Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Πέτρος Παππάς: «Είναι σύννομος ο διορισμός του κ. Ανδρίτσου στη θέση του Υποδιοικητή της 4ης ΔΥΠΕ;»

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Ο αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, δήλωσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση στον Υπ. Υγειας, κ. ΆδωνηΓεωργιάδη, σχετικά με τον διορισμό του Ιωάννη Ανδρίτσου ως υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο εν λόγω διορισμός εγείρει σοβαρά ζητήματα για το σύννομο της διαδικασίας.

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Παππάς, ρητώς προβλέπεται ότι στα απαραίτητα προσόντα των διοικητών και των υποδιοικητών των ΔΥΠΕ, όταν αυτοί κατέχουν πτυχία όπως αυτά του κυρίου Ανδρίτσου, ο οποίος είναι πτυχιούχος της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ινστιτούτου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Βουκουρεστίου (Ρουμανία), πρέπει να διαθέτουν είτε μεταπτυχιακό τίτλο στην διοίκηση είτε στον τομέα της υγείας.

Να σημειωθεί ότι στο βιογραφικό σημείωμα του κ. Ανδρίτσου, όπως αυτό είναι αναρτημένο στην σελίδα του Νοσοκομείου Κιλκίς, στο οποίο διατέλεσε μέχρι χθες Διοικητής, αναφέρεται ότι ο ίδιος είναι Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στους τομείς Κινησιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μοντέλων Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων με θέμα την Μεταναστευτική Πολιτική στα πλαίσια των ΟΤΑ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο κ. Παππάς απευθύνει ερώτημα στον υπουργό υγείας, κ. Αδωνη Γεωργιάδη.

Τελικά κατέχει ο εν λόγω νέος Υποδιοικητής μεταπτυχιακό τίτλο σχετικό με την διοίκηση ή την υγεία;

Εφόσον πραγματικά κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρεται στην υπουργική απόφαση διορισμού του δηλαδή, μεταπτυχιακό τίτλο στην διαχείριση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων του ΑΠΘ, είναι πράγματι ένας συναφής μεταπτυχιακός τίτλος επαρκής για την άσκηση των καθηκόντων του Υποδιοικητή της ΔΥΠΕ, όπως αυτός νοείται από τον νομοθέτη;

Ο Υπουργός θα κληθεί να απαντήσει στην Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλα αυτά τα ερωτήματα καθώς και για την αδιαφανή διαδικασία που επελέγη στο διορισμό των υποδιοικητών των ΔΥΠΕ, ενώ παράλληλα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο θα ζητηθεί η κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων και πτυχίων του εν λόγω προσώπου.

Πέτρος Μ. Παππάς
Βουλευτής Κιλκίς,
Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας | ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.