Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Χ. Χαραλαμπίδου: Η νέα γενιά έχει κουραστεί από μεγάλα λόγια

Συνέντευξη παραχώρησε στον Μπάμπη Καραγεωργίου η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Κιλκίς με την παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία», Χριστίνα Χαραλαμπίδου η οποία τοποθετήθηκε για την υποψηφιότητα της, το διακύβευμα της κάλπης και το Κιλκίς.
- «Είναι αδιανόητο μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας να βρισκόμαστε υπό μία Διοίκηση που καθηλώνει τον τόπο μας σε έναν ρόλο απλού παρατηρητή των εξελίξεων.» τόνισε με έμφαση η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στέλνοντας σαφές μήνυμα.
- «Θα είμαι παρούσα και τώρα και μετά για κάθε πολίτη που θέλει να επικοινωνήσει οποιοδήποτε προβληματισμό, οποιαδήποτε θέση που μπορεί να κάνει την καθημερινότητα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, έστω και λίγο καλύτερη»
τόνισε.


Η συνέντευξη

Γιατί με τον Χρήστο Παπαστεργίου;

Το Κιλκίς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βαδίζουν προς μια συνεχή υποβάθμιση, έναν κατήφορο που δείχνει να μην έχει τέλος. Μπροστά σε αυτό το τέλμα δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχη. Η πορεία μου, η πολιτική και ιδεολογική μου ταυτότητα δεν θα μπορούσαν να εκφραστούν διαφορετικά.

Είναι αδιανόητο μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας να βρισκόμαστε υπό μία Διοίκηση που καθηλώνει τον τόπο μας σε έναν ρόλο απλού παρατηρητή των εξελίξεων.

Αποφάσισα σε αυτές τις εκλογές να σταθώ στο πλευρό του Χρήστου Παπαστεργίου, ενός ανθρώπου που έχει δείξει την συνέπεια του όλα αυτά τα χρόνια, ώστε μαζί να θέσουμε τις βάσεις για την Κεντρική Μακεδονία της προόδου, της κοινωνικής προκοπής, της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Να θέσουμε την βάση για Περιφέρεια της συμπερίληψης, όπου κάθε φωνή και κάθε ανάγκη θα ακούγεται δυνατά.

Η παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία» έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα για τον Νομό Κιλκίς;

Η απάντηση είναι προφανώς και έχει.Τα προβλήματα της Π.Ε Κιλκίς είναι πολλά και δυστυχώς επί Διοίκησης Τζιτζικώστα έχουν αφεθεί στην τυχη τους.

Εμείς έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο για τον τόπο μας.Ένα πλάνο που αφορά όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας από την βελτίωση των υποδομών, του οδικού δικτύου μέχρι την τουριστική προβολή της περιφερειακής ενότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο λέγοντας πως για μία σειρά σημαντικών έργων υπάρχει ετοιμότητα σε επίπεδο μελετών, αλλά πλήρης απουσία δράσης.Χαρακτηριστική περίπτωση η κατασκευή ανατολικής περιμετρικής οδού στην πόλη του Κιλκίς.

Έχουμε σχέδιο, σχέδιο που θα υλοποιηθεί απαρέγκλιτα αν μας δώσουν την εντολή οι πολίτες.

Ποιοι θα ήταν οι τομείς στους οποίους θα ήθελες να εστιάσεις στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο εάν εκλεγείς;

Η παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκεταιη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν μας επιτρέπει να δρούμε και να δράσουμε μονοθεματικά. Τα προβλήματα είναι αρκετά και αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι να γίνουμε εμείς η φωνή τους.

Θα είμαι παρούσα και τώρα και μετά για κάθε πολίτη που θέλει να επικοινωνήσει οποιοδήποτε προβληματισμό, οποιαδήποτε θέση που μπορεί να κάνει την καθημερινότητα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, έστω και λίγο καλύτερη.

Ένα σημαντικό θέμα που αποτελεί ένα βασικό προβληματισμό για τους πολίτες της Π.Ε Κιλκίς είναι η κατάσταση των υποδομών στα υγειονομικά ιδρύματα.Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στόχευση προς αυτό στο πρόγραμμα σας;

Πράγματι η κατάσταση των υποδομών τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όσο και στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας της Γουμένισσας προβληματίζουν - και δικαίως – τους πολίτες.Η ποιότητα της Δημόσιας Υγείας είναι και πρέπει να είναι πρωτεύουσας σημασίας για κάθε Δημοκρατική Πολιτεία.

Η ανάπτυξη και η συντήρηση των υποδομών αυτών των ιδρυμάτων αποτελούν σαφή δέσμευση μας και είμαστε πρόθυμοι να παλέψουμε για αυτό. Γι’αυτό και προτείνουμε:

- Κατασκευή 4ης νοσηλευτικής πτέρυγας στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, κάτι που αποτελεί σημαντική ανάγκη.

- Ενίσχυση του Νοσοκομείου της Γουμένισσας ώστε οι πολίτες του Δήμου Παιονίας και της ευρύτερης περιοχής να έχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες που αξίζουν.

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους νέους ψηφοφόρους;

Δύο κουβέντες. Άλλωστε η νέα γενιά έχει κουραστεί από μεγάλα λόγια. Να συμμετέχουν, να ονειρεύονται και να διεκδικούν.Μόνο έτσι η κοινωνία θα κάνει ένα βήμα παραπέρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.