Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Ρεσιτάλ ασάφειας, υπεκφυγών και κυνισμού

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρή ερώτησή μου προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την καθυστέρηση στην υλοποίηση του ΠΑΘΕ Μαλγάρων – Πολυκάστρου και την πλημμελή λήψη μέτρων ως προς την πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων.

Για δεύτερη φορά, μετά την κατ’ ουσίαν άρνησή του να απαντήσει σε σχετική ερώτησή μου που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δια του υφυπουργού κ. Ταχιάου αρνείται να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου.

Συνεπώς, ένα είναι το συμπέρασμα: το έργο έχει βαλτώσει.

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση είναι η κυνική απάντηση του κ. υφυπουργού στο σκέλος της ερώτησής μου, που αφορά την μη λήψη των προταθέντων από την αστυνομία Κιλκίς και Θεσσαλονίκης μέτρων. Αυτό που μας λέει ο κ. Ταχιάος ουσιαστικά είναι: «δεν παίρνω μέτρα, γιατί κοστίζουν». Με λίγα λόγια, περισσότεροι από πενήντα νεκροί και εκατόν πενήντα βαριά τραυματίες τα τελευταία 20 χρόνια δεν είναι αρκετοί για να ληφθούν τα μέτρα που εισηγούνται οι Δ.Α. Κιλκίς και η Τροχαία Θεσσαλονίκης, γιατί αυτό που προέχει είναι να αποφευχθούν «τζάμπα χρηματοδοτήσεις», κατά την ακριβή διατύπωση του κ. υφυπουργού.

Αλήθεια, πόσο κοστολογείται μια ανθρώπινη ζωή;

Αλήθεια, τι θέλει να μας πει ο κ. Ταχι​άος; Ότι για τα επόμενα δέκα χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο από τον ανάδοχο, οι πολίτες του Κιλκίς θα ανέχονται δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, για να μην «πέσουν (από το Υπουργείο) λεφτά που αποτελούν υποχρέωση του αναδόχου», παραγνωρίζοντας ότι θα μετράμε θύματα για αρκετά ακόμα χρόνια;

Όμως η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν μετριέται με ευρώ και εμείς θα επιμείνουμε μέχρι η κυβέρνηση να το αντιληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.