Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 16/10/2024, 8:13 μ.μ.

Συνελήφθησαν 2 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στις 14 Οκτωβρίου 2024 σε περιοχές της Ημαθίας και της Πέλλας, ένας αλλοδαπός άνδρας και ένας ημεδαπός άνδρας, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας εντοπίστηκε ο αλλοδαπός άνδρας σε περιοχή της Ημαθίας και σε έρευνα που έγινε σε χώρο που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -622,4- γραμμαρίων,

· φυτικά αποσπάσματα δενδρυλλίων κάνναβης, συνολικού βάρους -955- γραμμαρίων και

· το χρηματικό ποσό των -190- ευρώ.

Επίσης διαπιστώθηκε σε κοντινή απόσταση να καλλιεργεί μέσα σε πυκνή βλάστηση, -2- δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 180 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας εντοπίστηκε ο ημεδαπός άνδρας σε περιοχή της Πέλλας και διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του, φυτικά αποσπάσματα δενδρυλλίων κάνναβης, συνολικού βάρους 1 κιλού και 780 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθη ένα άτομο για -13- κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην Βέροια

Συνελήφθη στις 14 Οκτωβρίου 2024 στην Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, για -13- κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην Βέροια.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και διαπιστώθηκε ότι λίγο νωρίτερα, επιβαίνοντας σε όχημα που οδηγούσε συνεργός του, διέρρηξε κατάστημα αφαιρώντας χρηματικό ποσό και διάφορα προϊόντα.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους.

Ο συνεργός του εντοπίστηκε λίγο αργότερα σε περιοχή της Ημαθίας, όπου και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο πρώτος ημεδαπός άνδρας, δρώντας κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες, διέπραττε συστηματικά κλοπές από καταστήματα, σπάζοντας τις τζαμαρίες ή παραβιάζοντας τις πόρτες των καταστημάτων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι τον τελευταίο μήνα διέρρηξε συνολικά -10- καταστήματα, αφαιρώντας χρηματικό ποσό, προϊόντα και άλλα αντικείμενα.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσε τραπεζοκαθίσματα, από εξωτερικό χώρο -2- καταστημάτων.

Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις -9.000- ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κατσαβίδι.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένου στην Πέλλα

Εξιχνιάστηκε, μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένου, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο σε περιοχή της Πέλλας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, συνεργός του τηλεφώνησε το πρωί της 29ης Φεβρουαρίου 2024 στον ηλικιωμένο άνδρα και προσποιούμενος τον γιατρό, ισχυρίστηκε ότι ο γιος του έχει τραυματιστεί σοβαρά, μετά από τροχαίο ατύχημα.

Μάλιστα για να γίνουν περισσότερο πιστευτοί, άλλος συνεργός τους, παρίστανε στο τηλέφωνο τον γιο του.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ, τo οποίo παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

· Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.

· Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.

· Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

· Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Χαλκιδική, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, συνελήφθησαν χθες (15 Οκτωβρίου 2024) σε περιοχές της Χαλκιδικής, 2 ημεδαποί άνδρες, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, διαπιστώθηκε ημεδαπός άνδρας να αποκρύπτει στην οικία του 8 πλαστικά δοχεία και 3 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2 κιλών και 932 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε δασική περιοχή της Χαλκιδικής 4 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 80 έως 180 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία ημεδαπού άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 πλαστικά δοχεία και 6 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2 κιλών και 195 γραμμαρίων.

Επιπλέον διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγροτική περιοχή της Χαλκιδικής 2 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 180 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.