Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Υπογράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε το πλαίσιο παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση των μισθών και συντάξεων, τη στήριξη της οικογένειας και τη στέγαση.
Παρευρεθήκαμε όλα τα μέλη της ΔΕΕΠ Κιλκίς πλαισιωμένοι από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ.Γεωργαντά και Βουλευτή του Νομού μας καθώς και τον υπουργό δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη.

Ακούσαμε τις προτεραιότητες που περιέγραψε ο πρωθυπουργός και αφορούν την άνοδο του μέσου εισοδήματος σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και τις συντάξεις, τη στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων.

Παράλληλα, οι παρεμβάσεις για το στεγαστικό και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας όπου αφορουν όλους.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου κατά 1% οι ασφαλιστικές εισφορές, αντί 0,5% που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Παράλληλα, αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου από 2,2% έως 2,5% περισσότερες από 2.000.000 συντάξεις.

Επίσης, προανήγγειλε ότι αυξάνεται από τον Απρίλιο ο κατώτατος μισθός από τα 830 ευρώ σήμερα, με στόχο να ανέλθει στα 950 ευρώ μέχρι τον Απρίλιο του 2027, συμπαρασύροντας αυτόματα προς τα πάνω τις τριετίες και πολλά επιδόματα.

Είπε επιπλέον ότι τον Δεκέμβριο 670.000 συνταξιούχοι με εισόδημα μέχρι 1.600 ευρώ που έχουν ακόμη προσωπική διαφορά, θα λάβουν έως και 200 ευρώ, ενώ οι 767.000 δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού, θα εισπράξουν μια επιπλέον δόση του επιδόματος. Σημείωσε επιπλέον ότι οι 220.000 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων από ΟΠΕΚΑ και ΕΦΚΑ θα ενισχυθούν με 200 ευρώ, όπως και 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες, ενώ οι 205.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα το λάβουν αυξημένο κατά 50%.

Πιο γρήγορα,

πιο δίκαια,

πιο αποτελεσματικά.


Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη
Θεόφιλος Τιρεκίδης









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.