Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Ελεύθερη δανειστική βιβλιοθήκη στην όμορφη πλατεία του χωριού Καστανιές του Νομού Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Το χωριό καστανιές του Νομού Κιλκίς μας χάρισε στο παρελθόν όμορφες αναμνήσεις με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που άφησαν εποχή. Σήμερα συνεχίζει να έχει μια ξεχωριστή θέση, καθώς η καλή του εικόνα με την βοήθεια και την Αγάπη των κατοίκων το κάνουν να κερδίζει τα νέα δεδομένα της εποχής με προτάσεις κόντρα στις δυσκολίες των πολλών προβλημάτων.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι αυτό της ερήμωσης και μείωσης του πληθυσμού.

Το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων χωρίς κίνητρα για την διάσωσης τους, καθώς και καταστημάτων εξυπηρέτησης.

Αυτά είναι γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά μας!
Το χωριό Καστανιές αξίζει να το επισκεφτούμε για πολλούς λόγους και να το γνωρίσουμε μέσα από την Αγάπη των κατοίκων σε αυτό.

Όλα τα παλιά κτίρια του κέντρου τα έχουν περιποιηθεί εθελοντές και έχουν φτιάξει την όμορφη πλατεία να φαντάζει υπέροχα έτσι όπως η καφετέρια του χωριού προσφέρει μια τέλεια παγωμένη σοκολάτα και απλόχερα την φιλοξενία ανθρώπων που δουλεύουν εκεί.

Το γραφικό παντοπωλείο στην γωνία, δίνει μια νότα νοσταλγικής εποχής και εξυπηρετεί το χωριό.

Εκείνο που αξίζει την εκτίμηση στα μάτια όλων είναι η εθελοντική Ελεύθερη δανειστική βιβλιοθήκη στην πλατεία του χωριού που σε κάνει να καθήσεις στο όμορφο πάρκο, να αφήσεις στην άκρη το κινητό τηλέφωνο και να φυλλομετρήσεις ένα βιβλίο.

Η βιβλιοθήκη του πάρκου είναι δωρεά της Μαρίας Πετγκανοπούλου.

Συγχαρητήρια για τις δράσεις πολιτισμού καθώς οι κάτοικοι δίνουν την ευκαιρία και σε άλλα χωριά να γίνουν μιμητές μιας σύγχρονης επανάστασης με μοναδικά όπλα την Αγάπη το καλό καλύτερο για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.