Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 23/9/2023, 11:54 π.μ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ανήλικος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ανήλικος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος ανήλικος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 6 κιλών και 170 γραμμαρίων.

Επίσης στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα με αλλοιωμένα στοιχεία, που κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύστημα εποπτείας των χώρων αθλητικής εγκατάστασης στις Σέρρες

Ανακοινώνεται ότι στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών έχει εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας των χώρων της αθλητικής εγκατάστασης και των προσώπων που βρίσκονται σε αυτές, κατά τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων, για την πρόληψη και αντιμετώπιση πράξεων βίας και εν γένει ποινικών αδικημάτων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229158/12878/1281/237/2015 (ΦΕΚ 1802/Β/20-8-2015).

Η έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης θα πραγματοποιηθεί κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της Super League 1 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23-09-2023 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών.

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 5 της παραπάνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) το προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία δικαίωμα αντίρρησης και πρόσβασης ασκείται στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύλληψη γιαναρκωτικά

Συνελήφθη στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, αλλοδαπός άνδρας, καθώς εντοπίστηκε να επιβαίνει σε ποδήλατο και διαπιστώθηκε να μεταφέρει μέσα σε καλάθι μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 502 γραμμαρίων, την οποία είχε παραλάβει νωρίτερα μέσα από θάμνους σε αγροτική περιοχή. Η ποσότητα ηρωίνης κατασχέθηκε, όπως και το παραπάνω ποδήλατο.

Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, 3 αλλοδαποί άνδρες, δύο από τους οποίους είναι ανήλικοι, καθώς όπως διαπιστώθηκε, αρχικά οι δύο ανήλικοι μετέφεραν με όχημα, ως οδηγός και συνοδηγός, τρεις αλλοδαπούς άνδρες, ενώ ο τρίτος από αυτούς, τους επιβίβασε σε επιβατική αμαξοστοιχία με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας έναντι χρηματικής αμοιβής. Το όχημα που οδηγούσε ο προαναφερόμενος ανήλικος, χωρίς να διαθέτει νόμιμη άδεια οδήγησης κατασχέθηκε. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός συνεργού τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη χθες (22 Σεπτεμβρίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς λίγο νωρίτερα προσπάθησε να αφαιρέσει μέσα από όχημα που ήταν σταθμευμένο σε χώρο εταιρίας, καλώδια χαλκού, αξίας 700 ευρώ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αφαιρέσει οτιδήποτε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Σύλληψη νεαρού για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Η άμεση κινητοποίηση και η έρευνα αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά σχετικά με τηλεφώνημα για ύπαρξη εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης, οδήγησε στη σύλληψη νεαρού για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες προχθές (21-09-2023), το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα, με αποτέλεσμα να κινηθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις και να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο εξερεύνησης του χώρου για την προστασία των παρευρισκομένων, αλλά και έλεγχο προκειμένου να αποσοβηθεί οποιαδήποτε απειλή.

Αφού εξερευνήθηκαν οι χώροι του σχολικού συγκροτήματος με αρνητικό αποτέλεσμα, συνεχίστηκε η έρευνα απ’ όπου προέκυψε ότι το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε από δύο ημεδαπούς ηλικίας 17 ετών, ένας εκ των οποίων εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.