Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Περί αστικής ευγένειας


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Το πιο μεγάλο πρόβλημα της α λα καρτ Δημοκρατίας μας, είναι η επίσης α λα καρτ ενημέρωση μας από τους δημοσιογράφους. Στο επεισόδιο με τον Πολάκη στη Βουλή έχουμε τα εξής δεδομένα: 

✓Μία μετακλητή υπάλληλος και συνεργάτιδα του Υπουργού Υγείας να ασχημονεί εις βάρος του αγορητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής. 

✓ Κάποιος από το προεδρείο της Βουλής να ισχυρίζεται ότι έχει πρόβλημα υγείας (για να δικαιολογηθούν έτσι οι ειρωνικοί μορφασμοι) και αμέσως μετά να αποδεικνύεται (μάλιστα μετά από δήλωση της ίδιας), ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας.

✓Τελικά όμως η εντύπωση που έμεινε στη δημόσια σφαίρα είναι ότι ότι ο Πολάκης είχε άσχημη συμπεριφορά, απέναντι σε μια γυναίκα με θέμα υγείας αφού αυτή ήταν η κοινή "γραμμή" στα ΜΜΕ.(Είναι βλέπεις διαχρονική η τακτική Γκαίμπελς και το δόγμα "Ριξε ρίξε λάσπη όλο και κάτι μένει".

Στην ουσία όμως, ο Πολακης ήταν αυτός που δέχτηκε τις ειρωνίες και τους λεκτικούς προπηλακισμούς από τη συγκεκριμένη μετακλητη υπάλληλο η συμπεριφορά της οποίας ήταν το βούτυρο στο ψωμί τους για να σηκώσουν σκόνη και να σκεπαστούν τα σκάνδαλα που εκείνη την ώρα ξεσκεπαζε ο Παύλος Πολακης.. 

Είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Βουλής να επιπλήττει τον βουλευτή και όχι τον υπουργό που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές από συνεργάτιδά του και δεν την ανακαλεί στην τάξη; Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Βουλής να χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολακη χυδαίο ζητουλα προσοχής τη στιγμή που οι ίδιοι λειτούργησαν σαν χυδαίοι ζητουλες απόσπασης της προσοχής από την ουσία των γεγονότων;

Κι επειδή στις δημοκρατίες α λα καρτ υπάρχει και αντιμετώπιση α λα καρτ σε παρόμοια περιστατικά,ας ανατρέξουμε στο παρελθόν να θυμηθούμε μερικά.. Σε πρωινό πάνελ ο Κωνσταντίνος Κυρανακης απευθύνθηκε στη Θεοδώρα Τζάκρη λέγοντας. "Είστε γελοία και θλιβερή"ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει επίσης στην ίδια.." Είστε μειωμένης αντίληψης.." 

Ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός κι άλλα στελέχη της ΝΔ είχαν κάνει φειγ βολάν fake φωτογραφία trolls που απεικονίζει τη Ραλλία Χρηστίδη στο βήμα της Βουλής με αβυσσαλεο ντεκολτέ και τους ίδιους να ανταλλάζουν πληθώρα σεξιστικων σχολίων. Για να φτάσουμε στο πιο πρόσφατο όλων στο οποίο ο Δημήτρης Κυριαζιδης της ΝΔ είχε πει για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασελακη. "Το είδαμε να συμβαίνει και πρόσφατα με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον νεοεκλεγέντα δεν ξέρω πως να.πρόεδρο ο, η,  λέμε πως έχουν τα πράγματα σήμερα "Και να καταλήξουμε στο υπαινικτικοτατο ύφος του Γιώργου Αυτιά όταν έλεγε πως θα περάσει καλά ο Στέφανος Κασελακης στη διάρκεια της θητείας του στο ΚΨΜ με τα υπόλοιπα φανταρια.

Συμπέρασμα πολιτική κορεκτιλα α λα καρτ αν πρόκειται για εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι εννοείται δεν είχαν την παραμικρή συνέπεια για την προκλητικοτατη συμπεριφορά τους Αν όμως πρόκειται για εκπροσώπους της Αριστεράς και να μην υπάρχει κατηγορία που να ευσταθεί την εφευρίσκουν για να βγάλουν απ'το κάδρο πολιτικούς σαν τον Παύλο Πολακη που σαν μέλος της Επιτροπής Διαφάνειας έχει ξεσκεπάσει πάρα πολλά σκάνδαλα.

Συμπέρασμα νούμερο δύο..Η αστική ευγένεια αξίζει όταν είναι έμφυτη. Κι όχι όταν χρησιμοποιείται σαν φερετζές που σκεπάζει αυθαιρεσίες σκάνδαλα και υπερτιμολογησεις.. Εκείνη την μέρα συζητιόταν το θέμα που αφορούσε στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών. Του οποίου η ενεργειακή αναβάθμιση δηλαδή η θερμομόνωση κι αλλαγή Παραθύρων κόστισε 1.750.000€.

Δηλαδή εξαπλάσια από το όσο κοστίζει το έργο και καλοπληρωμενο μάλιστα (300.000€). Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κι αξίζει να σημειωθεί ότι για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που είναι δέκα λεπτά απόσταση από το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ.. 

Συμπέρασμα: Υπερτιμολογήσεις προμήθειες και εξυπηρετήσεις ημετέρων. Κι όταν εκείνη τη μέρα ο Πολακης προσκομιζε στοιχεία που ξεσκεπαζαν το συγκεκριμένο φαγοπότι το να πιαστούν από μια παρατήρηση δευτερολέπτων για να σηκώσουν σκόνη να χαθεί η ουσία και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη ήταν γι αυτούς η μόνη λύση.

Πριν από λίγες μέρες ο Πολακης είχε παρουσιάσει φωτογραφίες από τα γεύματα του Αντικαρκινικου Νοσοκομείου Μεταξά με μουχλιασμενα τα συσκευασμένα ψωμάκια. Κι επειδή η αλαζονεία και το θράσος τους είναι απερίγραπτα, είμαι απόλυτα σίγουρη ότι ο Υπουργός Υγείας θα παρουσιάσει τα μουχλιασμενα ψωμάκια ως γενόσημο πενικιλλίνης (Υπάρχουν φωτογραφίες από τα συγκεκριμένα γεύματα στο τέλος του άρθρου τέλος του άρθρου) Συμπέρασμα νούμερο δύο 

✓ Η ουσία της πολιτικής βρίσκεται στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος Βρίσκεται δηλαδή στον αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.. της Υγείας της Παιδείας και όλων των δημοσίων δομών που ξεχαρβαλωνουν οι κυβερνώντες δίχως προσχήματα. 

Γι αυτό λοιπόν και οι καλοί τρόποι χάνουν την αξία τους και γίνονται το υποκριτικό άλλοθι πίσω από το οποίο κρύβεται η διαφθορά και η κάθε είδους αδικία. Ξεκάθαρα λοιπόν. Με τον Παύλο. Πόσο μάλλον όταν η ίδια η Πετρουλια παραδέχεται πως δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας και άρα η κατηγορία για booling σε γυναίκα με πάρεση παύει να ευσταθεί. Τα συμπεράσματα Δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.