Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πρόβλημα οι διαμάχες εντός της Τρόικα

Η διαμάχη μεταξύ των διεθνών δανειστών της Ελλάδας δυσχεραίνει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα το Reuters.

Παρουσίαση του βιβλίου της Ιουστίνης Φραγκούλη "Ο Πολ και η Λάρα ταξιδεύουν" στο 3ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς στις 3 Οκτωβρίου

Από το Μόντρεαλ στο Κιλκίς! Ο Πολ και η Λάρα έρχονται με τη συγγραφέα Ιουστίνη Φραγκούλη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς για μία διαδραστική παρουσίαση, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου από τις 9,00 π.μ. έως 12,00 π.μ. στο χώρο του σχολείου.

Εντυπωσιακός ο 11 χρονος Ανέστης Νάνος στα “Κωνσταντινίδεια 2012” της Νάουσας

Στους αγώνες με την επωνυμία “Κωνσταντινίδεια 2012” έπεσε η αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων της αγωνιστικής ομάδας του τμήματος στίβου ΓΑΣ Κιλκίς. Οι αγώνες διοργανώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας Ημαθίας σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας και τον τοπικό σύλλογο ΓΕ ΝΑΟΥΣΑΣ την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και σε αυτούς συμμετείχαν σωματεία των δύναμεων των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας , Πέλλας-Κιλκίς, Θεσσαλονίκης , Δυτ. Μακεδονίας, Σερρών με μεγάλο αριθμό αθλητών-τριών. 

Στουρνάρας: "Θα δούμε."

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Γενική συνεργασία. Για θέματα οικονομικής πολιτικής γενικότερα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αύριο θα ξαναδείτε την τρόικα, κύριε Υπουργέ;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Δεν έχουμε κανονίσει. Θα το δούμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Βεβαίως συνεχίζεται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η διαπραγμάτευση είναι και σε πολιτικό επίπεδο πια;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Όχι σε πολιτικό επίπεδο. Με την τρόικα μόνο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα προλάβουμε μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Θα δούμε.

Fitness Event… Zumba party από το Kinesis-Gym!!!

Άλλη μία αξέχαστη βραδιά μας προσέφερε το Kinesis-Gym με την διοργάνωση ενός ακόμη fitness event την Κυριακή που μας πέρασε 30/9/2012 στο πεζόδρομό της 25ης Μαρτίου σε συνεργασία με το καφέ – μπαρ Cactus το οποίο μας φιλοξένισε. 

Δύο μετάλλια ο Χαμουρούδης, στο Βαλκανικό πρωτάθλημα βετεράνων στη Σμύρνη

Με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο ολοκλήρωσε την αγωνιστική του χρονιά ο διεθνής βετεράνος πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Χαμουρούδης, ο οποίος στο πρόσφατο Βαλκανικό πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών στίβου που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Σμύρνη από τις 21 ως 23 Σεπτεμβρίου , κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στα αγωνίσματα του άλματος σε μήκος και στον ακοντισμό στην κατηγορία Μ-50-53 Οι Βαλκανικοί αγώνες Βετεράνων Στίβου διεξήχθησαν με την συμμετοχή της Αλβανίας, τη Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Κροατίας, Μαυροβούνιο, Κοσσυφοπέδιο, πΓΔΜ, της Μολδαβίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Σερβίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας και με συνολικά 850 αθλητές να παίρνουν μέρος στους αγώνες.

Συνάντηση Αγαθοπούλου με γεωργοκτηνοτρόφους του ν. Κιλκίς

Η βουλευτής Κιλκίς , Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και αντιπροσωπεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, συναντήθηκαν χθες Δευτέρα 1/10 με αγρότες και κτηνοτρόφους στα χωριά Τέρπυλλο και Χέρσο. Οι γεωργοκτηνοτρόφοι κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν τόσα στο ακριβό κόστος (καύσιμο, σπόρος, λίπασμα) όσο και στη χαμηλή τιμή που τελικά πωλούν τα προϊόντα τους. Τόνισαν ότι μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε πολιτική βούληση για να γίνουν ενέργειες που θα έδιναν ώθηση στην αγροτική παραγωγή, δεν υπήρξε καθοδήγηση από την πολιτεία προς τους αγρότες, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε σήμερα να έχουμε μειωμένη πρωτογενή παραγωγή.

Προσφορά Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς προς εκπαιδευτικούς

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, κατανοώντας το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση και ιδιαιτέρως την εποχή αυτή, προχωράει σε μία προσφορά για τους παραπάνω εκπαιδευτικούς. Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να έχουν μία επιπλέον βοήθεια στο διδακτικό τους έργο, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι διοργανώνει δωρεάν μαθήματα χορού για όλους τους παραπάνω εκπαιδευτικούς.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς στο Ακριτοχώρι Σερρών

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, με αφορμή τα θυρανοίξια, του νέου ναού της Ιεράς μονής Τιμίου Προδρόμου (Ακριτοχώρι Σερρών), που θα γίνουν παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στις 21 Οκτωβρίου 2012, διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή / προσκύνημα στην Ιερά μονή και σας καλεί να συμμετέχετε σε αυτή του τη δραστηριότητα. 

Διήμερη εκδρομή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στην Αθήνα

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η συγκεκριμένη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη, δηλαδή Σάββατο 3/11 (ημέρα αναχώρησης) και Κυριακή 4/11 (ημέρα επιστροφής). Θα ήταν μεγάλη μας χαρά, να συμμετέχετε στην εκδρομή αυτή και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία μεγάλη και όμορφη παρέα για το διήμερο αυτό. Παρακαλούμε πολύ οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν έως και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012. 

Αρχίζουν τα πρώτα προγράμματα κατάρτισης της «Επιμορφωτικής» στο Πολύκαστρο

Η Επιμορφωτική Κιλκίς, πρόκειται να υλοποιήσει το 1ο εκπαιδευτικό τμήμα στο Παράρτημά της στο Πολύκαστρο (Εθνικής Αμύνης 37, Σύλλογος Ποντίων «οι Ακρίτες»), για το πρόγραμμα ‘TRAINING VOUCHER’. Παρά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν λόγω της φόρτωσης του ηλεκτρονικού συστήματος από όλα τα ΚΕΚ της Ελλάδας και άλλες απρόβλεπτες καταστάσεις, η Επιμορφωτική ξεκινά το 1ο τμήμα.
Το πρόγραμμα “VOUCHER” λοιπόν, με στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση στους Η/Υ, ξεκινά στις 30 Οκτωβρίου και λήγει στις 27 Νοεμβρίου 2012 (Διάρκεια 100ώρες).

ΕΑΣΥΝΚ για τις αποσπάσεις αστυνομικών του ν. Κιλκίς

Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:"Με την υπ' αριθμ. 6001/7/1/5509-κα' από 28/9/2012 διαταγή του Α.Ε.Α., ζητείται η ενίσχυση τεσσάρων Αστυνομικών Διευθύνσεων (Ξάνθης-Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας-Δράμας) από είκοσι δύο (22) συνολικά Διευθύνσεις από όλη την Επικράτεια! Με την ανωτέρω διαταγή η Διεύθυνσή μας, διατάσσεται να ενισχύσει την Α.Δ. Δράμας με τον αριθμό των ογδόντα (80) πρώην συνοριακών Φυλάκων.

Συνάντηση Επιμελητηρίου Κιλκίς με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα συναντήθηκε αντιπροσωπεία με εκπροσώπους των 24 νομών, παραμεθόριων και πυρόπληκτων. Οι επιχειρήσεις των οποίων υφίστανται πιέσεις από τις μεγάλες δανειακές τους υποχρεώσεις.

Παρέμβαση Γεωργαντά για την συγκοινωνιακή απομόνωση Νέου Αγιονερίου, Παλιού Αγιονερίου, Ανθοφύτου και Μικροκάμπου

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ο Βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Οκτωβρίου με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Σταθόπουλο Νικόλαο στον οποίο εξέθεσε τη δεινή θέση στην οποία περιήλθαν οι κάτοικοι τω οικισμών Νέου Αγιονερίου, Παλιού Αγιονερίου, Ανθοφύτου και Μικροκάμπου εξαιτίας της συγκοινωνιακής τους απομόνωσης λόγω των ελαχίστων δρομολογίων που διεξάγονται μέσω του ΚΤΕΛ Κιλκίς.
Το αίτημα των κατοίκων, αφού το ΚΤΕΛ Κιλκίς δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή σύνδεση των οικισμών με τα δικά του δρομολόγια, είναι να συνδεθούν μέσω του ΟΑΣΘ με τη συμπρωτεύουσα.

Κατασχέσεις σε όσους δεν υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Κιλκίς

Σε εφαρμογή πρόσφατων σχετικών διατάξεων του Ν. 4071/2012, ο Δήμος Κιλκίς δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες του να ρυθμίζουν και να εξοφλούν τις οφειλές τους (πρόστιμα, τέλη, φόρους, κλήσεις, κ.α.) σε δόσεις και με σημαντική (έως 100%) έκπτωση των προσαυξήσεων. 

Χαρακόπουλος: "Λέμε όχι στον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό"

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για ζητήματα αρμοδιότητάς μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ιδιαίτερα για τον έλεγχο που διενεργείται στις αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Με οδηγία του Πρωθυπουργού, ο έλεγχος επεκτείνεται από το 1994 έως σήμερα με συνδρομή και του ΣΔΟΕ.

Δήλωση Βενιζέλου για τους καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα της «λίστας» Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα:
Η δημόσια συζήτηση για την «περιβόητη» λίστα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα που σύμφωνα με δήλωσή του παρέλαβε στα τέλη 2010 ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και παρέδωσε στις αρχές Ιουνίου 2011 στον τότε Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη, τείνει να εκθέσει διεθνώς τη χώρα και να ακυρώσει την προσπάθειά μας για σύναψη διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων.

Επίσκεψη βουλευτή του Κ.Κ.Ε Α’ Θεσσαλονίκης Θεοδόση Κωνσταντινίδη στο Κιλκίς

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει περιοδεία, αύριο, 03 Οκτώβρη 2012, στην Π.Ε. Κιλκίς
09.30 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας.
11.30 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, 482 λαθραία πακέτα τσιγάρα και τον συνέλαβαν

Συνελήφθη χθες (01.10.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Κλοπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 59 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «Περί Τελωνιακού Κώδικα». 

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (01.10.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου τρεις ημεδαποί 29, 30 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. 

Αστυνομικοί του Κιλκίς συνέλαβαν δύο άτομα για κατοχή περίπου 7 κιλών χασίς

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, πέτυχαν χθες (01.10.2012) το απόγευμα τη σύλληψη, δύο υπηκόων Αλβανίας 27 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση κατά της αρχής. 

Η Νέα Ένωση Νέων Αγροτών Κιλκίς

Στην Διοικούσα Επιτροπή για την νέα Ένωση Νέων Αγροτών Κιλκίς επελέγησαν οι: Φυτανίδης Θεόδωρος (Μελισσουργιό, 6971561364 & 6943465784), Καλδάκης Μιχάλης (Γαλλικός, 6945151713), Κυπραίος Διονύσης (Σεβαστό, 6947841354), Τσερκεζίδης Κων/νος (Ξηρόβρυση, 6942497934) & Παϊταρίδης Νίκος (Χέρσο, 6946906814). 

Χαράλαμπος Παυλίδης: "Αποκλειστικά υπεύθυνος για την κωλυσιεργία και την παρεμπόδιση καταβολής των χρημάτων των παραγωγών είναι ο κ. Σταύρος Μάλγαρης"

Με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 και η οποία αφορούσε την μη απόδοση του ΦΠΑ ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Με την σημερινή ανακοίνωση μου επιθυμώ για λόγους διευκρινιστικούς όπως γνωστοποιήσω στην κοινή γνώμη ότι με το δελτίο τύπου της 27ης Απριλίου 2012 και για την αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως ότι δεν αναφερόμουν στο υπαλληλικό προσωπικό της ΔΟΥ ΚΙΛΚΙΣ στο σύνολο του αλλά μόνο και προσωπικώς στον Προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΛΓΑΡΗ.

Εντυπωσιακή παρουσία του ΓΑΣ Κιλκίς στον 2ο Ημιμαραθώνιο Καλαμαριάς - Πρωτιές για Ε. Ασημακίδου & Φ. Αβράμογλου

Πραγματικά κάτι απρόσμενο ήταν για την Καλαμαριά ο 2ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος και οι δρόμοι 5.000 μ και 1000 μ μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων που έγινε την περασμένη Κυριακή. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή σ΄ όλες τις κατηγορίες και το γεγονός ότι η Κεντρική Πλατεία του Δημαρχείου της Καλαμαριάς κατακλύστηκε από εκατοντάδες αθλητές και παιδιά που αγωνίστηκαν , γονείς και φίλους του αθλητισμού έδωσαν τον χαρακτηρισμό των πολύ πετυχημένων αγώνων. 

Πανηγυρική επέτειος της «Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου τον Σεπτέμβριο του 1918» στον Δήμο Παιονίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/09/2012 η 94η πανηγυρική επέτειος της «Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου τον Σεπτέμβριο του 1918», στο Διασυμμαχικό Μνημείο του Πολυκάστρου.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Πολυκάστρου, Αξιουπόλεως και Γεφύρης κ.κ. Δημήτριος, έγινε η επετειακή ομιλία από εκπρόσωπο της ενώσεως συμμάχων πολεμιστών. Επίσης απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας.

Τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, η λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, για ανάδειξη τοπικής επιτροπής Δήμου Κιλκίς. Την εισήγηση έκανε ο Π. Τατσόπουλος, ο οποίος σχολίασε με καυστικό τρόπο την πολιτική επικαιρότητα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της μνημονιακής πολιτικής και κατά της κυβέρνησης.
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς,  Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου αναφέρθηκε σε πολιτικά και οργανωτικά θέματα.
Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και τοποθετήσεων και στο τέλος πραγματοποιήθηκαν εκλογές που ανέδειξαν την ακόλουθη τοπική επιτροπή.
1. Λαζαρίδης Λάζαρος Γραμματέας
2. Χρονόπουλος Παναγιώτης Αναπληρωτής Γραμματέας
3. Γεωργιάδης Κώστας Ταμίας
4. Αγαθόπουλος Δημήτρης Μέλος
5. Λιαρετίδης Ιωάννης Μέλος

«Θα δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα»

Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ αναμένει ότι θα παραχωρηθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου αυτή να εφαρμόσει τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 2 Οκτωβτίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Με τους Τροικανούς να βάζουν και πάλι εμπόδια – Πολιτική λύση ζητά ο Σαμαράς – Κορυφώνει τις διαπραγματεύσεις με τους πολιτικούς προϊσταμένους της Τρόϊκας·Κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο – Ο πιο σκληρός Προϋπολογισμός (αναλυτικά)·Παρά την ύφεση – Ακριβότερη χώρα στην Ε. Ε. η Ελλάδα
ΑΥΓΗ ·Πρωταθλητές σε ακρίβεια – ανεργία – Ακριβότερη έως 31, 5% η Ελλάδα σε σχέση με την Ε. Ε. το 2011·Αλ. Τσίπρας: «Όχι» στο ξεπούλημα του ΟΠΑΠ ·Οργή κατά της λιτότητας και στη Γαλλία (κινητοποιήσεις)