Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 1/4/2024, 6:39 μ.μ.

Εξιχνιάστηκαν 12 διαρρήξεις σε μονοκατοικίες στην Κατερίνη
Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνιάστηκαν 12 διαρρήξεις – κλοπές από μονοκατοικίες στην Κατερίνη, που έγιναν την τελευταία διετία.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού άνδρα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος άνδρας επιβαίνοντας σε ποδήλατο, εντόπιζε κατοικίες που απουσίαζαν οι ένοικοι και παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2024, διέπραξε 12 διαρρήξεις σε μονοκατοικίες στην Κατερίνη, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.550 ευρώ, καθώς και κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 19.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του σε περιοχή της Πιερίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης από την οικία κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, το 24ωρο, από προχθές (30 Μαρτίου 2024) το πρωί έως χθες (31 Μαρτίου 2024) το πρωί σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 2.800 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 974 παραβάσεις, από τις οποίες:

· 410 για υπερβολική ταχύτητα,

· 39 για παράνομη στάθμευση οχημάτων σε θέσεις ΑΜΕΑ, σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών και λεωφορειόδρομους,

· 30 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους,

· 17 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή αντικανονικό προσπέρασμα,

· 8 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και

· 470 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παράνομη στάθμευση κ.α.)

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών εξιχνιάστηκαν συνολικά 20 διαρρήξεις που έγιναν το καλοκαίρι του 2022

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, εξιχνιάστηκαν συνολικά 20 διαρρήξεις που έγιναν τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, σε περιοχές της Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος άνδρας δρώντας μαζί με άγνωστο συνεργό του, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις κυρίως σε επαγγελματικά οχήματα, αφαιρώντας ηλεκτρικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου του 2022 διέπραξαν:

● 17 διαρρήξεις οχημάτων σε περιοχές της Χαλκιδικής και 1 διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,

● 1 κλοπή από αύλειο χώρο επιχείρησης σε περιοχή της Χαλκιδικής και

● 1 διάρρηξη σε αποθήκη σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Αφαίρεσαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, μπαταρίες, καθώς και άλλα εργαλεία και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 35.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν - μεταξύ άλλων - και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία και κλειδιά.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του άγνωστου συνεργού του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, λόγω διέλευσης συρμού υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας).

Συγκεκριμένα, μεθαύριο (Τετάρτη 3 Απριλίου 2024), θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου, με κατεύθυνση προς Κοζάνη, κατά τις ώρες διέλευσης του συρμού, που υπολογίζεται περίπου τις ώρες από 06.30 έως 07.40.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της νέας περιφερειακής οδού Βέροιας - Νάουσας, στη συνέχεια τα οχήματα θα εισέρχονται στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Έδεσσας - Δρεπάνου και τέλος θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό από τον ανισόπεδο κόμβο Κοίλων Κοζάνης.

Επιπλέον, κατά τη διέλευση του ανωτέρω συρμού, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τη μία (αριστερή) λωρίδα κυκλοφορίας.

Η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.