Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

«Τα κέρδη τους ή οι Ζωές μας»: Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Κοινό δελτίο τύπου*
Στις 28 Φλεβάρη, σε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς, σωματεία και φορείς διατράνωσαν το σύνθημα « τα κέρδη τους ή οι Ζωές μας».

Πέρυσι τέτοια μέρα δώσαμε όρκο, πως δεν θα ξεχάσουμε τους ανθρώπους μας που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη, πως δεν θα επιτρέψουμε να κρυφτούν οι ένοχοι και οι αιτίες του εγκλήματος. Έναν χρόνο μετά, πάνω από 260 Εργατικά Σωματεία, 21 Ομοσπονδίες και 37 Εργατικά Κέντρα, δεκάδες χιλιάδες απεργοί, με τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις σε 80 πόλεις σε όλη την χώρα, τηρούμε τον όρκο που δώσαμε.

Εμείς λοιπόν οι εργαζόμενοι που στις 28 Φλεβάρη απεργήσαμε, βιώνουμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς μας, το προς τα που γέρνει η πλάστιγγα στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι Ζωές μας». Το μαρτυρούν άλλωστε και οι 178 δολοφονημένοι σε χώρους δουλειάς το 2023, 1 κάθε 2 μέρες, γιατί τα μέτρα ασφάλειας κοστίζουν. Το μαρτυρούν όμως και οι νεκροί από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, γιατί τα μέτρα πρόληψης και προστασίας κοστίζουν. Εμείς λοιπόν οι εργαζόμενοι που στις 28 Φλεβάρη απεργήσαμε, ξέρουμε πολύ καλά ότι τα κέρδη των λίγων, που η τωρινή αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπερασπίζονται, βγαίνουν από τη δουλειά μας και το αίμα μας. Για το λόγο αυτό λοιπόν μπήκε το αντικλεπτικό στο βρεφικό γάλα, γι’ αυτό και αγοράζουμε τα προϊόντα που εμείς οι ίδιοι παράγουμε 10 φορές πιο ακριβά, γι’ αυτό και πετάνε στο δρόμο από τα σπίτια τους ανάπηρους συνταξιούχους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Και για να απαντήσουμε στις καλοπροαίρετες και άδολες σκέψεις:

Το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας (Παράρτημα Κιλκίς) και το Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Κ. Μακεδονίας πήραν απόφαση για απεργία στις 28 Φλεβάρη, διεκδικώντας το έγκλημα των Τεμπών να μην συγκαλυφθεί, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Εμείς λοιπόν οι εργαζόμενοι των συνδικάτων αυτών, καλέσαμε φορείς και σωματεία να συμμετάσχουν στην απεργιακή μας συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης στις 10.30 το πρωί, αφού βέβαια είχε προηγηθεί και η σύσκεψη των φορέων για τον κοινό βηματισμό μας και την επιτυχία της απεργίας.

Το περιεχόμενο της απεργίας μας και οποιασδήποτε μορφής αγώνα επιλέγουμε κάθε φορά διαμορφώνεται μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες και τα όργανά μας. Για αυτό το λόγο θα μας επιτρέψετε, εμάς τους εργαζόμενους που θυσιάσαμε το μεροκάματό μας την ημέρα της απεργίας, για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, να μπορούμε ελεύθερα να εκφράζουμε τις διεκδικήσεις μας στις συγκεντρώσεις μας.

* Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας (Παράρτημα Κιλκίς)
Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Κ. Μακεδονίας
Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.