Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Στη χώρα των σανοφάγων

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Με αφορμή την έκταση που πήρε η επίθεση των καναλιών σε δομές με φιλανθρωπική δράση, και το πόσο η ΑΑΔΕ αποφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητα της στον έλεγχο συγκεκριμένων δομών καλό είναι να κάνουμε μια μικρή αναδρομή σε βάθος πενταετίας μόνο στα έργα και τις ημέρες της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

2/05/2023 (Αυγή)
Λίγο πριν λήξει η θητεία της κυβέρνησης η Ελληνικός Χρυσός η οποία χρηματοδοτείται με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης έλαβε νέα χρηματοδότηση με δυσμενεστερους για το περιβάλλον όρους, ενώ οι οριακές τιμές εκπομπών αποβλήτων προσαρμόστηκαν σε ευνοϊκότερες για την εταιρεία τιμές.

01/05/2023 (prin.gr και documento news)
Λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή (μόλις τρεις), η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενέκρινε ενισχύσεις και επιδοτήσεις 9.000.000€ στους μιντιάρχες μέσω τεσσάρων προγραμμάτων.
Η αιτιολογία για ορισμένες από αυτές τις σκανδαλώδεις προεκλογικές ενισχύσεις .. ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία.

27/04/2023 (Καθημερινή)
Φωτογραφική διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος χαρίζει πρόστιμο 22 εκ.ευρω..στα μπαρ Principote και Nammos στη Μύκονο, ρίχνοντας το σε μόλις 500Ε με τον όρο να κατεδαφιστούν οι παράνομες προεκτάσεις εντός δεκαπενθημερου.
Αυτή η δυνατότητα δόθηκε στα συγκεκριμένα μπαρ, αφού θεσπίστηκε νέα νομοθετική διάταξη.

24/04/2023 (documento news)
Η Επιτροπή εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών εξαφάνισε πρόστιμα 5.000.000€ για λογαριασμό κάποιας εταιρείας σύμφωνα με δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας.Η συγκεκριμένη επιτροπή κούρεψε πρόστιμο 5,1εκ ευρώ...στην εταιρεία η οποία τελικά πλήρωσε μόλις 7500€.

3/04/2023... (documento news)
Σκάνδαλο Υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.
Το χρέος του συγκεκριμένου υφυπουργού μειώθηκε κατά 96,5%
Δηλαδή σε 50.000€ από 2.065.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων .
Φέρεται να κατάφερε να μεταβιβάσει την περιουσία του για να γλυτώσει τις δανειακές υποχρεώσεις του.

20/03/2023(Εφ.Συν)
Δώρο 3,3 εκ. ευρώ στους εργολάβους του ΟΣΕ, επί των ημερών του Υπουργού μεταφορών κ.Καραμανλη.
Τον Ιανουάριο του 2021 και ενώ δεν έχει υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση της 717, το υπουργείο μεταφορών αποφασίζει να αποζημιώσει την κοινοπραξία Alstom-ΤΟΜΥ η οποία είχε αναλάβει την διεκπεραίωση της σύμβασης 717 για την ανακατασκευή της σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου...

Επίσης επιγραμματικά αναφέρω, τ
ην σκανδαλώδη τροπολογία που προβλέπει ακαταδιωκτο για τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου υπερ των funds για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, την εκτίναξη του δημοσίου χρέους σε πάνω από 400 δις ευρώ,την παρακολούθηση του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων/νου Φλώρου,το σκάνδαλο με τις απ' ευθείας αναθέσεις του βουλευτή ΝΔ Χειμάρα, το σκάνδαλο του βουλευτή ΝΔ Καπάτου, το σκάνδαλο του βουλευτή ΝΔ Πάτση, το σκάνδαλο του βουλευτή ΝΔ Μαραβέγια, τη σύνδεση του σκανδάλου των υποκλοπών με την κυβέρνηση, τα αδιευκρίνιστα πόσα Αβραμόπουλου, και Άδωνι Γεωργιάδη και τόσα άλλα.

Στη χώρα λοιπόν που όλα όσα απαρίθμησα είναι μόλις ένα ποσοστό των όσων έγιναν την τελευταία πενταετία τα ΜΜΕ στην καλύτερη περίπτωση τα πέρασαν στα ψιλά γιατί προτιμούν να επιτίθενται ενορχηστρωμένα σε δομές με φιλανθρωπική δράση.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται απ' όλα τα μεσημεριανα συντονισμένη επίθεση στην κοινωνική κουζίνα "Ο άλλος άνθρωπος"ο ιδρυτής της οποίας φέρεται να κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Επαιζε λέει τις χορηγίες στα φρουτάκια.

Την ίδια στιγμή ακριβώς δημοσιεύεται είδηση στην προσωπική σελίδα Αρχισυντάκτη του δελτίου ειδήσεων μεγάλου καναλιού, περί μαύρης τρύπας του πρώην ΟΑΕΔ και νυν ΔΥΠΑ,στο ποσό του ενός δις ευρώ.

Ποια είδηση έπαιξε πιο ψηλά;

Ο ένας τάιζε πεινασμένους χωρίς καν να είναι ΜΚΟ, ενώ ο άλλος έχασε δημόσιο χρήμα.Θα βγει η αρμόδια Υπουργός έστω να διαψεύσει τη συγκεκριμένη είδηση?η επιβεβαιώνεται πλέον ότι ζούμε στην Ελλάδα με δύο μέτρα και δύο σταθμά και για να μην σε ακουμπήσει η δικαιοσύνη αρκεί να είσαι Υπουργός;

Την ίδια ακριβώς συντονισμένη επίθεση δεχόταν πριν ένα χρόνο η Κιβωτός του κόσμου κι ο πατέρας Αντώνιος.

Κι όταν οι κατηγορίες περί διαφθοράς και παρενόχλησης ανηλίκων κατέρρευσαν, βρέθηκαν ως δια μαγείας κατηγορίες που αφορούσαν σε κακοδιαχείριση και αναλήψεις χρημάτων της δομής για δικούς τους σκοπούς.Κι όλα αυτά βεβαίως λίγο πριν λήξει η θητεία της διορισμενης από την κυβέρνηση επιτροπής.

Σύμφωνα με έρευνα του Π. Παναγιωτοπουλου στο ΚΟΝΤΡΑ, από την μέρα που ανέλαβε η διορισμένη διοίκηση μειώθηκαν τα έσοδα κατά 95%, ενώ αυξήθηκαν οι μισθοδοσίες προσωπικού από 2 σε 3 εκ.ευρω..

Μ αυτούς τους ρυθμούς η Κιβωτός σ ένα χρόνο θα κλείσει, τα παιδιά θα χάσουν τη στέγη τους και το απόθεμα των 13εκ που υπήρχε επί των ημερών του πατρός Αντωνίου θα εξανεμιστεί.

Αυτό που βλέπουμε να χτυπιέται επί της ουσίας λοιπόν είναι η φιλανθρωπία και η προσφορά. Γιατί αυτοί που θα πληρώσουν όλο το θόρυβο που γίνεται γύρω από την κοινωνική κουζίνα είναι οι πεινασμένοι που θα μείνουν νηστικοί είναι τα παιδιά από την Κιβωτό που θα μείνουν άστεγα.

Και κράτος δίχως κοινωνικές δομές ευνοεί την αύξηση της παραβατικότητας η οποία με τη σειρά της θα δώσει το τέλειο άλλοθι στις κυβερνήσεις για εφαρμογή κατασταλτικών πολιτικών.

Όλα αυτά λοιπόν συμβαίνουν κάπου στην Ελλάδα,την ίδια στιγμή που κερδισαμε με το σπαθί μας την 108η θέση στην ελευθερία του τύπου, ενώ σύμφωνα με την Αρχή Διαφάνειας είμαστε στην ίδια θέση με την Ναμίμπια, λίγο πιο κάτω από την Μαλαισία κι αυτό γιατί μεγάλη μερίδα του λαού ρίχνει για ίδιον όφελος διαφθορά στην κάλπη.

Και κάπως έτσι βρίσκεται κτηνίατρος στην υπόθεση του χασκι της Αράχωβας που αποκλείει τον ανθρώπινο παράγοντα στην κακοποίηση ο οποίος εντελώς τυχαία ήταν στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ επί των ημερών του στην πρυτανεία του ΑΠΘ έφερε τα ΜΑΤ,την περίοδο της πανδημίας εμβολιαστηκε εκτός σειράς λέγοντας ότι είναι γιατρός, ενώ πρόσφατα σε εκδήλωση της ΔΑΠ μίλησε για την "Συμβολή των μη κρατικών Πανεπιστημίων στην αναβάθμιση των Ελληνικών Δημοσίων Α.Ε.Ι"..
Στη χώρα λοιπόν που τραγουδήθηκε το"Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητε "η δικαιοσύνη νοσεί.

Κατευθύνεται και χειραγωγείται.

Κι αυτό δεν είναι δική μου γνώμη.

Είναι μέρος από το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής LIBE..(Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων), το οποίο και παραθέτω αντί για επίλογο..

"- Στην Ελλάδα υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
- Η διαδικασία λογοδοσίας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση .
- Περιορίζεται η δυνατότητα κινήσεων ανεξάρτητων αρχών και ελεύθερων ΜΜΕ..
- Η δικαιοσύνη είναι αργή κι αναποτελεσματική προκαλώντας έτσι την κουλτούρα της ατιμωρησίας.
- Η διαφθορά διαβρώνει τις υπηρεσίες και το κοινό καλό"

Αυτά. Και τα συμπεράσματα.. δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.