Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση Ξουλίδου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με θέμα: «Μαφία με τα καροτσάκια»

Τον τελευταίο χρόνο όλο και πιο συχνά συναντούμε στους δρόμους της χώρας και είναι πιο έντονο στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πέλλας κάποιους «ρακοσυλλέκτες» οι περισσότεροι εκ των οποίων αν κρίνουμε από τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους είναι Βούλγαροι να έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Για το ίδιο θέμα δεχόμαστε και καταγγελίες από πολίτες της περιοχής αφού αυτοί οι «ρακοσυλλέκτες» εισβάλουν και στις αυλές των σπιτιών στην προσπάθειά τους να συλλέξουν ό,τι ανακυκλώσιμο υλικό βρουν. 

Όλοι αυτοί βέβαια είναι το άλλοθι κάποιον επιτήδειων για να εγκαταστήσουν ένα κύκλωμα παράνομης διακίνησης ανακυκλώσιμων υλικών.

Στην ουσία πρόκειται... για κλοπή ανακυκλώσιμων αγαθών από τους αντίστοιχους κάδους των δήμων, αλλά και των σπιτιών των πολιτών, τα οποία μεταφέρονται με αυτοσχέδια καροτσάκια σε αποθήκες όπου γίνεται ο διαχωρισμός τους και στη συνέχεια πωλούνται σε εταιρίες που εμπορεύονται τα υλικά αυτά χωρίς παραστατικά και έναντι χαμηλότερου τιμήματος από αυτό που επιβαρύνει τις εταιρίες που έχουν συμβάσεις με τους δήμους

Αυτή η δράση της «μαφίας με τα καροτσάκια» έχει σαν αποτέλεσμα να κλέβονται από τους μπλε κάδους έως και οκτώ τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών.

Στους δήμους από αυτή την παράνομη δραστηριότητα που αναπτύσσεται μέσα στα διοικητικά τους όρια και ειδικά μπροστά στα μάτια τους, προκαλούνται ζημίες όπως: Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στη συλλογή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων αγαθών συχνά βρίσκονται μπροστά σε άδειους κάδους και δεν έχουν αντικείμενο δουλειάς. Οι δαπάνες για τη λειτουργία του συστήματος Ανακύκλωσης δεν είναι ανταποδοτικές αλλά επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου. Επίσης έχουν επενδύσει χρήματα σε κάδους ανακύκλωσης, σε αυτοκίνητα περισυλλογής αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ κάποιοι άλλοι την ίδια στιγμή βρίσκουν έτοιμο υλικό προς πώληση και παράνομο πλουτισμό.

Πέραν αυτού οι «ρακοσυλλέκτες» πολλές φορές εκτός από των άλλων προκαλούν και ζημίες στους κάδους, ενώ λόγω της φύσης της «δουλειάς» τους είναι εκτεθειμένοι σε αρρώστιες που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει αν και σε τι βαθμό αυτές μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την τοπική κοινωνία.

Επειδή λοιπόν το φαινόμενο αυτό αρχίζει να εξαπλώνεται σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, επειδή οι κάτοικοι των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς ,Πέλλας καταγγέλλουν καθημερινά πλέον τέτοια φαινόμενα

Ερωτούνται οι κ.κ. Υπουργοί :

1. Τι μέτρα έχει λάβει μέχρι τώρα η πολιτεία για να σταματήσει την εισροή των «ρακοσυλλεκτών» από τις όμορες χώρες;

2. Τι προτίθεστε να κάνετε για την πάταξη της λαθρεμπορίας των ανακυκλώσιμων υλικών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.