Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Νέα ταλαιπωρία για ΕΟΠΥΥ: Τέλος τα δωρεάν φάρμακα! Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα Τρίτη!

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους χιλιάδες ασθενείς του ΕΟΠΥΥ καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να ξεκινήσουν νέο σκληρό κύκλο κινητοποιήσεων με αφορμή εκτός των άλλων τις αναδρομικές εκπτώσεις που τους ζητά η κυβέρνηση. 

Σε μαραθώνια συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφασίστηκε να μπει 48ωρο λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας, απόφαση που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό. Έτσι κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία στις 26 και 27 Νοεμβρίου ενώ στις 26 ξεκινά και το δράμα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να διακόψουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση κάτι που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να αγοράζουν τα φάρμακά τους με δικά τους χρήματα και στη συνέχεια να διεκδικούν τα ποσά από τον ΕΟΠΥΥ.
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά: “Σε αυτόν τον αγώνα δεν μπορεί να λείψει κανείς. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ιδιοτέλειες και μικροϋπολογισμοί. Είναι αγώνας για την επιβίωσή μας και την αξιοπρέπεια μας.”

Πάντως μόλις πριν λίγο καιρό που είχαν προβεί σε ανάλογες κινητοποιήσεις , η ταλαιπωρία των ασθενών ήταν καθημερινή. Στριμώχνονταν σε ατελείωτες ουρές σε φαρμακεία που διάθεταν φάρμακα με πίστωση εκτός Αθήνας, με συνέπεια όμως να δημιουργηθεί μεγάλη ανισορροπία στην αγορά φαρμάκου.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για το αναδρομικό rebate (έκπτωση) 5% που τους ζητά η κυβέρνηση από τις αρχές του έτους για όσα φάρμακα έχουν πουλήσει.
Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι στον κλάδο έχει καταβληθεί και το υπόλοιπο οφειλόμενο του Αυγούστου από τον ΕΟΠΥΥ.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 1/12/2012 θα γίνει Γενική Συνέλευση του κλάδου προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση ανάλογα με τις εξελίξεις. Επίσης Δευτέρα 26/11 ο ΠΦΣ καλεί όλους τους φαρμακοποιούς σε συγκέντρωση στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.