Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 9/3/2024, 1:39 μ.μ.

Συνελήφθη 52χρονη για παραβάσεις που αφορούν στον Υγειονομικό Κανονισμό και Νομοθεσία περί δεσποζόμενων ζώων

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης στο πλαίσιο διερευνώμενης καταγγελίας, 52χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις που αφορούν στον Υγειονομικό Κανονισμό και στη Νομοθεσία περί δεσποζόμενων ζώων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (07-03-2024) σε περιοχή της Θέρμης, όπου βρίσκεται οικία της 52χρονης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Εύοσμου, αρμόδιοι για τον έλεγχο εφαρμογής της νομοθεσίας περί ζώων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης και με την συνδρομή υπάλληλων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Τμήματος Υγείας Ζώων Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν στοχευμένη δράση.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης διαπιστώθηκε, ότι στην προαναφερόμενη οικία, διαβιούν ενενήντα τέσσερα (94) σκυλιά, χωρίς να εξασφαλίζεται για αυτά άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους ενώ οι αναφερόμενοι χώροι είναι ακάθαρτοι και ρυπαροί, με πλήθος αδρανών υλικών, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα.Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αναμένεται ταυτοποίηση των ζώων, προκειμένου να βεβαιωθούν σχετικές παραβάσεις – επιβολή διοικητικών προστίμων.

Εξιχνιάστηκε κλοπή χρηματικού ποσού των 150.000 ευρώ, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο σε οικία στην Πέλλα

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο σε περιοχή της Πέλλας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία αλλοδαπή συνεργός του, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, στις 2 Οκτωβρίου 2023 ο προαναφερόμενος άνδρας, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, διέρρηξαν παράθυρο οικίας σε περιοχή της Πέλλας και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Επίσης, όπως προέκυψε από την έρευνα, η αλλοδαπή γυναίκα παρείχε πληροφορίες για την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου και τους χρόνους απουσίας των ενοίκων. Σε έρευνα που έγινε στην οικία της σε περιοχή της Πέλλας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.300 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Εξιχνιάσεις κλοπών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 7 Οκτωβρίου 2023 έως 19 Ιανουαρίου 2024, ενεργώντας μαζί με συνεργό του, διέπραξαν 20 κλοπές από καταστήματα - super market - σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης, όπου προσποιούμενοι τους πελάτες, αφαίρεσαν συνολικά 100 φιάλες αλκοολούχων ποτών και διάφορα άλλα προϊόντα, η αξία των οποίων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού για τα αδικήματα του βιασμού και της αρπαγής

Έπειτα από μεθοδική επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, για τα αδικήματα του βιασμού και της αρπαγής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, 21χρονη αλλοδαπή έπειτα από επικοινωνία με ομοεθνείς της, τον Ιούνιο του 2022, μετέβη σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης που διέμενε ο 29χρονος, προκειμένου να τη φιλοξενήσει, πλην όμως εκείνος, την κατακράτησε παράνομα ενώ προέβη σε βάρος της σε γενετήσιες πράξεις με άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάσθηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, υπόθεση ληστείας σε βάρος σε βάρος ηλικιωμένου.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος, τον Μάρτιο του 2023 στη Νέα Μηχανιώνα, εισήλθε σε μονοκατοικία που διέμενε ο ηλικιωμένος και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Χαλκιδική για κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα

Η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών και απόπειρες κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα, που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (7 Μαρτίου 2024) δύο ημεδαποί άνδρες και ένας ανήλικος ημεδαπός και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι άνδρες συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική τέλεση κλοπών, είτε από κοινού, είτε με διαφορετική σύνθεση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι διέπραξαν:

· 2 κλοπές από υπό κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων σε περιοχή της Χαλκιδικής, αφαιρώντας καλώδια και χαλκό συνολικής αξίας 51.000 ευρώ και

· 2 απόπειρες κλοπής από φωτοβολταϊκά πάρκα σε άλλη περιοχή της Χαλκιδικής.

Επιπλέον αφαίρεσαν 2 οχήματα από περιοχές της Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη μεταφορά των κλοπιμαίων. Τα κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ένας από τους συλληφθέντες, το τελευταίο 10ημερο του Δεκεμβρίου 2023, αφαίρεσε από 2 αγροτεμάχια σε περιοχή της Χαλκιδικής, καλώδια και ένα κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας, συνολικής αξίας 4.500 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Επίσης κατασχέθηκε και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκαν ακόμα 27 απάτες που διέπραξαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Από τη συνεχιζόμενη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνιάστηκαν ακόμα 27 περιπτώσεις απάτης, που διέπραξαν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για τα οποία είχε σχηματισθεί δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Ειδικότερα, είχαν συλληφθεί 15 άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα 34 άτομα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονταν και 233 δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, για το αδίκημα της απλής συνδρομής σε απάτες.

Τηλεφωνούσαν σε πολίτες ή επιχειρήσεις με το πρόσχημα εξόφλησης χρέους ή καταβολής επιδόματος ή αγοράς και μέσω υπερσυνδέσμου (link) που έστελναν με email ή SMS, αποσπούσαν τους κωδικούς εισόδου σε ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και μετέφεραν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων, που είχαν «στρατολογήσει» έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 διέπραξαν ακόμα 27 απάτες σε βάρος πολιτών και εταιρειών σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, όπου απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 430.000 ευρώ.

Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 36 ημεδαπών και 3 αλλοδαπών, δικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους πραγματοποιήθηκε μεταφορά των παραπάνω χρημάτων που απέσπασαν από τους παθόντες.

Η συμπληρωματική δικογραφία υποβλήθηκε στον Ανακριτή Κατερίνης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.