Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Δεν ισχύει πάντα, το "Εσύ ότι πεις", σεβαστή Greenpeace..

Ποιους να στεφανώσουμε
με κλάδο ελιάς;
Τις λεγεώνες των ξένων;
Εν μέσω μίας «εμποροπανήγυρις» λαϊκισμού, φανφάρας και στρατευμένης αρθρογραφίας του ότι να ναι ... και από όποιον να ναι..., είδαμε και μια ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό παράρτημα της greenpeace για το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική.
Μίας οργάνωσης την οποία σεβόμαστε για τους αγώνες, που δίνει για το περιβάλλον εδώ και 40 περίπου χρόνια, η οποία όμως σε αυτή της την «παρέμβαση» μας προβλημάτισε αρκετά.
Το λέμε αυτό γιατί κάποια σημεία της ανακοίνωσης της θύμισαν τη ρητορεία του μεταλλαγμένου... «Παρατηρητηρίου μεταλλευτικής δραστηριότητας...», σε εκκολαπτήριο βίας, ανομίας και παραβατικότητας, καθώς και του ξεχασμένου στις δάφνες του διδακτορικού του... και «μετανοημένου» μεταλλειολόγου και λέκτορα του ΑΠΘ κ. Γιώργου Τριανταφυλλίδη...(δείτε εδώ)
Πάλι διαβάσαμε για «σεληνιακά τοπία», «χρήση τοξικών και κυανίου», έμμεσους αφορισμούς των θέσεων εργασίας, για τους «λίγους τυχερούς» (δείτε εδώ), που θα έχουν δουλειά στην περιοχή μας και το «κλασική» πλέον ανάγκη για διάλογο, μετά τις φωτιές που «άναψαν» οι μεταλλωρύχοι... και «έσβησε» το πυροσβεστικό κλιμάκιο... της αντιεξουσιαστικής κίνησης Αθηνών και Θεσσαλονίκης...! (δείτε εδώ και εδώ))
Σε ότι αφορά τα πρώτα θέματα, που βάζει η greenpeace, πιστεύουμε ότι τα χαρακτηρίζει η έλλειψη σωστής ενημέρωσης σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες που αφορούν την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή. Αυτό δεν είναι παράξενο. Συμβαίνει στον οποιοδήποτε έχει αποκλειστική πηγή πληροφόρησης το «Παρατηρητήριο...» και τους δορυφόρους του...
Θα έπρεπε όμως να γνωρίζει η «πράσινη ειρήνη», ότι στη ΒΑ Χαλκιδική, δε θα έχουμε χρήση κυανίου για την απόληψη χρυσού στη φάση της μεταλλουργίας. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί αντί του κυανίου ονομάζεται flash smelting, ελληνιστί "μέθοδος ακαριαίας τήξης", η οποία εφαρμόζεται επιτυχώς σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.(δείτε εδώ, εδώ και εδώ )
Σε ότι αφορά τώρα το σεληνιακό τοπίο, που αναφέρεται, θα έπρεπε να γνωρίζει, πως στην εγκριθείσα ΜΠΕ έχει προβλεφθεί η παράλληλη αποκατάσταση του περιβάλλοντος που σε συνδυασμό, με τους ίδιους τους μηχανισμούς αναγέννησης της φύσης, δε θα φαίνεται καν πως στις Σκουριές υπήρχε εξορυκτική δραστηριότητα μετά το πέρας των εργασιών.
Αναφορικά με τις θέσεις εργασίας για τους «λίγους τυχερούς», που αναφέρει χαρακτηριστικά, θα έπρεπε και εδώ να γνωρίζει, πως οι 1500 εργαζόμενοι (και αντίστοιχες οικογένειες), που θα απασχολούνται στη φάση της πλήρους εξέλιξης του έργου, συν τις 5000 θέσεις που θα προκύψουν σε δορυφορικά επαγγέλματα στην περιοχή, ως αριθμοί και μόνο σηματοδοτούν την επαγγελματική ενασχόληση του 50 % και πλέον του πληθυσμού του δήμου μας. Σε μια περιοχή που οι δείκτες ανεργίας ξεπερνούν το 30%...
Καταλαβαίνουμε πως για οργανώσεις τύπου greenpeace και αντίστοιχου ιδεολογικού περιεχομένου, το ζήτημα της ανεργίας, πιθανώς να εντάσσεται στην ατζέντα τους, ως μια παράπλευρη απώλεια του χρηματοοικονομικού συστήματος, που διαφεντεύει τις τύχες της ανθρωπότητας. Αυτό το σύστημα όμως παραδόξως τρέφει και τη greenpeace και τους υπολοίπους «πράσινους» της υφηλίου, με τα κονδύλια που βγαίνουν από κρατικούς προϋπολογισμούς για τη στήριξη των ΜΚΟ...
Επομένως να μας επιτρέψει η ίδια αλλά και όποιος συντάσσεται αυτής της «πράσινης ιδεολογίας», να πορευτούμε ως κοινωνία με τις υπάρχουσες οικονομικές δομές. Τον τόπο μας τον αγαπάμε περισσότερο, από οποιονδήποτε άλλο ξενόφερτο «υπερασπιστή». Οι καταστάσεις που ζούμε απαιτούν λύσεις και όχι «υψηλή θεωρία».
Ζούμε σε μια περιοχή που ναι μεν έχει επιβαρυνθεί από τη μεταλλευτική δραστηριότητα, από την άλλη δε, δεν έχει καταστραφεί, όπως υποστηρίζουν οι λιγοστοί, γραφικοί, ντόπιοι δυσφημιστές και κυρίως ρυπαντές της. Επιθυμούμε όσο τίποτα άλλο να παραμείνουμε και να ζήσουμε και εμείς με αξιοπρέπεια εδώ και όχι κάπου άλλου ως μετανάστες...
Στα περί διαλόγου θα συμφωνήσουμε απολύτως. Πάντα χρειάζεται ο διάλογος και ως κοινωνία θα τον κάνουμε, όποτε χρειαστεί. Αγαπητή «πράσινη ειρήνη» διάλογος όμως με αυτούς, που καλούν ξενόφερτες ομάδες καταστολής της δημοκρατίας, δε γίνεται και ούτε πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να τον κάνουμε, όσο εφαρμόζουν αυτές τις πρακτικές.(δείτε εδώ) Ενδεχομένως να μπούμε κάποια στιγμή σε μια τέτοια διαδικασία, αν οι ίδιοι κάνουν στροφή 180 μοιρών.
Απέναντι τους δείξαμε απεριόριστη ανοχή και κατανόηση όλα αυτά τα χρόνια και το μόνο που εισπράξαμε ήταν αδιαλλαξία, διάχυση φόβου, παραπληροφόρηση, τραυματισμούς από πέτρες και καδρόνια, στοχοποιήσεις και απειλές.
Επομένως αξιότιμη κατά τα άλλα greenpeace, τις όποιες νουθεσίες και παρεμβάσεις θέλετε να κάνετε για «διάλογο», να τις κάνετε σε εκείνους, που δεν ξέρουν τι θα πει διάλογος, για να μην θυμίζουν οι διαμεσολαβητικές απόπειρές σας, σπουδή στην προχειρότητα...

6 σχόλια:

  1. Ας αφήσουμε το θέμα "τι στο δ...ο" θέλουν πάλι αυτοί στα Κιλκισιώτικα μπλογκ; κι ας πιάσουμε κάτι άλλο σήμερα:

    Αν ακόμη νομίζετε πως σε αυτό το κράτος θα ακολουθηθεί στο ελάχιστο η πανάκριβη τακτική εξόρυξης, όταν οι τρέχουσες πολιτικο-οικονομικές συνθήκες στη χώρα αφήνουν στον κάθε μορφής επενδυτή την ευχέρια να παίξει το δικό του παιχνίδι, αλλά παρόλα αυτά θα κάνει τη μέθοδο flash smelting απλά και μόνον γιατί αυτή είναι φιλικώτερη στο περιβάλλον -κι ας έχει μεγαλύτερα κόστη παραγωγής, είστε οι πλέον αγαθοί και καλόγνωμοι άνθρωποι της χώρας! (Δε θέλω να φανταστώ πως υπάρχει άλλος λόγος για τις θέσεις σας)
    Άραγε πώς επιχειρηματολογείτε στο μυαλό σας αυτήν την εξέλιξη; Επειδή έτσι θα ορίσει και θα κυρώσει με σύμβαση το υπουργείο με την ανάδοχο;
    Το εν λόγω υπουργείο ανήκει στη δική μας χώρα; που όλα γίνονται όπως πρέπει όταν πρέπει κι αν δε γίνουν υπάρχει τιμωρία δια ροπάλου;
    Καλά όνειρα... και πάντε μια βόλτα σε κάποιο σχολείο να ελέγξετε αν τα βιβλία παραδόθηκαν όλα (deadline ήταν ο 10ος/2011) - νομίζω προ ημερών τακτοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία τα κύρια βιβλία - για ξενόγλωσσα δεν το συζητάμε.! Flash smelting λοιπόν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι μας λετε!! Αφου σας εδειοξε το δασαρχειο της Αρναιας, αυτο γραφει το Αntigoldgreece!!! , να εγκαταλeiψετε το βουνο!!!!
    Δεν εχετε αδεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Εν μέσω μίας «εμποροπανήγυρις» λαϊκισμού, φανφάρας και στρατευμένης αρθρογραφίας του ότι να ναι ... και από όποιον να ναι...,-

    ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κι αλήθεια λίγο μεγάλοι δεν είστε για να πιστεύετε στον Άϊ Βασίλη (Santa Claus για την ακρίβεια);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Exoyme eukairia stis ekloges na akyrothoun ola tous ta sxedia. Psifo ekei poy prepei kai oxi ekei poy theloun oi metalleutikes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήτες Αριστοτέλη , πληρωμένα σκυλιά των εταιριών χρυσού γαυγίζουν άσκοπα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.