Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Τιμήθηκε η ευεργέτιδα για τον τόπο μας κ. Σοφία Προκοπίδου

Ένα ακόμη μάθημα προσφοράς παρέδωσε με τη σεμνή της παρουσία και το παράδειγμα της ζωής της, η κα Σοφία Προκοπίδου, συνταξιούχος δασκάλα, κατά την εκδήλωση βράβευσής της από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς την περασμένη Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στη ΛΑΦ.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Προκοπίδου από τη Μεγάλη Βρύση, με αφορμή το χαμό του αδελφού της Κλεισθένη, τον οποίο και υπεραγαπούσε, προχώρησε πριν από 12 χρόνια, το 2012, σε μια μεγάλη δωρεά ενός ασθενοφόρου, κόστους 82.000 ευρώ, προς το ΕΚΑΒ Κιλκίς. Τη χρονιά εκείνη μάλιστα και ειδικότερα τον Ιούλιο του 2012, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή παραλαβής του ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου τιμήθηκε η κ. Προκοπίδου παρουσία εκπροσώπων όλων των αρμόδιων φορέων. Το γεγονός, λόγω της αξίας και της σπουδαιότητάς του, έτυχε τοπικής, αλλά και πανελλαδικής προβολής.

Από την οικογένεια Προκοπίδη (την κα Σοφία και την μεγαλύτερη αδελφή της) ακολούθησαν κι άλλες μικρότερες δωρεές προς κάλυψη αναγκών τόσο του Νοσοκομειακού Ιδρύματος του Κιλκίς, όσο και των κατοίκων της Μεγάλης Βρύσης. Ειδικότερα, οι αδελφές Προκοπίδη διέθεσαν ένα πολύ σημαντικό ποσό για την ανακαίνιση του Ιατρείου του χωριού και την επισκευή-συντήρηση της στέγης του πολιτιστικού κέντρου. 

Για την πολύτιμη προσφορά τους στον τόπο καταγωγής τους, τιμήθηκαν από την Κοινότητα Μεγάλης Βρύσης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.

Αν μη τι άλλο, πρότυπο πολίτη στην σκέψη, στην πράξη και στο συναίσθημα, για όλους εμάς, η κα Σοφία…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.