Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

ΟΛΜΕ: Κάτω τα χέρια από τους απεργούς εκπαιδευτικούς

Δελτίο τύπου ΟΛΜΕ
Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ σχετικά με την πειθαρχική δίωξη δεκατριών συναδέλφων μας από τη Διευθύντρια Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς:

Καταγγέλλει την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων μας, που απείχαν από την αξιολόγηση συμμετέχοντας στην νόμιμα προκηρυγμένη και σε ισχύ απόφαση των συνδικαλιστικών μας οργάνων (ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ) για απεργία- αποχή από την αξιολόγηση. Η απόφαση της Διευθύντριας ΔΙΔΕ Κιλκίς-μοναδική σε όλη τη χώρα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!- να παραπέμψει σε Πειθαρχικό Συμβούλιο τους απεργούς συναδέλφους και συναδέλφισσες αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία, ποινικοποιεί την αγωνιστική στάση των συναδέλφων, έχει σαφή σκοπό την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών μέσα από την επίδειξη ισχύος και την υποταγή τους στα κελεύσματα του Υπουργείου.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά, το αναφαίρετο και κατακτημένο μέσα από μακρούς αγώνες δικαίωμα μας στην απεργία, το δικαίωμα μας στη αξιοπρέπεια, το δικαίωμα και την υποχρέωση να αγωνιζόμαστε για το δημόσιο σχολείο της ισότητας, της ελευθερίας, της συμπερίληψης. Oι διωκόμενοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες δεν είναι μόνοι/μόνες!

Διατρανώνουμε το μήνυμα της συλλογικής αντίστασης στην ποινικοποίηση των αγώνων μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.