Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Έναρξη 44ων Αξιουπολίτικων

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των 44ων Αξιουπολίτικων την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, με το 3ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων. Η Αξιούπολη υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τους πολυάριθμους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία πολιτιστικής συνύπαρξης και παράδοσης.

Η βραδιά ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από το κοινοτικό κατάστημα, με τη γνωστή «Πατινάδα» όπου οι σύλλογοι άνοιξαν το πρόγραμμα με καρσιλαμάδες, δημιουργώντας μια ζεστή και παραδοσιακή ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς τις γειτονιές της Αξιούπολης, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τον παλμό και την ενέργειά τους. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την επιστροφή των συλλόγων στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία, τον Πόντο, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Μικρά Ασία. Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν απερίγραπτος, μετατρέποντας τη βραδιά σε μια πραγματική γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος του Δήμου Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού - Νέας Γενιάς και Δημοτικής Ενότητας Αξιούπολης Κύρος Καλαβάζης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παιδείας Γιώργος Γεωργίτσαρος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Εθελοντισμού Ιωάννης Τόδας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ.Π Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Αξιούπολης Αναστασία(Σούλα) Παπαδοπούλου, καθώς και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Πλαγιάς Μουτσάκης Δημήτρης, Σκρα Σταυρίδης Σταύρος, Βαφειοχωρίου Τζιβλικάκης Χρήστος, Πολυπέτρου Μισίρκος Νικόλαος και Γοργόπης Γεωργίου Ευάγγελος και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μουρτιάδης Αναστάσιος.

Στο αντάμωμα συμμετείχαν οι εξής σύλλογοι:

Θρακική Εστία Εορδαίας, Λαογραφικός Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τούμπας «Η Αταλάντη», Λαογραφικός Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Παϊκου Θεσσαλονίκης, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ολυμπιάδας Φλώρινας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αμπελειών, Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου «Η Ανατολική Ρωμυλία», Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειοχωρίου «Ο Άγιος Γεώργιος», Πολιτιστικός Σύλλογος Γοργόπης «Η Γόρτυνα», Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας «Οι Παίονες», Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μεσιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκρα, Πολιτιστικός Μορφωτικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Φανού, Σύλλογος Γυναικών Λιβαδίων «Οι Αρμάνες», Σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης «ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ» και Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ».

Η επιτυχία της εκδήλωσης δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών, οι οποίοι με τον ζήλο και την αφοσίωσή τους εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή του Ανταμώματος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν και στις κυρίες του ΚΑΠΗ, οι οποίες με την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης προσφέροντας εδέσματα στους παρευρισκόμενους. Αν και οι καιρικές συνθήκες δημιούργησαν προβλήματα λόγω βροχής, ο ενθουσιασμός του κόσμου παρέμεινε αμείωτος, αποδεικνύοντας τη σημασία του Ανταμώματος για την τοπική κοινωνία.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.