Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 20/4/2024, 08:32 π.μ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μία γυναίκα για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη στις 18 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, η προαναφερόμενη εντοπίστηκε μετά συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· ποσότητα κοκαΐνης βάρους 28,1 γραμμαρίων,

· ποσότητα ηρωίνης 14,4 γραμμαρίων,

· 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

· το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάστηκαν 20 απάτες, εκ των οποίων οι 2 απόπειρες, που έγιναν το 2022 σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνολικά 20 απάτες, εκ των οποίων οι 2 απόπειρες, που έγιναν το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου του 2022, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ανδρών και μίας ημεδαπής γυναίκας, για τα αδικήματα της απάτης, της απάτης με υπολογιστή και της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και 21 δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, για το αδίκημα της απλής συνδρομής σε απάτες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα προαναφερόμενα άτομα είχαν συστήσει, μαζί με άγνωστα μέλη, εγκληματική οργάνωση, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική εξαπάτηση πολιτών και την απόσπαση χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τηλεφωνούσαν στα ανυποψίαστα θύματά τους είτε παριστάνοντας τον λογιστή ισχυριζόμενοι ότι είναι δικαιούχοι επιδόματος, είτε με το πρόσχημα της αγοράς οχήματος σε διαδικτυακή αγγελία.

Με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, με στόχο την μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων, που είχαν «στρατολογήσει» έναντι χρηματικής αμοιβής.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 20 περιπτώσεις απάτης, εκ των οποίων οι 2 απόπειρες, που έγιναν από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2022, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα:

· 4 στην Αττική, εκ των οποίων η μία απόπειρα,

· 4 στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων η μία απόπειρα,

· 3 στην Πιερία και

· από μία σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Κυκλάδες, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Χαλκιδική.

Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 138.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.


Σύλληψη για κλοπή και απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη στις 18 Απριλίου 2024 τα ξημερώματα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα είχε διαρρήξει κατάστημα, απ’ όπου ωστόσο δεν αφαίρεσε κάτι. Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, προέκυψε ότι προηγουμένως είχε διαρρήξει ακόμη ένα κατάστημα στην ίδια περιοχή, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Στην κατοχή του επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο διαρρηκτικά εργαλεία.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Ιανουάριο διέρρηξε οικία σε περιοχή των Σερρών, από όπου αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας 1.200 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Ανακοίνωση σχετικά με απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση, καθώς και διάθεση εισιτηρίων των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 5ης Αγωνιστικής των PLAY OUTS της SUPER LEAGUE 1, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, o οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου για εξαπάτηση ηλικιωμένης στην Πιερία

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, για εξαπάτηση ηλικιωμένης γυναίκας, που έγινε πριν από 9 ημέρες σε περιοχή της Πιερίας.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 10ης Απριλίου 2024 συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι φιλικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα για να γίνει περισσότερο πιστευτός, γυναίκα συνεργός του παρίστανε στο τηλέφωνο το φιλικό πρόσωπο της ηλικιωμένης.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.990 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και στην κατοχή του βρέθηκε ολόκληρο το χρηματικό ποσό που απέσπασε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

· Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.

· Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.

· Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.

· Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

· Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.