Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Στ. Παραστατίδης: Απολύτως δίκαιο και αυτονόητο το αίτημα για την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου Νοσοκομείου στο Κιλκίς


Συνέντευξη παραχώρησε στην Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Καραγεωργίου ο Βουλευτής Κιλκίς και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Στέφανος Παραστατίδης.
Αναφορικά με την αυξημένη συμμετοχή στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα ο κ. Παραστατίδης μεταξύ άλλων τόνισε πως «ο προοδευτικός κόσμος στρέφει ξανά το βλέμμα του στο ΠΑΣΟΚ γιατί σε αυτό αναζητά την ελπίδα της εναλλακτικής προοδευτικής διεξόδου απέναντι στην ΝΔ.»

Αναφορικά με την άνοδο της Ακροδεξιάς ο Στέφανος Παραστατίδης ανέφερε πως «ο κίνδυνος από την ανισορροπία ενός πολιτικού συστήματος που η ΝΔ δέσποζε ως το «ένα και κυρίαρχο κόμμα» σε μια νέα ανισορροπία που θα το παλαντζάρει ακόμα δεξιότερα, θα αντιμετωπισθεί μόνο όταν συγκροτηθεί ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και οφείλουμε να την αναλάβουμε στο ακέραιο.»

Σχετικά με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την ανέγερση ενός νέου υγειονομικού ιδρύματος στο Κιλκίς ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη πως είναι «απολύτως δίκαιο και αυτονόητο το αίτημα για την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου Νοσοκομείου.»

Ολόκληρη η συνέντευξη:

• Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η αυξημένη συμμετοχή στις πρόσφατες εκλογές του ΠΑΣΟΚ;

Η συμμετοχή ήταν πράγματι ικανοποιητική. Ενδεχομένως κάποιοι να είχαν ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες, λόγω του ευρύτερου πολιτικού περιβάλλοντος και των θεμάτων που αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό η ΝΔ και σε πολύ μεγαλύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως στις δεδομένες πολιτικές συνθήκες όπου η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα οδηγεί σε πρωτόγνωρα ποσοστά αποχής στις εκλογικές διαδικασίες όπως διαπιστώθηκε και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η αύξηση συμμετοχής σε μια εσωκομματική κάλπη στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα. Ότι ο προοδευτικός κόσμος στρέφει ξανά το βλέμμα του στο ΠΑΣΟΚ γιατί σε αυτό αναζητά την ελπίδα της εναλλακτικής προοδευτικής διεξόδου απέναντι στην ΝΔ.

• Σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ πλέον αποτελεί την κυρίαρχη δύναμη στην Κεντροαριστερά ποιους στόχους έχετε θέσει;

Ένας είναι ο στόχος. Να ανταποκριθούμε στην ευθύνη διαμόρφωσης και υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου πολιτικού σχεδίου που θα οδηγήσει σε πολιτική ανατροπή στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης με την σφραγίδα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας, για όλα τα θέματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες.

• Σε ποιους τομείς το Κίνημα πρέπει κατά την γνώμη σας να δώσει ένα ιδιαίτερο βάρος; Τι σας λένε οι πολίτες;

Οι άνθρωποι που ανήκουν στον δικό μου κόσμο, νιώθουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος δρομολογούν εξελίξεις που τους αφήνουν πίσω. Ασφυκτιούν από την ακρίβεια και την μειωμένη αγοραστική τους δυνατότητα, την δυσκολία πρόσβασης σε ποιοτικά δημόσια αγαθά για την υγεία τους και την μόρφωση των παιδιών τους, για τις συνθήκες εργασίας, την αίσθηση ότι οι ανισότητες μεγαλώνουν σε όφελος των λίγων και οικονομικά ισχυρότερων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό πλεονέκτημα αλλά και μεγάλη πρόκληση για εμάς ότι όλα αυτά θέματα συμπίπτουν με τα διαχρονικά πολιτικά προτάγματα της Σοσιαλδημοκρατίας και έχουν συνδεθεί με ισχυρό θετικό αποτύπωμα στην μνήμη πολλών ανθρώπων με το ΠΑΣΟΚ.

• Σας ανησυχεί η άνοδος της Ακροδεξιάς στην χώρα; Υπάρχει κατά την γνώμη σας ο κίνδυνος να αποτελέσουν τα άκρα πόλο εξουσίας;

Μετά από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ο κίνδυνος αυτός είναι ορατός και στην Ελλάδα.

Όχι μόνο επειδή ακροδεξιά κόμματα και κομματίδια δείχνουν να παγιώνουν ποσοστά που αθροιστικά είναι υπολογίσιμα, αλλά κυρίως γιατί τα προβλήματα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο δεν έχουν επιτρέψει προς το παρόν να διαμορφωθεί εκείνη η δυναμική που θα μετατοπίσει το κέντρο βάρους του πολιτικού συστήματος στην κεντροαριστερά. Ο κίνδυνος λοιπόν από την ανισορροπία ενός πολιτικού συστήματος που η ΝΔ δέσποζε ως το «ένα και κυρίαρχο κόμμα» σε μια νέα ανισορροπία που θα το παλαντζάρει ακόμα δεξιότερα, θα αντιμετωπισθεί μόνο όταν συγκροτηθεί ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και οφείλουμε να την αναλάβουμε στο ακέραιο.

· Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς και η Ομάδα Παρέμβασης Κιλκίς (ΟΠΑΚ) διοργανώνουν στις 16 Νοεμβρίου εκδήλωση – συγκέντρωση με αίτημα την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου Νοσοκομείου, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων. Ποια η δική σας θέση;

Θεωρώ απολύτως δίκαιο και αυτονόητο το αίτημα για την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου Νοσοκομείου. Χαίρομαι δε, ιδιαίτερα, διότι το αίτημα αυτό ανακύπτει για πρώτη φορά και από την Κοινωνία Των Πολιτών, με δράση που υπερβαίνει τα κόμματα. Διότι είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Σε ό,τι με αφορά, θα συμβάλλω τα μέγιστα υποστηρίζοντας -με σθένος και σεβασμό- την προσπάθεια των διοργανωτών σε ό,τι μου ζητηθεί. Το Κιλκίς δεν ζητά αλλά απαιτεί· και απαιτεί το αυτονόητο, καθώς παραμένει η μοναδική περιφερειακή ενότητα στην ευρύτερη περιοχή χωρίς ένα νέο σύγχρονο νοσοκομείο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν επιτρέπονται απουσίες. Θα πρέπει να είμαστε όλοι δυναμικά παρόντες, με την επιτροπή πρωτοβουλίας σε ρόλο συντονιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.