Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Απάντηση Ανεξάρτητης Κίνησης Υγειονομικών στην Αγωνιστική Συνεργασία Υγειονομικών Κιλκίς

Ανακοίνωση Ανεξάρτητης Κίνησης Υγειονομικών
Η «καταγγελία» των συνδικαλιστών της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ σε βάρος μας, αποδεικνύει περίτρανα ότι πολλά πράγματα δεν αγνοούνται εκουσίως αλλά εσκεμμένα. Ας μας πουν λοιπόν οι συνάδελφοί μας υπάρχει σωματείο που μετά την εκλογή του δεν επισκέφθηκε το Διοικητή του Νοσοκομείου για να του εκθέσει προβλήματα των εργαζομένων; Δυστυχώς υπάρχει και είναι το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς που από την ημέρα της εκλογής του και μετά από πολύμηνη αδράνεια να συγκροτηθεί σε σώμα, δεν ζήτησε ποτέ συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου. 

Γιατί άραγε; Από εμπάθεια; Από αντιπολιτευτική στάση; Από ολιγωρία; Από αδιαφορία; Από τακτική; Πότε λάβαμε πρόσκληση οι εκλεγέντες σύμβουλοι να συγκροτηθούμε σε σώμα; Πόσοι μήνες πέρασαν μετά τις εκλογές για να προχωρήσουμε σε κατανομή αξιωμάτων; Έτσι αντιλαμβάνεστε τον συνδικαλισμό συνάδελφοι; Έτσι θα μεταφέρετε τα προβλήματα των εργαζομένων στη Διοίκηση; Με τις copy paste καταγγελίες στον τύπο; Δεν σας ενδιέφεραν όλους αυτούς τους μήνες της συνδικαλιστικής απραξίας τα προβλήματα του Γ.Ν. Κιλκίς; 

Προφανώς και όχι. Δεν θα έπρεπε να επισκεφθούμε τη Διοίκηση του ιδρύματος για να θέσουμε ζητήματα και να εξετάσουμε λύσεις; Γιατί όπως ίσως θα γνωρίζετε, τις λύσεις τις δίνουν οι αρμόδιοι, εκτός αν επιδιώκετε την πολεμική ρητορική στον τύπο και την πρόσκαιρη δημοσιότητα.

Όπως γνωρίζετε ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζετε, τα Πειθαρχικά Συμβούλια δεν συγκαλούνται με βάση συναισθηματικές καταστάσεις, αλλά όταν υπάρχουν αναφορές από Προϊσταμένους, εργαζόμενους, κ.τ.λ. που διαπιστώνουν ότι κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον Νόμο. Αν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές δεν θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να εξετασθούν από τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια, στα οποία συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί; 

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος ή ποιοι είναι οι πειθαρχικώς ελεγχόμενοι , αν είναι χαμηλόβαθμοι ή υψηλόβαθμοι εργαζόμενοι, αν είναι συνδικαλιστές ή μη. Αν θέλετε να προσφέρουμε ποιοτική δημόσια υγεία , θα πρέπει να επιζητάτε την εφαρμογή του Νόμου , τόσο για το συμφέρον των ασθενών όσο και για το συμφέρον των υπολοίπων εργαζόμενων . Εκτός κι αν θέλετε να αγνοείτε τον Νόμο , διότι σε αυτήν την περίπτωση είτε τον φοβάστε, είτε δεν σέβεστε τους θεσμούς. Ποιες είναι λοιπόν οι αρχές και οι αξίες που διατυμπανίζετε δημόσια; Η μη εφαρμογή του νόμου; 

Εμείς πάντως, τα μέλη της ΑΚΕ δεν φοβόμαστε ούτε τον Νόμο ούτε τους εκπροσώπους του. Θωρούμε μάλιστα πολύ υποτιμητικό να θέλετε να πείσετε τους αναγνώστες ότι κάποιοι εργαζόμενοι παραπέμπονται στα Πειθαρχικά Συμβούλια γιατί ασκούν συνδικαλιστικά δικαιώματα. Εκτός από υποτιμητικό, είναι και παιδαριώδες.

Πάμε τώρα να θυμηθούμε τι έγινε ή μάλλον τι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ από την προηγούμενη διοίκηση, όταν η επικεφαλής της ΑΚΕ , την οποία στοχοποιείτε με την «καταγγελία» σας, υπέγραφε , όπως λέτε , τις καταγγελίες για τη στατική ανεπάρκεια του κτηρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών. Σας καλούμε λοιπόν να θυμηθείτε, ότι το 2016 έγινε μελέτη στατικότητας του κτηρίου και ότι το 2019 με ΤΡΙΑ ΕΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ λήφθηκε απόφαση για μετακίνηση εργαζομένων, η οποία μάλιστα δεν υλοποιήθηκε. Το καταγγείλατε αυτό ή μόνο τώρα γίνατε λαλίστατοι; Δεν σας ενδιέφερε η ασφάλεια των εργαζομένων τότε;

Μόνο σήμερα σας ενδιαφέρει; Με μεγάλη χαρά σας πληροφορούμε ότι εν μέσω πανδημίας στις 6-10-2020 , επαναλαμβάνουμε, ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ η νυν Διοίκηση έλαβε απόφαση για την επέκταση της δικτυακής υποδομής των νέων γραφείων προκειμένου να μετακινηθούν οι υπάλληλοι. Στις 7-9-2021, στις 5-10-2021, στις 26-09-2023 η Διοίκηση αποφάσισε την ανάθεση της σύνταξης μελέτης για τη στατικότητα των κτηρίων και τη διενέργεια νέας αυτοψίας στο κτήριο από ιδιώτη Μηχανικό προκειμένου να αποφανθεί αν θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και ποιες θα είναι αυτές. Αυτό δεν το πληροφορηθήκατε; Ή μήπως θέλετε απλώς να καταγγέλλετε; Κύριοι συνάδελφοι, παραδεχθείτε το. Μας πρόλαβαν οι αποφάσεις άλλων οργάνων γιατί εμείς ουδέποτε πήγαμε να συζητήσουμε και γι’ αυτό έχετε εσείς την αποκλειστική ευθύνη, ως πλειοψηφία.

Μήπως να σας θυμίσουμε ότι έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος και για την ανακατασκευή των ΤΕΠ ; Εμείς ως μειοψηφία, ενδιαφερθήκαμε και το πληροφορηθήκαμε,. Εσείς ως πλειοψηφία τι κάνατε; Πότε σκοπεύετε να ενημερωθείτε για τα ΤΕΠ ώστε να ενημερώσετε και τους συναδέλφους μας που εργάζονται στα ΤΕΠ ; Μήπως να σας πληροφορήσουμε ότι μέχρι το τέλος του 2023 θα προκηρυχθεί και το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του παλαιού κτηρίου; Αυτό το γνωρίζετε ή το αγνοείτε; Πότε σκοπεύετε να το πληροφορηθείτε για να πληροφορήσετε τους συναδέλφους μας; Εκτός και αν τα γνωρίζετε και τηρείτε σιγή, για δύο τέτοια έργα μεγάλης σημασίας για το Νοσοκομείο μας.

Βέβαια η σιωπή δεν μας προκαλεί εντύπωση, διότι μας έχετε συνηθίσει να σιωπάτε όταν πρέπει να μιλήσετε. Τραγικό παράδειγμα η σιγή σας (μάλλον για χαρά μοιάζει), όταν πρόσφατα δημοσιεύθηκε στον τύπο φωτογραφία από δήθεν αρχείο του Γ.Ν. Κιλκίς, στην πραγματικότητα από παλαιότατο αρχείο που προορίζεται για ανακύκλωση, ενώ γνωρίζετε ότι το αρχείο του Γ.Ν. Κιλκίς είναι καινούργιο, τακτοποιημένο και φροντισμένο από τον αρμόδιο υπάλληλο. Ούτε τον συνάδελφό σας δεν βγήκατε να υπερασπιστείτε και να αναγνωρίσετε τη δουλειά του! Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες σας;

Όσον αφορά τον Αξονικό Τομογράφο και τον Μαστογράφο, θα πρέπει να εξηγήσετε στον κόσμο που μας διαβάζει για ποιον λόγο η προηγούμενη διοίκηση κατήργησε μία θέση ιατρού από το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και από πέντε οι θέσεις έγιναν τέσσερις. Επίσης, θα πρέπει να ενημερωθείτε , αν θέλετε, είτε από το Γ.Ν. Κιλκίς, είτε από την 4η ΥΠΕ ότι εντός του 2022 έγιναν μόνο εφτά διακομιδές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και όλα τα υπόλοιπα περιστατικά εξυπηρετήθηκαν κανονικά από τους ιατρούς και το προσωπικό του Αξονικού που με πρωτοφανή επιμονή τον τελευταίο καιρό αδίκως εκθέτετε .

Τέλος, όσον αφορά το κτήριο των Διοικητικών Υπηρεσιών που, αν και χτισμένο το 1983, εμφανίζει προβλήματα, σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να φλυαρούμε στον τύπο με «καταγγελίες», αλλά θα αναμένουμε την αυτοψία του Μηχανικού που έχει οριστεί για το σκοπό αυτό και θα ζητήσουμε να υλοποιηθούν όσα θα υποδείξει.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΥΡΓΟΥΣ ΧΤΙΖΕΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.

ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.