Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Επιμελητήριο Κιλκίς ο θ. Καράογλου

Το Επιμελητήριο Κιλκίς επισκέφθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Τον Υπουργό υποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Παύλο Τονικίδη. Ήταν παρόντες ο Α΄ Αντιπρόεδρος Π. Καρβουνίδης, οι πρόεδροι των Τμημάτων Υπηρεσιών και Μεταποίησης Ν. Αρβανιτίδης, και Κ. Χαρτοματζίδης, τα μέλη του Δ.Σ. Γ. Κολεσιώτου και Α. Τσιουτσιουλίτης, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Κιλκίς και Γουμένισσας Α. Χαραλαμπίδου και Αθ. Τραχανίδης, καθώς και ο Γ.Γ. της συντεχνίας αρτοποιών Κιλκίς Π. Φωτιάδης
Η συνάντηση ξεκίνησε με ενημέρωση από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου τόσο για τις δράσεις του φορέα όσο και για τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του. Παράλληλα στον κ. Καράογλου επιδόθηκε το κωδικοποιημένο υλικό και τα συμπεράσματα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Επιμελητήριο τον Φεβρουάριο του 2011. Ο κ. Τονικίδης υποστήριξε ότι το υλικό αυτό θα αποτελέσει μια καλή βάση για τη σύνταξη προτάσεων ώστε να υπάρξει οργανωμένη συμμετοχή στο υπό διαμόρφωση Χρηματοδοτικό Πλαίσιο που θα ξεκινήσει το 2014 και θα έχει διάρκεια μέχρι το 2020.
Ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στα αλλεπάλληλα μέτρα καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα που εφαρμόζονται, ωθώντας την επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία σε βαθειά ύφεση και εξαφάνιση.
Έθεσε το ζήτημα της θεσμοθέτησης ως ΒΙ.ΠΕ. των περιοχών Νέας Σάντας και Πολυκάστρου, ώστε πιο οργανωμένα να επιδιώκεται η προσέλκιση νέων επενδύσεων.
Τέθηκε επίσης με έμφαση το ζήτημα του ανεξέλεγκτου παρεμπορίου το οποίο ζημίωσε αφόρητα τόσο την υγιή εμπορική δράση όσο και το Δημόσιο Ταμείο. Για το ζήτημα αυτό έκανε παρέμβαση και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Αθηνά Χαραλαμπίδου.
Από τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους των επαγγελματιών τέθηκε το ζήτημα της ΑΕΠΙ που ταλαιπωρεί πολλές επιχειρήσεις εστιάσεως και αναψυχής χωρίς ορθολογική εφαρμογή.
Για το θέμα της μεταφοράς της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η απόφαση για μεταστέγαση στην περιοχή Λαγκαδά είναι ειλημμένη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υποστήριξε ότι η μεταφορά της Έκθεσης συνηγορεί για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι την περιοχή Δερβενίου.
Στη συνάντηση έγινε επίσης συζήτηση για το θέμα των εγγυήσεων των δανείων των επιχειρήσεων παραμεθόριων και πυρόπληκτων περιοχών καθώς και ο έλεγχος των προσερχόμενων στα Σκόπια για διάφορους λόγους (καύσιμα, καζίνο κλπ).
Από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας κ. Αθ. Τραχανίδη τέθηκε το ζήτημα της ΑΕΠΙ και των συνεχών χαρατσιών στους εμποροεπαγγελματίες, ενώ από τον εκπρόσωπο των λογιστών έγινε αναφορά στη δυσχέρεια εξυπηρέτησης των πολιτών από τις Εφορίες λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού.
Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης ευχαρίστησε και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το υλικό του Συνεδρίου και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία με το Επιμελητήριο θα συνεχισθεί και θα εξειδικευθεί. Δήλωσε δε ότι αισιοδοξεί για την αποτελεσματικότητα του ανασυσταθέντος Υπουργείου λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που έχει αποκτήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.