Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ από τις «Αδελφές», τους θεμέλιους λίθους – ιδρυτικά Μέλη της Αδελφότητας «ΛΥΔΙΑ» στην Ασπροβάλτα

Γράφει η Θεοδώρα Θεοδωρίδου
Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2024, αρχή της Ινδικτιώνος, ημέρα δηλαδή έναρξης του Εκκλησιαστικού Έτους, από τις αγέρωχες, παλαίμαχες Αδερφές της Αδελφότητας ΛΥΔΙΑΣ -αυτές που υπό την Ιερά καθοδήγηση του Αειμνήστου Πατρός Θεοφίλου Ζησοπούλου πρωτοδημιούργησαν και στέριωσαν το θαυμαστό, λαμπρό θρησκευτικό οικοδόμημα που λέγεται «ΛΥΔΙΑ Η ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΑ»- οργανώθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα Ημερίδα για Πνευματικό Ανεφοδιασμό και με κέντρο προβληματισμού της τη σημερινή βαλλόμενη Οικογένεια.

Της Θείας Κυριακάτικης Λειτουργίας που προηγήθηκε της Ημερίδας και τελέσθηκε στις θερινές εγκαταστάσεις της «ΛΥΔΙΑΣ» χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι Πατέρας Ισαάκ, ένα Πρόσωπο Ιερό -Πρότυπο Αγάπης και Θυσίας - ένας υπέροχος Λειτουργός του Θεού, ένας Λευίτης, με απεριόριστη προσφορά και αξιοθαύμαστη συμμετοχή στο Ιεραποστολικό Έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας στην αφρικανική ήπειρο.

Στον Κυριακάτικο -γεμάτο βαθιά μηνύματα- Λόγο του ο Π. Ισαάκ τόνισε κυρίως πόσο απαραίτητο για την ψυχική μας ωφέλεια είναι να κάνουμε καθημερινά -πριν την νυχτερινή μας κατάκλιση- έναν αντικειμενικό αυτοέλεγχο ποιον συνάνθρωπό μας οι πράξεις μας ωφέλησαν και ποιον έβλαψαν, να εξομολογούμαστε, να ζητάμε με ταπείνωση συγνώμη, για να δικαιούμαστε την ευσπλαχνία και το έλεος του Παντοδύναμου Θεού.

Στην Ημερίδα κυριάρχησε η ομιλία της Θεολόγου Ευγενίας Σωτηριάδου με θέμα: «Ο ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

Η Κ. Σωτηριάδου με ευφυές ξετύλιγμα πάμπολλων οικογενειακών σκηνών καθημερινότητας κατέδειξε ότι ο αλληλοσεβασμός των γονέων είναι πηγή έμπνευσης για τα παιδιά και εμπέδωσης ενός μόνιμου τρόπου συμπεριφοράς τους που θα δηλώνει την αναγνώριση και αποδοχή της προσωπικότητας του οποιουδήποτε άλλου, πράγμα εντελώς απαραίτητο για τη λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας.

Θεωρούμε ότι κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς πρέπει ν’ αναζητήσουν την κ. Σωτηριάδου για να παρουσιάσει την υπέροχη αυτή ομιλία της στα Μέλη τους. Τα οφέλη τους θα είναι βαθιά και ουσιώδη.

Στην Ημερίδα επίσης η Αδελφή Θεολόγος – Φιλόλογος Ελευθερία Ηλιάδου μίλησε για το «Σταυρό του Χριστού στη Ζωή μας» προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με την παραστατική παρουσίαση του τι σημαίνει «σηκώνω το Σταυρό μου και υπομένω για Χάρη του Κυρίου».

Την Ημερίδα έκλεισε ο Π. Δαυίδ, ανακεφαλαιώνοντας περίτεχνα, τα όσα σημαντικά ειπώθηκαν στην Ημερίδα.

Με το πέρας της Ημερίδας τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της Ψυχής του ακριβού Γέροντας της καρδιάς μας Π. Θεοφίλου Ζησόπουλου. Αιωνία η Μνήμη Του!

Αγκαλιά ορθάνοιχτη και πηγή πνευματικού φωτός για όλους μας, οι ακριβές, σοφές Γερόντισσες – Αδελφές της Αδελφότητας της ΛΥΔΙΑΣ.

Ο Κύριος -είθε- να μεριμνά για τη μακροημέρευσή τους.

Τις ευχαριστούμε βαθύτατα!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.