Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Ο Γ. Γεωργαντάς στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Επίδαυρο για τη 202η επέτειο της Α’ Εθνοσυνέλευσης

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς παρέστη την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Επίδαυρο για τη 202η επέτειο της Α’ Εθνοσυνέλευσης. Ο κ. Γεωργαντάς, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και ακολούθως εκφώνησε στην πλατεία της Α’ Εθνοσυνέλευσης ομιλία σημειώνοντας τη σημασία της Α’ Εθνοσυνέλευσης και του Συντάγματος της Επιδαύρου για τη μετέπειτα πορεία του ελληνικού Κράτους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι το αποτέλεσμα της Α’ Εθνοσυνέλευσης ήταν ένα γραπτό Σύνταγμα, ένα κείμενο πανηγυρικό, ένα προϊόν συνειδητής δραστηριότητας ενός σώματος 59 πληρεξουσίων, που ενήργησε με την πεποίθηση ότι εκφράζει τη θέληση ενός έθνους. «Το σώμα αυτό, δημιούργησε ένα Σύνταγμα δημοκρατικό και αποκομμένο από απολυταρχικές και μοναρχικές αντιλήψεις. Ένα Σύνταγμα, το οποίο εισάγοντας, μεταξύ άλλων, τη διάκριση των εξουσιών, την αναγνώριση του δικαιώματος της ισότητας, για την οποία το Σύνταγμα σε αντίθεση με τα άλλα ατομικά δικαιώματα τα οποία εξαγγέλλονταν λακωνικά αφιέρωσε τέσσερις παραγράφους, την καθιέρωση της αρχής της αξιοκρατίας, την αναγνώριση πολιτικών δικαιωμάτων σε όλους τους Έλληνες, και την αντιπροσωπευτική αρχή, υπήρξε ένα πρωτοπόρο για την εποχή του κείμενο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι η Α' Εθνοσυνέλευση, δεν αποτελεί απλώς ένα γεγονός του παρελθόντος αλλά αντιθέτως, είναι ένας οδηγός προς το μέλλον, μια πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές και μια υπενθύμιση των αξιών που διαμορφώνουν την ταυτότητά μας.

Οι εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, των βουλευτών του νομού Αργολίδας και εκπροσώπων της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου και των δημοτικών αρχών των δήμων της Αργολίδας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.