42 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Ζάκυνθο, το διάστημα 27-30/4/23. Στην τελετή έναρξης στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, η ραδιοφωνική ομάδα από κάθε σχολείο παρουσιάστηκε μέσα από ένα σύντομο βίντεο.
Οι αφίσες που πλαισίωσαν την παρουσία του σχολείου μας στο Φεστιβάλ ήταν οι εξής:
Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023” με θέμα «Η νέα γενιά για την Ειρήνη» έγινε με ένα τραγούδι και ένα ραδιοφωνικό μήνυμα.
Το τραγούδι «Στην Ειρήνη» αποτελεί προϊόν έμπνευσης και δημιουργίας της μπάντας «Διάχυτες Αισθήσεις», που αποτελείται από τους/τις μαθητές/τριες: Νικολέτα Χαλκίδου, Μάριος Περτσινίδης, Δανάη Καλογιαννοπούλου, Πόλης Σοφής, Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, Άγγελος Ζαχαρίας, Ευαγγελία Χαραλαμπίδου.
Το τραγούδι έλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Λύκειο στην ψηφοφορία των ακροατών με 1286 ψήφους.
Οι μαθητές συμμετείχαν στα εργαστήρια-δράσεις «Ραδιοφωνική Μετάδοση Αθλητικού Γεγονότος», «Σύνθεση Μουσικής με Υπολογιστές», «Παραδοσιακοί Χοροί της Ζακύνθου», «Ψηφιακή Επεξεργασία Ήχου» και σε ένα συναρπαστικό «Κυνήγι Θησαυρού».
Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη δράση «Multiplier event for Social Radio 2.0»
Το European School Radio σε συνεργασία με τη Χορωδία Ζακύνθου “Φανερωμένη” και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, γιόρτασε τα 200 χρόνια από τη σύνθεση του ποιήματος από το Διονύσιο Σολωμό, με μια πανηγυρική ερμηνεία του, με τη συμμετοχή όλων των αποστολών στο Λόφο του Στράνη.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, τον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναός του Αγίου Μάρκου, τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, το Λαγανά- μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και να παρακολουθήσουν Ζακυνθινό γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορούς, αλλά και ροκ συναυλία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.