Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

(VIDEO) Επί ποδός πολέμου οι γονείς του νομού Κιλκίς για τη διακοπή μεταφοράς των μαθητών και όχι μόνο




Δελτίο τύπου Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε στις 22/10 σύσκεψη των Συλλόγων Γονέων του Κιλκίς με τη συμμετοχή εκπροσώπων από σχεδόν 20 σχολεία, μετά από κάλεσμα της Ένωσης Γονέων, για να συζητηθούν τα προβλήματα των σχολείων και να σχεδιαστεί η συνέχεια της δράσης και των διεκδικήσεών μας.


Κεντρικό ζήτημα ήταν η διακοπή των Σχολικών Μεταφορών εδώ και 10 ημέρες, που αφορά σε 19 δρομολόγια. Το ΔΣ της Ένωσης ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει, σημειώνοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν δεσμεύτηκαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Ως αποτέλεσμα τα παιδιά θα συνεχίσουν να αποκλείονται από το σχολείο με ευθύνη της Πολιτείας. Η σύσκεψη κατέληξε να συνεχίσουν οι πιέσεις με πολύμορφες δράσεις και ενέργειες και το επόμενο διάστημα, με στόχο να εξασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη και ασφαλής μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο.


Επίσης, τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως αυτό των ελλείψεων εκπαιδευτικών, που εντοπίζεται κυρίως στα Τμήματα Ένταξης και στην Παράλληλη Στήριξη, αλλά και σε σειρά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα με χαμένες ώρες μαθημάτων. Το αίτημα των Συλλόγων Γονέων είναι να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό και να καλυφθούν όλα τα κενά. Ειδικά για την Ειδική Αγωγή να λειτουργήσουν τα αναγκαία Τμήματα Ένταξης, και να προσληφθεί ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή/τρια για την Παράλληλη Στήριξη.


Συζητήθηκαν ακόμα τα ζητήματα της Σχολικής Στέγης, των Υποδομών, της Ασφάλειας στους χώρους εκπαίδευσης, της Υποχρηματοδότησης των σχολείων, αλλά και το ζήτημα της επικείμενης κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών με βάση πρόσφατο νόμο του ΥΠΕΣ. Η Ένωση Γονέων, όπως ενημέρωσε, έχει καταθέσει αίτημα στο Δήμο Κιλκίς και την Τεχνική Υπηρεσία, για να ενημερωθεί για το κτιριακό όλων των σχολείων. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι είμαστε σε μια διαδικασία συνολικής υποβάθμισης των σχολείων, αλλά και κατηγοριοποίησής τους. Το αίτημα της Ένωσης είναι να πραγματοποιηθούν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι των σχολικών κτιρίων και κύρια ο αντισεισμικός, να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές και έργα συντήρησης των σχολείων, καθώς και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να σταματήσουν οι ίδιοι οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους για τις ανεπάρκειες των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.