Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αφιέρωμα στον Νομπελίστα Ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη

 
Επιμέλεια: Θεοδώρα Θεοδωρίδου
Σας παρουσιάζουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα φάση της ζωής και μία μοναδική πτυχή του έργου του Νομπελίστα Ποιητή μας Οδυσσέα Αλεπουδέλη, ο οποίος στο προσωπικής του επιλογής επίθετο «Ελύτης» περιέκλεισε: την Ελλάδα, την Ελευθερία, την Ελπίδα, την Ελληνική γραφή και την προσωπική του – ανθρώπινη αγάπη για κάποια Ελένη.

Ο ίδιος αναφέρει για την επιλογή του επιθέτου αυτού: «λέξεις που αρχίζουν από «ελ», μου ασκούσαν μια μαγεία-είτε γιατί ήταν η Ελλάδα, είτε η Ελπίδα, είτε μια Ελένη που ήμουν ερωτευμένος, είτε η Ελευθερία, όλες αυτές οι λέξεις που αρχίζουν από «ελ» και έτσι σκέφτηκα να το αρχίσω έτσι. 

Κατόπιν ήταν το γράμμα ύψιλον, που για μένα είναι το πιο ελληνικό γράμμα. Δεν χρειαζόταν λοιπόν παρά να βάλω μια κατάληξη που να είναι λίγο αρχαιοπρεπής αν θέλετε και έβαλα την κατάληξη -της και βγήκε το Ελύτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.