Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Η Ιστορία φυτρώνει εκεί που τη σπέρνουν

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Συμπληρώθηκαν φέτος δυο χρόνια αίματος στον πόλεμο ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, με πεδίο μαχών την Ουκρανία, της οποίας οι αχυράνθρωποι και ο ναζιστικός συρφετός δέχτηκαν να την μετατρέψουν από σιτοβολώνα της Ευρώπης σε ματωμένο πεδίο βολής.

Το αίμα είναι Ουκρανικό και Ρωσικό, καθώς οι 53 χώρες του ΝΑΤΟ, που συνασπίζονται σ’ αυτό το νέο βρώμικο πόλεμο, η νέα Συμμαχία των Προθύμων, δεν έχουν διακινδυνεύσει -ακόμη- ανθρώπινες ζωές και περιορίζονται στην αποστολή οπλικών συστημάτων, πρακτόρων, high tech συστημάτων παρακολούθησης και σαμποτάζ μεγάλης εμβέλειας.

Οι ΗΠΑ, από τον καιρό του Βιετνάμ και της Κορέας, εξαπολύουν φονικούς πολέμους πέραν του Ατλαντικού – Ιράκ, Αφγανιστάν, Μέση Ανατολή, Λιβύη – σε χώρες, που ο μέσος Αμερικάνος πολίτης αγνοεί όχι μόνο το γεωγραφικό τους στίγμα αλλά ακόμη και το όνομά τους.

Η Ρωσία βέβαια τους είναι γνωστή.

Η αχανής χώρα, πλούσια σε πρώτες ύλες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ένα λαό ψυχωμένων αντιστάσεων, αποτελούσε πάντα στόχο της «συλλογικής Δύσης».

Από τον καιρό της εκστρατείας του Ναπολέοντα, της ναζιστικής επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, του ναζιστικού "Πλάνο Λιμού" του Ψυχρού Πολέμου, της καταπάτησης της Συμφωνίας του Μινσκ, η Ρωσία είναι στόχος.

Οι υπόλοιποι της Συμμαχίας των Προθύμων είναι οι χρήσιμοι κρετίνοι, ουραγοί της Πλανηταρχίας, που διεκδικούν ρόλο κομισάριου στην περιοχή τους (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία), κάνουν αφαίμαξη στους κρατικούς προϋπολογισμούς τους, εξουθενώνουν ενεργειακά τις χώρες τους με μια λέξη δηλαδή πυροβολούν τα πόδια τους.

Ο πακτωλός των δισεκατομμυρίων δολαρίων μάρκων και ευρώ προς τον αχυράνθρωπο Ζελένσκι, που συντηρεί περιφρονώντας το αίμα του λαού του, το νέο βρώμικο πόλεμο, είναι βεβαίως δάνεια. Ένας ασήκωτος πια βρόγχος στο λαιμό της Ουκρανίας, που ακόμη κι αν κάποτε συνέλθει απ’ τον αδελφοκτόνο πόλεμο, θα έχει χωθεί τόσο βαθιά στα έγκατα του ΔΝΤ, που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επουλώσει τις βαθιές πληγές της.

Στις παράπλευρες απώλειες αυτού του βρώμικου πολέμου, η ακόμη πιο βαθιά εκπόρνευση των εξωνημένων ΜΜΕ και το εμπάργκο στον πολιτισμό με ρωσική ταυτότητα, με πιο πρόσφατο τον αποκλεισμό του μαέστρου Θεόδωρου Κουρεντζή, από το φεστιβάλ της Βιέννης γιατί αποδέχτηκε την τιμητική προσφορά της ρωσικής υπηκοότητας.

Η Ιστορία, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται τραγικά.

Ναζισμός, αχυράνθρωποι, οικονομική εξουθένωση, παρακμή, εκπόρνευση και ποταμοί αίματος πάνε μαζί.

Η Ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται καμία φορά σαν φάρσα.

Θεόδωρος Κουρεντζής, Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Μια μουσική παράσταση που ξεχώρισε, κι όπου τα όργανα, αφήνουν συμβολικά τη σκηνή και κατεβαίνουν στην πλατεία.

Αντί για επίλογο λίγοι βιτριολικοι στίχοι του Κώστα Τριπολίτη.
Γιατί σε καιρούς που ισοπεδώνουν τα πάντα, ότι δεν εξομοιώνεται, πετιέται εκτός κοινωνίας.

"Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
Τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
Όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητοκραυγάσαμε,
Τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.