Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόγραμμα Α' εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2012-2013, Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας "Μέγας Αλέξανδρος"

ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΥΓΕΙΑ- ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
6-10-2012
Θέμα Εισήγησης: «Καρκίνος του Μαστού. Πρόληψη και Θεραπεία»
Εισηγήτρια: Σασοπούλου Γιώτα, Γιατρός στο Νοσοκομείο Α.Χ.Ε.Π.Α Θεσσαλονίκης. Ιατρείο Μαστού.

Μία ημερίδα για ποδηλατικές δεξιότητες και την ένταξη του ποδηλάτου στα Ιωάννινα

Ημερίδα με θέμα την μετακίνηση με ποδήλατο στα Ιωάννινα οργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών με την υποστήριξη των Ευρωσυμβούλων και της BRAINBOX Technology την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 17.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Εθελοντική αιμοδοσία. Κάντο και εσύ στην πόλη σου! Μπορείς!!!


Κατάσχεση 3.459,79 τόνων ακατάλληλου για κατανάλωση τοματοπολτού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προχώρησε στην κατάσχεση τεράστιας ποσότητας ακατάλληλου τοματοπολτού βάρους 3.459,79 τόνων.

Όσα πρέπει να ξέρετε για να αφαιρέσετε ένα τατουάζ

Τα τελευταία χρόνια τα τατουάζ γνωρίζουν μεγάλη άνθηση σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη ‘χτυπήσει’ ένα ή περισσότερα ενώ ακόμα περισσότεροι το σκέφτονται. Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν εξελίξει τις τεχνικές και τα σχέδια και προσφέρουν πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα στους ενδιαφερόμενους ενώ και τα υλικά διαρκώς ανανεώνονται. Έτσι από την εποχή του στοιχειακού άνθρακα έχουμε περάσει σε σύνθετα υλικά που συνδυάζουν οργανικές ενώσεις με μεταλλικά στοιχεία.

Στο "στόχαστρο" της τρόϊκας οι ΕΠΟΠ, με επιχείρηση λάσπης και ψεύδους

Η λάσπη κατά των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει τέλος. Και το χειρότερο είναι ότι για τα .. υλικά παρασκευής της η τρόϊκα βρίσκει πολλούς πρόθυμους εντός της Ελλάδας. Και μ΄ αυτή τη λάσπη οι τροϊκανοί ζητούν όλο και περισσότερες περικοπές στις ΕΔ. Τώρα έχουν βάλει στο στόχαστρο τους ΕΠΟΠ για τους οποίους έχουν τροφοδοτηθεί με τελείως λανθασμένα και ψευδή στοιχεία.
Σύμφωνα μ΄ αυτά:

Λουκέτο σε άλλες 49 εφορίες από 1η Οκτωβρίου – Όλη η λίστα

Τη λειτουργία 49 ΔΟΥ αναστέλλει από την 1η Οκτωβρίου 2012 το υπουργείο Οικονομικών και μετονομάζει άλλες συνολικά 28, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.
Επίσης, ανακαθορίζεται η έδρα των Δ.Ο.Υ. υποδοχής των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων του συνόλου της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.

Δηλώσεις Στουρνάρα, Κουβέλη και Βενιζέλου μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση

Ιωάννης Στουρνάρας
Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Κουβέλης μας έδωσε την αίσθηση ότι δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι τώρα σε τίποτα. Τι ακριβώς συμβαίνει;
Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Υπάρχει συμφωνία σε ένα μεγάλο μέρος του πακέτου, αλλά παραμένει ακόμα ένα κομμάτι, το οποίο παραμένει ανοιχτό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι παραμένει ανοιχτό;
Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Είναι, κυρίως, μέτρα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Αναστολή εκτέλεσης απόφασης για έντοκη ανάκτηση 424.000.000 ευρώ από τους αγρότες (πακέτο Χατζηγάκη)

Ο Πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. M. Jaeger, με διάταξή του, δικάζοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλε η Ελληνική Δημοκρατία με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία διατάχθηκε η έντοκη ανάκτηση 424.000.000 ευρώ από τους αγρότες (πακέτο Χατζηγάκη), έκανε δεκτό το ελληνικό αίτημα και ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της προσφυγής που άσκησε η Ελληνική Δημοκρατία.

Δήλωση Αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών Συμβούλων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για Παναγιώτη Ψωμιάδη

Σχετικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σχετικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ‘‘Μακεδονία’’ που μας προσάπτει διενέξεις και έντονες διαφωνίες με το πρόσωπο του εκλεγμένου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, εμείς, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ομάδας ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, θα θέλαμε ομόφωνα να διευκρινίσουμε τα εξής:

Πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ

Νομοθετική πρωτοβουλία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό προανήγγειλε ο βουλευτής του Κινήματος και εισηγητής της ΚΟ για θέματα ανάπτυξης, Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Χρυσή Αυγή: "Θέατρο σκιών η σύσκεψη των τριών αρχηγίσκων"

"Το θέατρο σκιών της συγκυβέρνησης συνεχίζει να δίνει παράσταση, παρ' όλο που και οι πέτρες γνωρίζουν την απόλυτη υποταγή του στην τρόικα και τους τοκογλύφους. Δυστυχώς το θέαμα των τριών αρχηγίσκων δεν είναι πλέον κωμικό, αλλά τραγικό, λόγω της τραγικής μοίρας που επιφυλάσσουν στον ελληνικό λαό."

«Η Θεσσαλονίκη των Συλλεκτών. Ιστορίες της πόλης»

Στο πλαίσιο του εορτασμού "Θεσσαλονίκη 1912- 2012", ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Ιωάννης Α. Μυλόπουλος και η Προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Δρ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης "Η Θεσσαλονίκη των Συλλεκτών - Ιστορίες της πόλης", την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20.00, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (φουαγιέ και αίθριο του Μουσείου).
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας.
Χώρος έκθεσης: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων "Κυριάκος Κρόκος" του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Διάρκεια έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου - 8 Δεκεμβρίου 2012.

Στο Επιμελητήριο Κιλκίς ο θ. Καράογλου

Το Επιμελητήριο Κιλκίς επισκέφθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Τον Υπουργό υποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Παύλο Τονικίδη.

Τον συνέλαβαν τελικά για ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (19.09.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλη Αστυνόμευσης Ημαθίας, ένας ημεδαπός 38 ετών σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της ληστείας και της παράνομης οπλοκατοχής. Συγκεκριμένα, στη Βέροια Ημαθίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης επτά ετών και δύο μηνών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Επίσκεψη Καράογλου στον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη

Ενημερωτική σύσκεψη με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού ΜΑ-Θ στην Π.Ε. Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.  Ήταν ο δεύτερος σταθμός του κ. Θεοδ. Καράογλου στην επίσκεψή του στο Κιλκίς. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία του, προέβη σε μια επιγραμματική πλην διεξοδική ενημέρωση του κ. Καράογλου για όλα τα τρέχοντα και χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν το νομό. Παράλληλα επέδωσε στον κ. Υπουργό σχετικό υπόμνημα με κωδικοποίηση όλων των ζητημάτων.

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα προνοιακά επιδόματα

"Συντοπίτες και συντοπίτισσες, σας πληροφορούμε πως στις 5/9/2012, με αφορμή την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης με θέμα τον «σφαγιασμό των προνοιακών επιδομάτων» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία της Βουλής με δευτεροβάθμια σωματεία ατόμων με αναπηρία.

Συνελήφθη 48χρονος για μη απόδοση Φ.Π.Α. 114.164,71 ευρώ

Συνελήφθη χθες (19.09.2012) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 48 ετών, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης με αντικείμενο την εμπορία κρέατος, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το έτος 2011. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 114.164,71 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Συνελήφθη 47χρονος για χρέη 204.835,61 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (19.09.2012) το μεσημέρι, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας, ένας ημεδαπός 47 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 204.835,61 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. και 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Δωρεάν και πάλι από σήμερα οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!

Αναστέλλουν προσωρινά τις επισχέσεις εργασίας που είχαν ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες τα μέλη της Ένωσης Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας που θα εισηγηθεί σήμερα την παύση των κινητοποιήσεων στα μέλη του.

Παιδικοί: Στον «ΚΑΙΑΔΑ» τα παιδιά της Περιφέρειας

Στην Αρχαία Ελλάδα, οι Σπαρτιάτες έριχναν στον Καιάδα τα παιδιά που θεωρούσαν ότι είχαν κάποιο σωματικό ελάττωμα και κατά την άποψή τους δεν ήταν σε θέση να γίνουν καλοί πολεμιστές. Στη σύγχρονη, τη θέση των «ελαττωματικών» παιδιών των Σπαρτιατών καταλαμβάνουν, με απόφαση όχι των γονιών τουςαλλά του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και της ΚΕΔΕ τα παιδιά της περιφέρειας τα οποία, δεν μπορούν με τίποτα να βρουν μία θέση στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής τους. Κι αυτό την ώρα που, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η ΕΕΤΑΑ που ανέλαβε να διεκπεραιώσει τη διαδικασία επιλογής, οι μητέρες τους έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από αυτές της Αττικής.

Ερώτηση «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με θέμα «Αντιδράσεις της κοινωνίας του Κιλκίς για την εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού-χαλκού στο Κιλκίς»

Η Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ραχήλ Μακρή σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπεύθυνη του τομέα και πολιτευτή Κιλκίς κ. Άννα-Μαρίας Γιάντση, κατέθεσε στις 17/09/2012 ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με την έγκριση για εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στο Νομό Κιλκίς και τις αντιδράσεις της κοινωνίας του Κιλκίς για την εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού-χαλκού στην ευρύτερη περιοχή.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Υπό τη σκιά γκρίνιας και διαρροών – Κρίσιμη συνάντηση των τριών για τα 11,5 δις ευρώ ·Στο Μαξίμου το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών – Για την κατάσταση της Οικονομίας ενημερώθηκαν από τον πρωθυπουργό·¨»Παγωνιά» για 500.000 καταναλωτές – Θεσπίζεται και βοήθημα ακραίας φτώχειας για 100.000 οικογένειες
ΑΥΓΗ ·Παίζουν τον «μουντζούρη»! – Επικοινωνιακή επιχείρηση από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ. ΑΡ , να χρεωθεί στο δίδυμο Σαμαρά – Στουρνάρα το ύψος και το περιεχόμενο των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις…·24ωρη απεργία – Χωρίς μετρό, τραμ και Ηλεκτρικό σήμερα στην Αθήνα·Η ληστεία των Μνημονίων – Στα 49 δις οι θυσίες των Ελλήνων – Αλ. Τσίπρας: Να τους σταματήσουμε! Να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα