Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Μήνυμα προέδρου ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς για τις ευρωεκλογές

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Φίλες και φίλοι, δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πολύ σύντομες σκέψεις, γιατί οι ευρωεκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και γιατί δεν πρέπει -το τονίζω, δεν πρέπει- να αντιμετωπιστούν με καμία χαλαρότητα από τους Έλληνες πολίτες και ειδικά από τους Κιλκισσιώτες οι οποίοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις διπλές εκλογές του 2023.

Οι ευρωεκλογές αυτές έχουν μεγάλη σημασία διότι διεξάγονται σε ένα εξαιρετικά τεταμένο παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Σκεφτείτε πόσο διαφορετικός ήταν ο κόσμος το 2019 και πόσο διαφορετικός είναι το 2024.

Με αναταραχή στη Μέση Ανατολή, με έναν πόλεμο στην Ουκρανία, με μια πανδημία η οποία εν τω μεταξύ μας είχε χτυπήσει.

Στις ευρωεκλογές, λοιπόν, αυτές θα κληθεί πρώτα και πάνω απ’ όλα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το ποιους ευρωβουλευτές θα στείλει στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Έχουμε ένα εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο.

Θα σταθώ για λίγο στην τοποθέτηση του κ. Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Είναι μια τοποθέτηση υψηλού συμβολισμού, πατριωτικού συμβολισμού και λέει στην Αλβανία ότι εμείς θέλουμε τις καλύτερες σχέσεις, εμείς θέλουμε να προχωρήσετε αλλά αυτό δεν γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Θα σέβεστε τη μειονότητα, θα σέβεστε τα δικαιώματά της, θα σέβεστε το κράτος δικαίου, θα σέβεστε τους εκλεγμένους, και αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσετε».

Καθεμία και καθένας από τους 42 υποψηφίους κομίζουν κάτι σημαντικό στην κοινή προσπάθεια η Νέα Δημοκρατία να είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ώστε να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να ακούγεται ισχυρή η φωνή μας στην Ευρώπη.

Γι’ αυτό, λοιπόν, έχει πολύ μεγάλη σημασία το βράδυ των ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.

Και, με τη δική σας στήριξη, είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει πράξη.

Οι ευρωεκλογές, όμως, φίλες και φίλοι, είναι μία εθνική κάλπη και προφανώς το ζητούμενο είναι να εκλέξουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές.

Είναι όμως, επίσης, σαφές ότι θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Και θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, να υλοποιούμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

Ξεκινήσαμε μετά τις εκλογές του περασμένου έτους μια δύσκολη δουλειά.

Αν η πρώτη τετραετία ήταν τετραετία όπου θεραπεύσαμε πολλές πληγές και στηρίξαμε την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, η δεύτερη τετραετία, φίλες και φίλοι, είναι η τετραετία των μεγάλων αλλαγών για να αντιμετωπίσουμε τα αίτια της παθογένειας που μας κράτησαν πίσω τόσα χρόνια.

Είναι η τετραετία των μεγάλων δομικών μεταρρυθμίσεων αλλά και υλοποίησης όλων των μεγάλων έργων που έχουμε προγραμματίσει στο νομό Κιλκίς

Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση η οποία αύξησε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 830 ευρώ. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έδωσε για πρώτη φορά αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 12 χρόνια.

Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, αυξάνει τις συντάξεις.

Αυτή η κυβέρνηση ήρθε πριν από δύο μέρες και διόρθωσε μια μεγάλη αδικία: επίδομα μητρότητας για 9 μήνες, 830 ευρώ το μήνα, για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, οι οποίες δεν έπαιρναν επίδομα μητρότητας. Το διορθώσαμε.

Αυτές είναι λίγες μόνο από τις παρεμβάσεις τις οποίες κάνουμε για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνία απέναντι σε ένα πρόβλημα το οποίο είναι υπαρκτό.

Είμαστε οι πρώτοι που το αναγνωρίζουμε, αλλά πιστεύουμε ότι βαίνει σταδιακά προς κάμψη το φαινόμενο της ακρίβειας.

Όλα λοιπόν αυτά, φίλες και φίλοι, θέλω να τα αναλογιστούμε και να τα σκεφτούμε πριν από την κρίσιμη κάλπη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Και αυτό το οποίο σας ζητώ είναι να ξαναδώσουμε αυτόν τον αγώνα, όλες και όλοι μαζί, τα κομματικά μας στελέχη αλλά και όλες οι φίλες και οι φίλοι οι οποίοι συνενώθηκαν στις διπλές κάλπες του 2023 σε αυτό το πλατύ μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό, πατριωτικό ποτάμι του δομικού εκσυγχρονισμού της χώρας.

Διότι συναντηθήκαμε πολλοί, ξέρετε, στην περασμένη κάλπη.

Έτσι φτάσαμε στο 41%,

Παλιοί φίλοι, σταθεροί αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας,

θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί εσείς κρατήσατε την παράταξη στο νομό Κιλκίς όρθια σε δύσκολες στιγμές από την ανάρμοστη διχαστική συμπεριφορά στελεχών που τιμήθηκαν σε θέσεις ευθύνης από τα μέλη και ψηφοφόρους της παράταξης μας

Ήρθαν και συναντήθηκαν, όμως, μαζί μας και συμπολίτες μας οι οποίοι δεν άνηκαν παραδοσιακά στη Νέα Δημοκρατία.

Είδαν, όμως, τη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη πραγματική προοδευτική δύναμη εκσυγχρονισμού στη χώρα μας, τη μόνη πραγματική πρόταση διακυβέρνησης στη χώρα μας.

Διότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης σήμερα.

Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης.

Αυτό δεν συνιστά πρόταση διακυβέρνησης, φίλες και φίλοι.

Γι’ αυτό, λοιπόν, φίλες και φίλοι, η κάλπη αυτή έχει την ξεχωριστή της σημασία και γι’ αυτό δεν πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με καμία χαλαρότητα.

Θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα συσπειρωθούμε, ότι θα πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για να πετύχουμε το βράδυ της 9ης Ιουνίου μία ακόμα μεγάλη πολιτική νίκη για τη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, την παράταξή μας, το κόμμα μας, τη Νέα Δημοκρατία.

Αν κάποιοι εκτός και εντός της Ν.Δ ( στο Κιλκίς) θέλουν να βουλιάξουν την πολιτική αντιπαράθεση στην τοξικότητα και στη λάσπη, να μην τους ακολουθήσουμε.

Το δοκίμασαν και πριν από τις εκλογές του 2023 και είδαμε το αποτέλεσμα.

Φαίνεται ότι δεν έμαθαν, όμως, από τα λάθη τους και επαναλαμβάνουν τα ίδια.

Ας είναι. Ο καθείς κρίνεται από την συμπεριφορά του.

Εμείς θα μιλάμε θετικά, θα μιλάμε για το έργο μας.

Θα αναγνωρίζουμε τα προβλήματα.

Με αυτοκριτική, θα δεχόμαστε τα σφάλματα τα οποία κάνουμε.

Και θα κοιτάμε πάντα μπροστά: για το πώς η πατρίδα μας μπορεί να προοδεύσει.

Για το πως στο ν. Κιλκίς την επόμενη τριετία θα αλλάξουν πολλά

Για το πώς μπορεί να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη.

Για το πώς, όταν θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 2027, θα πούμε, ναι, η πατρίδα μας πια γίνεται σε όλα τα επίπεδα μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτός είναι ο στόχος.

Θα τον πετύχουμε και θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά, καλό αγώνα και με τη νίκη.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.