Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Αναφορά Παραστατίδη για τις σοβαρές καθυστερήσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων, λόγω αναστολής έκδοσης παραμεθορίου στο Νομό Κιλκίς

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Σε κατάθεση αναφοράς προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας προχώρησε ο Βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης μετά από σχετικό αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς στον αρμόδιο Υπουργό με θέμα τα σοβαρά προβλήματα στις μεταβιβάσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς πολίτες που προκαλεί η αναστολή εκδόσεως αδειών παραμεθορίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Αθήνα, 23/01/2024

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ Υ.Α. Φ114/403507/Σ.2221/6-4-2023 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ 3% ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΩΝ ΑΝΑ Π.Ε..»

Ως αναφορά καταθέτω την υπ’ αρ. 12507/23-01-2024 αίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς προς υμάς, στην οποία εκθέτουν ότι, μετά την έκδοση της Φ114/403507/Σ.2221/6-4-2023 Υπουργικής Απόφασης, έχουν σταματήσει να εκδίδονται άδειες παραμεθορίου για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, παρότι έχουν αποσταλεί από την αρμόδια επιτροπή όλα τα στατιστικά που αποδεικνύουν ότι οι εκδιδόμενες άδειας είναι λιγότερες του αναφερόμενου ποσοστού, πλην όμως οι στρατιωτικοί – μέλη της επιτροπής δεν τις υπογράφουν, εν αναμονή περαιτέρω οδηγιών. Ως εκ τούτου ζητούν από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την επίλυση του προαναφερθέντος ζητήματος. Κατόπιν διαβίβασης των ανωτέρω παρακαλώ τον Αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με το άρθρο 125 του Κανονισμού της Βουλής.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες και για την ενημέρωσή μας.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Ο αναφέρων βουλευτής

Στέφανος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.