Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κιλκίς: Παράσταση διαμαρτυρίας για τις διώξεις εκπαιδευτικών από τη ΔΙΔΕ Κιλκίς

Ανακοίνωση  Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών 
στην ΕΛΜΕ Κιλκίς και τους ΣΕΠΕ Κιλκίς & ΣΕΠΕ Παιονίας
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!
- ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.
- ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/8, ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Καταδικάζουμε την άθλια ενέργεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και του Υπουργείου Παιδείας, που μετά τη ΔΙΠΕ Ροδόπης, στέλνει 13 συναδέλφους στο πειθαρχικό για τη συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την «αξιολόγηση»! Το Υπουργείο Παιδείας και η ΔΙΔΕ Κιλκίς επιχειρούν να εκφοβίσουν και να κλιμακώσουν την επίθεση στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς μ’ αυτή τους την ενέργεια.

Πρόκειται για ανυπόστατη και άθλια ενέργεια, γιατί στρέφεται ενάντια σε συναδέλφους που συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, στην Απεργία - Αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμη. Το γνωρίζουν καλά. Οι συνάδελφοι με τη στάση τους αγωνίζονται μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης.

Με τέτοιες αυταρχικές πρακτικές επιβεβαιώνουν οι ίδιοι ότι, ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, έχει στριμώξει για τα καλά το ΥΠΑΙΘΑ και την Κυβέρνηση.

Αυτοί που απεργάζονται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και «κόφτες» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, με νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και μονιμοποίηση τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας και καταφεύγουν σε αυταρχικές πρακτικές. Αν ενδιαφέρεται η ΔΙΔΕ Κιλκίς πραγματικά για τη μόρφωση των μαθητών μας, ας ασχοληθεί με τα υπαρκτά και διαχρονικά προβλήματα των σχολείων του νομού, με την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση, τα κτιριακά προβλήματα, τις μεταφορές των μαθητών κ.ά., και ας αφήσει τις απειλές σε όσους διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο.

Απέναντι στον εκφοβισμό και τις απειλές που κραδαίνουν θα βρουν τους συναδέλφους συσπειρωμένους στα σωματεία τους. Απέναντι στον αυταρχισμό θα βρουν ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας.

Ξεκαθαρίζουμε πως κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της παραπομπής. Ούτε σκέψη για πειθαρχική δίωξη. Είναι για εμάς αιτία πολέμου. Δεν θα περάσει!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.