Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Ο πρόεδρος πρέπει να είναι βουλευτής

Του Μπάμπη Καραγεωργίου
Είναι πλέον σαφές. Το έδειξε η ίδια η πορεία του Κινήματος ότι κάθε φορά που ο πρόεδρος απουσίαζε από την Βουλή οποιαδήποτε δυναμική διαμορφωνόταν από μια υψηλή συμμετοχή και ανταπόκριση των πολιτών στην εκλογική διαδικασία εξασθενούσε.

Όταν η κοινωνία σε επιλέγει θέλει να είσαι παρών στις μάχες και όχι να εκφράζεις τις θέσεις σου μέσω αντιπροσώπων. Και το λέω με κάθε σεβασμό στους ανθρώπους που κλήθηκαν να καλύψουν την απουσία του προέδρου από την Βουλή. Το είδαμε στο ΠΑΣΟΚ και βλέπουμε τώρα που οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το διατύπωσε με ένα ξεκάθαρο τρόπο ο Παύλος Γερουλάνος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ:

«Πιστεύω ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής, γιατί εκεί δίνονται οι μεγάλες μάχες. Εκεί φαίνεται η διαφορά σου από τον πρωθυπουργό. Εκεί φαίνεται αν το κόμμα σου έχει πραγματικά θέσεις. Εκεί φαίνεται εάν οι θέσεις οι δικές σου είναι καλύτερες από των άλλων κομμάτων, και πρέπει να σας πω ότι η εμπειρία μας δείχνει ότι δύο φορές είχαμε σε κομμάτια αρχηγούς οι οποίοι δεν ήταν βουλευτές.»

Το παραπάνω κριτήριο δεν αφορά μόνο το πρόσωπο αλλά κυρίως αφορά την ουσία. Την ώρα που η κοινωνία περνά δύσκολα, την ώρα που οι ανισότητες διευρύνονται, την ώρα που η ακρίβεια χτυπάει τα νοικοκυριά πρέπει να γίνει φανερή η ειδοποιός ποιοτική διαφορά.

Στην Βουλή θα κριθεί η επάρκεια ή η ανεπάρκεια, στην Βουλή θα ξεδιπλωθούν οι θέσεις, στην Βουλή θα αναμετρηθούν οι ιδέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.