεδόν αντικαθιστά τον μακαρίτη με τη Φεριντέ, αναθέτοντάς της όλες τις ευθύνες. Ο Ιλκέρ, αφοσιωμένος στον πατέρα του ως μοναχογιός, αντιδρά έντονα όταν η Φεριντέ αναλαμβάνει τα ηνία, κι αποξενώνεται από την οικογένεια. Η Εζγκέ, ως έφηβη που χρειάζεται την οικογένειά της περισσότερο από ποτέ, είναι ανήμπορη να πλησιάσει τη μητέρα της ή την αδελφή της, αφού και οι δυο τους την αγνοούν, παραδομένες στο δράμα τους. 

Προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της, να γίνει μέλος της οικογένειας, να «ανήκει»... Τα πράγματα στο σπίτι αλλάζουν όταν η Φεριντέ, που έχει λυγίσει από τα βάρη, δέχεται την πρόταση του Γκιουλαγά κι αποφασίζει, ως διέξοδο, να τον παντρευτεί. Η ιστορία τεσσάρων χαρακτήρων που αδυνατούν να ξαναγίνουν οικογένεια μετά από μια απώλεια που καταστρέφει τις ζωές τους μέρα με τη μέρα.

21.30 Η τελευταία φάρσα
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ραΐσης. Σενάριο: Γαβριήλ Ευσταθίου. Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα. Έγχρωμο Διάρκεια: 83'. Έτος Παραγωγής: 2013. Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Νικόλας Πιπεράς, Γιώτα Αργυροπούλου, Ανδρέας Μαριανός. 

Τέσσερις νέοι επιστήμονες έχουν ένα περίεργο «χόμπι»: Να κάνουνε φάρσες-αποκαλύψεις σε μέντιουμ, πνευματιστές κ.λ.π. Ένας από αυτούς μπαίνει στην ομάδα ενός ψευδο-θεραπευτή ώστε να αποκαλύψει την απατεωνιά. Εκεί όμως, τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα είχε σχεδιάσει...
Οι προβολές πραγματοποιούνται χάρη στην οικονομική υποστήριξη: των χορηγών της κινηματογραφικής μας λέσχης, τη συνεργασία του Δήμου Κιλκίς και το εθελοντικό εισιτήριο των θεατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου