Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΝΙΚΗ: Εγκατάλειψη των Αστυνομικών και στον Νομό Κιλκίς από την Κυβέρνηση – Η Σκληρή Πραγματικότητα

Δελτίο τύπου ΝΙΚΗΣ
Το δημοκρατικό και πατριωτικό κίνημα Νίκη, ύστερα από συνάντηση του Προέδρου της με κλιμάκιο Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Κιλκίς, καταγγέλλει την απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης προς τους αστυνομικούς του νομού, οι οποίοι, όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, βρίσκονται σε απόγνωση λόγω των αδικαιολόγητα χαμηλών μισθών, των εξαναγκαστικών αποσπάσεων και της διάλυσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς.
Οικονομική Αδικία και Εμπαιγμός.

Οι αστυνομικοί του Κιλκίς, όπως και όλοι οι συνάδελφοί τους πανελλαδικά, αντιμετωπίζουν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Με ουσιαστικά ανύπαρκτες αυξήσεις μισθών την τελευταία 15ετία, βλέπουν το εισόδημά τους να υστερεί θεαματικά σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους. Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να χορηγήσει το επίδομα επικινδυνότητας και ειδικώς για το Κιλκίς το παραμεθορίου, ενώ η αποζημίωση για υπερωριακή εργασία ( πενθήμερα - νυχτερινά ) παραμένει παγωμένη για δεκαετίες.

Εξαναγκασμός σε Διάλυση των Αστυνομικών Οικογενειών

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αποδείξει πόσο αδιάφορη είναι για τον θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας. Οι εξαναγκαστικές αποσπάσεις αστυνομικών του Κιλκίς για τη στελέχωση υπηρεσιών στην πρωτεύουσα, έχουν ως συνέπεια να αφήνουν οι αστυνομικοί πίσω τους οικογένειες και παιδιά για μήνες. Αυτή η πρακτική εξυπηρετεί μόνο τα επικοινωνιακά συμφέροντα ορισμένων, αγνοώντας τις πραγματικές λύσεις για την αστυνόμευση της πρωτεύουσας. Η ψυχική υγεία των αστυνομικών και των οικογενειών τους βρίσκεται στο περιθώριο.
Διάλυση των Υπηρεσιών και Αδιαφορία

Ο νομός Κιλκίς βιώνει μια άνευ προηγουμένου διάλυση των αστυνομικών υπηρεσιών. Μαζικές αποσπάσεις, αθρόες συνταξιοδοτήσεις, γηρασμένο προσωπικό, παγωμένες μεταθέσεις και μηδενική ενίσχυση του Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Το καλοκαίρι του 2024, κάτω από 500 αστυνομικοί απέμειναν συνολικά στον νομό , όταν μόνο για τις 4 συνοριακές υπηρεσίες απαιτούνται βάσει οργανογράμματος 300!
Οι προτάσεις της Νίκης:

Το κόμμα της Νίκης καλεί την Κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα αλλά και δεσμεύεται η ίδια να υλοποιήσει για όλους τους αστυνομικούς:

Ουσιαστική αύξηση μισθών και επιδομάτων - χορήγηση του επικινδύνου καθώς και του παραμεθορίου, ειδικώς για τους αστυνομικούς του Ν. Κιλκίς, καθώς και όπου αλλού υπάρχουν όμοιες αδικίες.

Αύξηση της αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία (πενθήμερα - νυχτερινά) 

Τερματισμό των εξαναγκαστικών αποσπάσεων και εξορθολογισμό των υπολοίπων με παράλληλη καθιέρωση συστήματος επιλογής με αντικειμενικά κριτήρια / θέσπιση συμβουλίου αποσπάσεων .

Διοχέτευση των τεράστιων χρηματικών ποσών που σπαταλώνται στις μαζικές αποσπάσεις , μετά των εξορθολογισμό αυτών , στις αυξήσεις μισθών - χορήγησης επιδομάτων , χρήματα για όλους και όχι για λίγους .

Ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών μέσω μεταθέσεων άμεσα, προς αποφυγή ολικής κατάρρευσης λόγω των συνταξιοδοτήσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Είναι σαφές ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στο αφήγημα της «πολυπληθούς» αστυνόμευσης του Ν. Κιλκίς καθώς η αλήθεια παρουσιάζεται εδώ και πολλά έτη αλλοιωμένη . Μόνο στις 4 συνοριακές υπηρεσίες του νομού θα έπρεπε να απασχολούνται αποκλειστικά 300 αστυνομικοί.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι είναι προοδευτική, αλλά μόνο όπου τη συμφέρει. Ενώ προωθούνται ακραία νομοσχέδια στο όνομα της "προόδου", εκμεταλλεύεται τους περιορισμούς στο δικαίωμα απεργίας των ενστόλων και αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματά τους.

Η συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι σε όλους τους αστυνομικούς, αλλά και του Κιλκίς ειδικότερα και κατ’ επέκταση στους ίδιους τους πολίτες, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Η Νίκη διαβεβαιώνει την αστυνομική οικογένεια του Κιλκίς ότι θα αγωνιστεί για τα δικαιώματά της και για την ασφάλεια των πολιτών του νομού και όλης της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.