Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Τα νέα της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «οι Αργοναύτες» (5/12/2023)

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «οι Αργοναύτες»
Στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Τα μικρά Αργοναυτάκια της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «οι Αργοναύτες», το Σάββατο στις 25 Νοεμβρίου 2023, με τη συμμετοχή και τη βοήθεια της κυρίας Μελανίας Φουντουκίδου στόλισαν και φέτος το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ένωσης μας στο εντευκτήριο του συλλόγου.

Ευχαριστούμε την κ. Φουντουκίδου για την εθελοντική της προσφορά και τη συμμετοχή της στη δημιουργική απασχόληση των μικρών χορευτών και χορευτριών του συλλόγου μας, με την ευχή το άστρο των Χριστουγέννων να φωτίσει με ζεστασιά και αγάπη τις ζωές των μελών του συλλόγου μας και να χαρίσει υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" συμμετείχε με τους χορευτές της το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σ.Ε.Φ.Α.Α. στην πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Οργανοπαίκτες, μουσικοί, χοροδιδάσκαλοι και 1700 χορευτές και χορεύτριες, από τις πέντε περιφέρειες των σωματείων μελών[1], ένωσαν τις δυνάμεις τους, μέσα από την αγάπη τους για την παράδοση και το αίσθημα προσφοράς, σε αλλεπάλληλους κύκλους, με αίσθημα αισιοδοξίας και υπερηφάνειας.

Η συνθήκη της Λωζάννης, στην οποία ήταν αφιερωμένη η συνάντηση, μπορεί να ισορρόπησε τις αντικρουόμενες δυνάμεις, αλλά οδήγησε στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές με νέες απώλειες ζωών. Οι νέες γενιές των Ποντίων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ αποτελούν ελπίδα για την προσπάθεια διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Οι φωτογραφίες είναι από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.