Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 9/10/2024, 8:06 μ.μ.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν -2- άτομα, στην οικία των οποίων εντοπίστηκαν περισσότερα από -300- γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθησαν στις 7 Οκτωβρίου 2024 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· -30- συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους -347,13- γραμμαρίων,

· -1- φιαλίδιο με υγρή μεθαδόνη βάρους -52- γραμμαρίων,

· -4- ναρκωτικά δισκία και αποσπάσματα από -2- ναρκωτικά δισκία,

· το χρηματικό ποσό των -2.380- ευρώ,

· -3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

· -1- κινητό τηλέφωνο.

Επίσης στην κατοχή του ημεδαπού άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -395- ευρώ και -1- κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές, εκ των οποίων οι 2 απόπειρες, από διαμερίσματα σε Πιερία και Λάρισα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, 4 κλοπές, εκ των οποίων οι 2 απόπειρες, που έγιναν τον Μάιο του 2024 από διαμερίσματα σε Πιερία και Λάρισα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και μίας ημεδαπής γυναίκας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι τον περασμένο Μάιο, διέρρηξαν 2 διαμερίσματα σε περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσαν συνολικά 6 χρυσές λίρες, 2 ρολόγια, διάφορα κοσμήματα και 1 κινητό τηλέφωνο, συνολικής αξίας -3.090- ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις των παθόντων.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι τον περασμένο Μάιο διέρρηξαν ακόμα 2 διαμερίσματα σε περιοχή της Λάρισας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Εντοπίστηκαν οι 5 κλεμμένες χρυσές λίρες, οι οποίες και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (8 Οκτωβρίου 2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του προαναφερόμενου άνδρα, εντοπίστηκαν στην αυλή της οικίας του συνολικά 9 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 3,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· φυτικά αποσπάσματα από δενδρύλλια κάνναβης συνολικού βάρους -11- κιλών και -323- γραμμαρίων,

· -14- γυάλινα βάζα και -7- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -5- κιλών και -798- γραμμαρίων,

· -1- συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη βάρους -14,7- γραμμαρίων,

· -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

· το χρηματικό ποσό των -2.400- ευρώ.

Επιπλέον κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, μία ηλεκτρική συσκευή για την παρασκευή κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και εξοπλισμός για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (λαμπτήρας, ανεμιστήρας, αφυγραντήρας κ.α.).

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
· https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/920231713487733

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.