Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Η ταινία «Κυνήγι Γειτόνων / Chasse Gardée», στο Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Με μια ξεκαρδιστική, δροσιστική, πληθωρική και βραβευμένη γαλλική κωμωδία ξεκινούν οι προβολές στο θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ.

Το «Κυνήγι Γειτόνων / Chasse Gardée» των Αντονίν Φουρλόν & Φρεντερίκ Φορεστιέ, μια ταινία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία προσελκύοντας 2 εκατομμύρια θεατές και προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας αποσπώντας το Βραβείο Κοινού.

Η υπόθεση

Σε ένα ήσυχο χωριό της Γαλλίας, ένα ονειρεμένο σπίτι στη μέση του πουθενά βγαίνει προς πώληση. Για τον Σιμόν και την Αντελαϊντ, που ζουν στριμωγμένα στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι με τα δύο τους παιδιά, είναι η τέλεια ευκαιρία. Αλλά το όνειρο μετατρέπεται γρήγορα σε εφιάλτη όταν συνειδητοποιούν ότι οι φιλικοί γείτονές τους χρησιμοποιούν τον κήπο τους ως κυνηγότοπο.

Ο Αντονίν Φουρλόν συνέλαβε την ιδέα κατά την διάρκεια του λοκντάουν, όταν ήταν κλεισμένος με τα δυο του παιδιά σε ένα μικρό διαμέρισμα. «Τότε ήταν που άρχισα να φαντασιώνομαι ένα σπίτι στην εξοχή, όπως αυτό της ταινίας… Το Παρίσι είναι πολύ εχθρικό για τα παιδιά, πόσο μάλλον την περίοδο της καραντίνας».

Βέβαια, για τους ήρωές του τα πράγματα δεν εξελίσσονται και πολύ καλά…
«Η ουσία της ιστορίας είναι η συνύπαρξη», εξηγεί ο Φρεντερίκ Φορεστιέ. «Το να προσπαθούμε να συμβιβαστούμε, να δούμε τι μας ενώνει, παρά τις διαφορές μας».

Το Κυνήγι Γειτόνων είναι μια ταινία που επιχειρεί να συμφιλιώσει δύο “κόσμους”: τους επαρχιώτες- κυνηγούς με τους ανθρώπους της πόλης, τους νεοφερμένους αστούς που δεν έχουν καμία σχέση με την ύπαιθρο, με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα επιτήδειων που, για παράδειγμα, πουλάνε τα προϊόντα τους σε άλλες τιμές για τους ντόπιους και σε άλλες για τους πρωτευουσιάνους.

Όμως, «και τα δύο “στρατόπεδα” μπορούν να γίνουν εξίσου γελοία, θεωρώντας εαυτούς ανώτερους. Κι εμείς δεν παίρνουμε την θέση κανενός», ξεκαθαρίζει το σκηνοθετικό δίδυμο, που μας χαρίζει μια απολαυστική κωμωδία.

• Γαλλία, 2023

• Σκηνοθεσία: Αντονίν Φουρλόν & Φρεντερίκ Φορεστιέ

• Σενάριο: Αντονίν Φουρλόν

• Πρωταγωνιστούν: Nτιντιέ Μπουρντόν, Χακίμ Ζεμιλί, Kαμίγ Λου,
Τερί Λερμίτ

• Διάρκεια: 101 λεπτά

Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 9.30 οι δρόμοι οδηγούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό για μεγάλες απολαύσεις με όμορφες παρέες.

Παγωμένη μπυρίτσα, κρύα νεράκια, τσαγάκια και αναψυκτικά, με ή χωρίς ζάχαρη και συνοδεία αλμυρών σνάκ θα βρείτε στο ανανεωμένο κυλικείο μας.

Αντικουνουπικά μην ξεχάσετε! Το θρόισμα των δέντρων προσφέρεται αφειδώς.

Καλό μας καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.