Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Συνεδρίαση για τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023-2024, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κιλκίς , κ. Βεργίδης εξέφρασε τη θλίψη του για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο και τη συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

Ακολούθως ανέπτυξε το σχεδιασμό, τις δράσεις και τα έργα της Π.Ε. Κιλκίς/Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με το θέμα της συνεδρίασης. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως «μόλις χθες παραδώσαμε προς χρήση το αντιπλημμυρικό έργο στον οικισμό Άγιος Πέτρος στον Δήμο Παιονίας. Ένα έργο που κατασκευάσαμε και δίνει λύσεις στο θέμα των πλημμυρών στην περιοχή».

Επισήμανε δε, πως «η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με νέα εργολαβία που υπογράφηκε στις αρχές Αυγούστου, συνεχίζει τα αντιπλημμυρικά έργα και τον καθορισμό των ρεμάτων σε όλο το νομό με την επίβλεψη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων».

«Η συνεργασία μας με τους Δήμους, τους πολίτες και τις υπηρεσίες είναι συνεχής και αδιάλειπτη για την ιεράρχηση προτεραιοτήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βεργίδης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του συντονισμού και της συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων στην εκτέλεση των έργων και δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας, στην αντιμετώπιση κινδύνων που πιθανά θα προκύψουν.

Επίσης, εξήρε το ρόλο των εθελοντικών οργανώσεων και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη τους για το ζήλο, την οργάνωση και το συντονισμό που επιδεικνύουν σε κάθε επιχείρηση αντιμετώπισης φαινομένων εκτάκτων αναγκών.

Μετέφερε επίσης, τις ευχές των περιφερειακών συμβούλων Νατάσας Σωτηριάδου και Γενοβέφας Ναβροζίδου για καλή χειμερινή περίοδο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα (μηχανικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό) βάση των αντίστοιχων επιχειρησιακών σχεδίων των φορέων που εκπροσωπούν για το βέλτιστο αποτέλεσμα μιας επιχείρησης αντιμετώπισης κινδύνου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο αναπληρωτής προϊστάµενος του Τµήµατος Σχεδιασµού και. Πρóληψης της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Α.Δ.Μ.Θ. Μιχαήλ Καρακώτσογλου, από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς ο αναπληρωτής προϊστάμενος Θεόδωρος Κοκκίνης και η Κλεαρέτη Πασσαλίδου, από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “Πόντος” ο Συν/χης Βασίλειος Ηλιάδης, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς ο Α’ Υποδιευθυντής Δημόκριτος Δεμερτζίδης και η ανθυπαστυνόμος Στέλλα Αλεξανδρίδου, ο αναπληρωτής διοικητής Π.Υ Νομού Κιλκίς Χρήστος Γκαντίδης, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Γιάννης Πολιτίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Ελευθέριος Μελλίδης, από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς ο αν. Προϊστάμενος Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παιονίας ο αν. προϊστάμενος Αθανάσιος Γώγος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς Γεώργιος Καγιάννης και από την ίδια Διεύθυνση ο Ευάγγελος Γουζούνης, ο αν. Προϊστάμενος του Δασαρχείου Γουμένισσας Γεώργιος Φωτιάδης, οι εκπρόσωποι του Δασαρχείου Κιλκίς Αικατερίνη Ψιώτα και Παντελής Κιτσονίδης, από τον ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς η Σουλτάνα Πεϊκίδου, από τον ΔΕΔΑ οι Φραγκίσκος Ρηγόπουλος και Χαράλαμπος Γεωργιάδης, από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας, Σωτηρία Παπαδοπούλου, η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Μαγδαληνή Παρχαρίδου, η αν. προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κιλκίς Βασιλική Γεωργιάδου, από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς ο αν. προϊστάμενος του τμήματος τμήματος Έργων-Δομών περιβάλλοντος Παύλος Πετρίδης, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής η Ασημένια Καραμανίδου και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς. -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.