Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Κάλεσμα συμμετοχής στην υποδοχή του Οικ. Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο Κιλκίς

Με εγκύκλιο του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου καθώς και σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

«Αγαπητοί χριστιανοί,

Σήμερα είναι 1 Σεπτεμβρίου, η Αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή η αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους και παράλληλα τιμούμε το περιβάλλον, την κτήση ολάκερη, την οποία έπλασε ο Δημιουργός για να ζούμε αρμονικά μέσα σε αυτήν.

Στην Ιερά μας Μητρόπολη, η οποία φέτος εορτάζει τα 100 χρόνια από της ιδρύσεώς της, θα συντελεστεί ένα σημαντικό γεγονός.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12 το μεσημέρι θα υποδεχτούμε μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς τον Οικουμενικό Πατριάρχη
κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος θα παραμείνει 4 ημέρες στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πατριάρχης του Γένους έρχεται επίσημα στην Ιερά μας Μητρόπολη για να ευλογήσει όλους εμάς και τα παιδιά μας και για να λάβουμε τη χάρη του μαρτυρικού Φαναρίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα γίνει επίτιμος Δημότης του Κιλκίς, θα ευλογήσει πλήθος δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο έχει ανακοινωθεί και θα λειτουργήσει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Εκείνη την Κυριακή στις 22 Σεπτεμβρίου δηλαδή, στην πόλη του Κιλκίς θα λειτουργήσει μόνο ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Όλα τα υπόλοιπα εκκλησιάσματα παρακαλούνται να προσέλθουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Είναι εξαιρετικό γεγονός η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου στον Νομό μας και στην Ιερά μας Μητρόπολη. Σπάνια συμβαίνει αυτό! Γι’ αυτό τον λόγο, παρακαλώ όλους από όλα τα χωριά μας και από όλη την Μητροπολιτική μας Περιφέρεια να παρευρεθείτε τόσο στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις και εσείς οι μεγαλύτεροι αλλά κυρίως τα παιδιά μας θα θυμάστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας την ευλογία την οποία λάβατε από τα χέρια του Πατριάρχη του Γένους.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι!
Σας αναμένω όλους!
Με πατρική αγάπη .
Ο Μητροπολίτης σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.