Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΣΕΠΕ Κιλκίς: Ψήφισμα συμπαράστασης στους 13 διωκόμενους εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση για μετωπική σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς και τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Αυτό φάνηκε από τις αλλεπάλληλες παραπομπές του εκπαιδευτικού κόσμου στα δικαστήρια ώστε με αποφάσεις εξπρές και στοχευμένα νομοθετήματα να εγκλωβίσει τους εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο. Η αλλεργία της Κυβέρνησης στον συνδικαλισμό, τα δικαιώματα και τελικά στη Δημοκρατία και τον Δημόσιο χαρακτήρα είναι προφανής.

Το τελικό στάδιο αυτής της σύγκρουσης άρχισε ήδη να υλοποιείται από τους πρώτους πρόθυμους που σπεύδουν να επικηρύξουν απεργούς προς ικανοποίηση των ανωτέρων προκειμένου να επιδείξουν αφοσίωση. Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να επιδείξουν το ήθος τους και να συσπειρώσουν περαιτέρω στον κοινό και δίκαιο αγώνα τους εκπαιδευτικούς.

Ο λόγος για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, που μετά τη ΔΙΠΕ Ροδόπης, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού παρέπεμψε 13 απεργούς συναδέλφους μας σε πειθαρχικό έλεγχο διότι συμμετείχαν σε προκηρυγμένες απεργίες και στάσεις εργασίας απέχοντας από την αξιολόγηση. Η δίωξη απεργών θυμίζει εποχές εργασιακού μεσαίωνα και θα βρει μαζική απάντηση.

Με τέτοιες αυταρχικές πρακτικές επιβεβαιώνουν οι ίδιοι ότι, ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, έχει στριμώξει για τα καλά το ΥΠΑΙΘΑ και την Κυβέρνηση.

Απέναντι στον εκφοβισμό και τις απειλές που κραδαίνουν θα βρουν τους συναδέλφους συσπειρωμένους στα σωματεία τους. Απέναντι στον αυταρχισμό θα βρουν ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας.

Ξεκαθαρίζουμε πως κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι.

Καταδικάζουμε την αυταρχική ενέργεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και του

Υπουργείου Παιδείας, στηρίζουμε τις/τους συναδέλφισσες/ους στον αγώνα τους και καλούμε τα μέλη μας να παραστούν στη διαμαρτυρία την Πέμπτη 22/8/24 και ώρα 10:00 στα γραφεία της ΔΔΕ Κιλκίς.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.