Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Η δικαιοσύνη άργησε μια μέρα

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Πριν από λίγες μέρες η Εισαγγελική λειτουργός στην εισήγησή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για βιασμό,για μαστρωπεια σε οίκους ανοχής,για μαστρωπεια μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων και για την εμπορία ανθρώπων.

Αντίθετα θεώρησε ότι η μητέρα ήταν αυτή που αποκομιζε κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της και όχι ο Μίχος, για τον οποίο ναι μεν φέρεται να ανέφερε ότι διευκόλυνε το κορίτσι, δεν αποδεικνύεται όμως πουθενά σύμφωνα με την εισαγγελέα ότι είχε κάποιο κέρδος από αυτό.

Ούτε μαστρωπός λοιπόν, ούτε βιαστής, ούτε νταβατζής. Τώρα πια διευκολυντής... Όπως διευκολύνεις έναν γέρο ή ένα τυφλό, να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, τόσο εξυπηρετικά και ανθρώπινα, "διευκολύνεις" ένα δωδεκάχρονο παιδί, συνοδεύοντας το στα πορνεία. Η Νέα Ομιλία του Όργουελ θριαμβεύει, θρυματίζοντας τη γλώσσα, πληγώνοντας το μυαλό, καθαρίζοντας τη βρωμιά, κι εξιδανικεύοντας την προστυχιά. 

Η συνταγή, απλή. Λέξεις με θετικό νόημα και, όπου κρίνεται απαραίτητο, με το αρνητικό πρόσημο «μη». Προστάτες του πολίτη, κι όχι μπάτσοι. Ανάπτυξη, όχι ξεπούλημα. Νόμος περί ευθύνης υπουργών, όχι ανευθυνότητας και αθώωσης κατά συρροή εγκλημάτων. Στρατηγικός επενδυτής, όχι λαμόγιο. Διακήρυξη, όχι εθνική μειοδοσία. Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, όχι ιδιωτικά παραμάγαζα. Μη πλούσιος, όχι φτωχός. Μη ειρήνη, όχι πόλεμος. 

Το είπε, πριν χρόνια, ο Χρόνης Μίσσιος, η γλώσσα εκφυλίζεται σ’ ένα κώδικα διαχειριστικής συνεννόησης. «Δημιουργούν σταδιακά, μια ομιλία που θα βγαίνει από το λαρύγγι χωρίς καμιά συμμετοχή του εγκεφάλου.» (1984) Μερικές έννοιες δεν χρειάζεται καν όμως να διαφοροποιηθούν, καθώς έχουν ήδη εξευτελιστεί. Δικαιοσύνη, αντί για κουκούλωμα, συνενοχή και βούρκος. 

Πριν ένα μήνα περίπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω ψηφίσματος εξέφρασε την ανησυχία του για την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Πάνω σ αυτό το θέμα ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο STAR μίλησε για θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν να αποδομησουν την Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο. Ανέφερε δε..πως" όποιος δει αυτό το ψήφισμα θα νομίσει ότι μιλάει για άλλη χώρα.

Μας χτυπάνε για πολιτικούς λόγους κι αυτό είναι ασυγχώρητο ειδικά από Έλληνες Ευρωβουλευτές" Στοχοποιηθηκε για συγκεκριμένο άρθρο του ψηφίσματος ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης τον οποίο με τακτικές Γκαίμπελς αποκάλεσαν ανθελληνα και υπεύθυνο για την πιθανή μείωση κονδυλίων για την Ελλάδα. Ενώ στην ουσία η συνεισφορά του Κώστα Αρβανίτη αφορά μόνο στο άρθρο 27 το οποίο ορίζει πως επ ουδενί οι Έλληνες δεν πρέπει να στερηθούν κονδύλια επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταδικάσει συγκεκριμένες πολιτικές τακτικές της κυβέρνησης.

Βλέπουμε λοιπόν ότι έχουν γίνει εξπερ στην απόλυτη αντιστροφή της ατζέντας!!Στην αντιστροφή του κέντρου βάρους των γεγονότων. Όλα γι αυτούς είναι πολιτικό παιχνίδι εν όψει Ευρωεκλογών.. Κακοπαιγμενος θίασος με Συριζαιους πρωταγωνιστές όπως το αποκάλεσε όλο αυτό ο Σκέρτσος. Ποιος, ο Σκέρτσος που έκανε παρέμβαση στη δίκη Τοπαλούδη χαρακτηρίζοντας την πύρινη αγόρευση της κυρίας Δόγκα λαϊκή απογευματινή επειδή λέει ο εισαγγελέας πρέπει να είναι αποστασιοποιημένος και δίχως συναισθηματική φόρτιση παρέλειψε όμως να αναφέρει την συντονισμένη προσπάθεια των συνηγόρων των κατηγορουμενων να σηκώσουν σκόνη για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να βρεθούν ελαφρυντικά καθώς και την διακοπή της δίκης με την ωμή παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών γιατί θεώρησε ότι η αγόρευση της εισαγγελέως προσβάλλει τους συνηγόρους των κατηγορουμενων.

Κι όλα αυτά γιατί? Για να επιρρεαστουν οι ένορκοι και να πέσουν στα μαλακά οι δράστες ενός από τα ειδεχθεστερα εγκληματα της εποχής μας μιας και στους κυβερνητικούς κύκλους ήταν γνωστή η συγγενικη σχέση του ενός από τους δύο δολοφόνους με μεγαλοστελεχος της δεξιάς στα Δωδεκάνησα.

Αυτοί είμαστε. Με τη δική μας ανοχή βλέπουμε ποσταρισμενη την δηθενια όλων όσων πίσω από την ταμπέλα του δημοσίου προσώπου μετατράπηκαν σε σουλατσαδορους κοσμικών events με στημένες πόζες Colgate χαμόγελα και δημοσιοσχετιστικες αγκαλιές.

 Χαμογελουν μπροστά από στρωμένα τραπέζια σε κοπές πίτας κι όχι μόνο για να έρθουν να μας πείσουν την προεκλογική περίοδο ότι νοιάζονται τον πεινασμένο.. και τον καταχρεωμενο. Η Εισαγγελέας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Λάουρα Κιοβεσι σε συνέντευξη της στον Άρη Χατζηγεωργίου και τον Κώστα Ζαφειρόπουλο αναφέρει πως τον Δεκέμβρη του 23 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο άσκησε ποινική δίωξη σε 23 πρόσωπα έχοντας στο κάδρο των υπόπτων και κάποιους πρώην υπουργούς κι ότι με αφορμή αυτό ανακάλυψε ότι στο Ελληνικό Σύνταγμα υπάρχει πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να προχωρήσει η έρευνα κι αυτό είναι ενάντια στον κανονισμό και τον Ευρωπαϊκό νόμο.

Όπως λέει λοιπόν και η ίδια..η έρευνα είναι δουλειά της Αστυνομίας και η απόδοση δικαιοσύνης δουλειά του Εισαγγελέα και όχι της Βουλής. Αυτή είναι η εικόνα της Ελληνικής δικαιοσύνης στην Ευρώπη. Απαξιωμενη και πλήρως ανυπόληπτη να κατευθύνεται και να χειραγωγείται για να προστατευτούν οι ευνοούμενοι των κυβερνώντων οι όποιοι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός.

Το πόρισμα της επιτροπής LIBE για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα πριν ένα χρόνο έλεγε πως η δικαιοσύνη είναι αργή αναποτελεσματική και προάγει την κουλτούρα της ατιμωρησίας ενώ η διαφθορά διαβρώνει τις δημόσιες υπηρεσίες. Κι επειδή το επιχείρημα της κυβέρνησης εξαντλείται στο να λέει ότι όλα αυτά είναι επικοινωνιακό παιχνίδι της αντιπολίτευσης για να πληγεί ενόψει εκλογών η κυβερνητική παράταξη. Ας μας απαντήσουν γιατί ο καταδικασμένος για παιδοβιασμό Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος και απολαμβάνει την πλήρη προστασία του συστήματος;

Μετά το θάνατο Λυγγεριδη τι εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα της οπαδικής βίας? Μήπως κι αυτό θα μπει στο χρονοντούλαπο γιατί η οπαδικη βία είναι το παραμαγαζο των μεγάλων ΠΑΕ; Γιατί στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχει βρεθεί εδώ και ένα χρόνο ο υπεύθυνος που έδωσε την εντολή για το μπάζωμα; Και γιατί η κυβέρνηση αμέσως τις επόμενες ημέρες από το δυστύχημα αρνήθηκε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων η οποία πρότεινε να στείλει εμπειρογνώμονες για αυτοψία λέγοντας ότι αυτό είναι θέμα εσωτερικό του κράτους;

Με ποιο ακριβώς σκεπτικό η Εισαγγελέας στην υπόθεση Μίχου προτείνει την απαλλαγή του από την κατηγορία της μαστρωπειας και του βιασμού βασισμένη σουρεαλιστικό περί έρωτος επιχείρημα; Τα ονόματά των άλλων διακοσίων γιατί δεν ανακοινώνονται; Μήπως γιατί σύμφωνα με την καταγγελία Εμφιετζογλου η οποία αγνοήθηκε σκοπίμως μέσα στους πελάτες υπάρχει και πρωτοκλασσάτος υπουργός; 

Το σίγουρο είναι πως..στη χώρα που τραγουδήθηκε το" Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" η δικαιοσύνη νοσεί και την Εθνική μας Αξιοπρέπεια αυτή που την κρατάει όρθια είναι η κύρια Μαρία Καρυστιανου κι ο αγώνας που κάνει να αποδοθεί δικαιοσύνη στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια γιατί η Ελληνίδα Εισαγγελέας έλεγε στους χαροκαμενους γονείς να ζητήσουν βοήθεια από την Εκκλησία και να αρχίσουν συνεδρίες ψυχικής υγείας. Αυτοί είμαστε. Εξαγορασμενοι Υποταγμένοι και πλήρως ρουσφετοεξαρτωμενοι. Κι όσο εξακολουθουμε να ξεπουλιομαστε για ίδιον όφελος τόσο θα βλέπουμε τα πάντα να αποδομουνται γύρω μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.