Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη Καράογλου στον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη

Ενημερωτική σύσκεψη με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού ΜΑ-Θ στην Π.Ε. Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.  Ήταν ο δεύτερος σταθμός του κ. Θεοδ. Καράογλου στην επίσκεψή του στο Κιλκίς. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία του, προέβη σε μια επιγραμματική πλην διεξοδική ενημέρωση του κ. Καράογλου για όλα τα τρέχοντα και χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν το νομό. Παράλληλα επέδωσε στον κ. Υπουργό σχετικό υπόμνημα με κωδικοποίηση όλων των ζητημάτων.
Ο. κ. Γκουντενούδης στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα της Υγειονομικής Περίθαλψης στο νομό ζητώντας έναν σταθερό Υγειονομικό Χάρτη μέσα στο ρευστό περιβάλλον που επικρατεί σήμερα.
Η βιωσιμότητα του παραρτήματος του ΤΕΙ στο Κιλκίς μέσα από την αναβάθμιση του ήταν ένα άλλο ζήτημα που έθεσε προς τον Υπουργό ο κ. Γκουντενούδης.
Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα της αναβάθμισης των οδικών αξόνων του νομού με πρώτον αυτόν της ΠΑΘΕ η οποία διατρέχει μεγάλο μέρος του νομού. Ζωτικής σημασίας θεωρείται επίσης η δραστική αναβάθμιση του οδικού άξονα από Κιλκίς προς Πολύκαστρο – Γουμένισσα και προς Προμαχώνα. Ένας άξονας ο οποίος δέχεται συνεχώς όλο και μεγαλύτερο φορτίο οχημάτων.
Ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση δόθηκε στο ζήτημα της επενδυτικής δραστηριότητας στο νομό η οποία έχει μηδενισθεί, ενισχύοντας τραγικά τα ποσοστά της ανεργίας. Στο θέμα της ανεργίας επικεντρώθηκαν και οι παρεμβάσεις των Περιφερειακών Συμβούλων.
Από τον Αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες τέθηκε το χρονίζον πρόβλημα της γραφειοκρατίας, το οποίο εμποδίζει αποφασιστικά τις επενδύσεις και τις δραστηριότητες σε όλους τους τομείς της Οικονομίας. Ανυπέρβλητα εμπόδια τίθενται στην απόπειρα μεταστροφής των αγροτικών δραστηριοτήτων, που είναι απαραίτητη στην προσπάθεια αλλαγής του οικονομικού πλαισίου.
Ο Υπουργός ΜΑ-Θ ευχαρίστησε για την ενημέρωση και υποσχέθηκε συνεργασία και αρωγή στο μέτρο του δυνατού και στα πλαίσια της οικονομικής συγκυρίας. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις δυνατότητες του ανασυσταθέντος Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης ύστερα από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από όλα τα Υπουργεία προς το ΥΜΑ-Θ. με την εξέλιξη αυτή πολλά ζητήματα θα βρίσκουν την τελική λύση χωρίς τις μέχρι τώρα απαραίτητες επαφές με τα Υπουργεία στην Αθήνα. Ο κ. Καράογλου τέλος, δεσμεύθηκε για συνέχιση της συνεργασίας και την από κοινού προώθηση λύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.