Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Όλοι στο Συλλαλητήριο των Σωματείων στη ΔΕΘ


Ανακοίνωση Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών κεντρικής Μακεδονίας
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5:30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θα απαριθμήσει όσα έκανε η κυβέρνηση για να θωρακίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων : την εξαήμερη εργασία, το ζεστό χρήμα που τους έδωσε από το ταμείο ανάκαμψης και από τον κρατικό προυπολογισμό, το ρεκόρ φορολογικών εσόδων από την καταλήστευση του λαού κ.α. Θα δεσμευτεί απέναντι τους ότι θα συνεχίσει αυτήν την πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Την ανάπτυξη αυτή, «πράσινη» για αυτούς αλλά κατάμαυρη για μας, την βιώσαμε ακόμη ένα καλοκαίρι στο πετσί μας. Σα να μην έφταναν τα 12ωρα, που αποτελούσαν κανόνα για τα εργοστάσια τροφίμων το καλοκαίρι, ήρθε να προστεθεί και η δουλειά τα Σάββατα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ζουν ως σύγχρονοι σκλάβοι. Ο μισθός τελειώνει από τα μέσα του μήνα καθώς οι όποιες αυξήσεις δόθηκαν εξανεμίστηκαν ήδη από το ράλι στις τιμές των τροφίμων και του ρεύματος

Λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για όλους

Υπάρχουν για να τσεπώνουν τις επιδοτήσεις οι βιομήχανοι ώστε να κάνουν επενδύσεις και να μεγαλώνουν τα κέρδη τους αλλά δεν υπάρχουν για τη υγεία του λαού, με αποτέλεσμα να πεθαίνουμε έξω από κλειστά ιατρεία και να λιποθυμούν από την κούραση οι ιατροί στα νοσοκομεία.

Υπάρχουν για να στέλνουμε φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στόμα του λύκου, όχι όμως και για την πολιτική προστασία του λαού με αποτέλεσμα για ένα ακόμη καλοκαίρι να μετράμε νεκρούς από τις φωτιές και μεγάλες καταστροφές στα δάση και στα σπίτια του λαού.

Δεν πάει άλλο! Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Αυτή η πολιτική, που στηρίζεται από όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, μπορεί να ανατραπεί μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής κατάφεραν με σκληρό αγώνα να ανατρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας και να αποσπάσουν σημαντικές κατακτήσεις. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΛΤΑ και στον Μύθο, μέσα από τα σωματεία τους κατάφεραν να υπογράψουν επιχειρησιακές ΣΣΕ με αυξήσεις.

Να μη λείψει κανείς από το μεγάλο συλλαλητήριο. Διεκδικούμε:

-Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις

-Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, 7ωρο, 5νθημερο

-Καμιά συμμετοχή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.