Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 13/9/2023, 2:44 μ.μ.

Ενημερωτικό υλικό για την οδική ασφάλεια μοίρασαν αστυνομικοί στους μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί αστυνομικοί μοίρασαν σε μαθητές των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας, φυλλάδια και σελιδοδείκτες με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, που αφορούν ιδιαίτερα στην καθημερινή μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Το ενημερωτικό υλικό αποτελείται από χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες, σχετικά με τη μετακίνηση των μαθητών, ενώ με απλό και άμεσο τρόπο αποτυπώνονται βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η συμβολή στην καλλιέργεια της σωστής οδικής παιδείας των μαθητών θα συνεχιστεί όλη τη σχολική χρονιά με ανάλογες δράσεις, που στοχεύουν στην ενημέρωση και την εμπέδωση των κανόνων της οδικής ασφάλειας.

Παράλληλα, με προτεραιότητα την οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές. Οι αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν από τους αστυνομικούς όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, υπενθυμίζει στους γονείς ότι εκείνοι είναι που παραδίδουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί τους. Γι’ αυτό τον λόγο:

Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.

Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.

Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.

Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.

Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.

Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας, που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.

Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.

Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.

Αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα), ενημερώστε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη».


Σύλληψη για ληστεία και απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 το μεσημέρι στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, εισήλθε παράνομα σε οικία ηλικιωμένης από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, ενώ κατά τη διαφυγή του την απώθησε με αποτέλεσμα την πτώση της και τον τραυματισμό της. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την ίδια ημέρα επίσης εισήλθε σε ακόμη μία οικία, από όπου ωστόσο δεν αφαίρεσε κάτι.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε ότι απέκρυπτε στην οικία του ποσότητα κάνναβης βάρους 45 γραμμαρίων, ενώ σε αγρόκτημα του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 7 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης, σε οίκημα μέσα στο παραπάνω αγρόκτημα βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, βάρους 582 γραμμαρίων.

Συλλήψεις για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθησαν στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς σε έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 28,4 γραμμαρίων, που κατείχαν από κοινού.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνελήφθησαν 2 άτομα στην Πέλλα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, συνελήφθησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 το μεσημέρι 2 ημεδαποί άνδρες, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε να καλλιεργούν σε αγροτική περιοχή της Πέλλας, πλησίον αρδευτικού καναλιού, συνολικά 71 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2,5 έως 4 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους 700 γραμμαρίων, εργαλεία και άλλος εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν (αντλία νερού, σωλήνες κ.α.).

Επίσης κατασχέθηκε μία μεταλλική βάρκα με εξωλέμβια μηχανή, την οποία χρησιμοποιούσαν για να προσεγγίζουν τη φυτεία των δενδρυλλίων κάνναβης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 421 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκε και ένα όχημα με συρόμενο τρέιλερ, στο οποίο ήταν έμφορτη η παραπάνω μεταλλική βάρκα.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
· https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/777774721019360

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς στην κατοχή τους και σε έρευνα της οικίας τους, με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

6 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 111,95 γραμμαρίων,

3 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 40,49 γραμμαρίων,

2 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης,

1 πτυσσόμενο γκλοπ,

1 κροτίδα

κάρτες κινητής τηλεφωνίας και

το χρηματικό ποσό των 8.300 ευρώ.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 το μεσημέρι στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών, για διακεκριμένη κλοπή, εγκληματική οργάνωση και κλοπή.

Συλλήψεις για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας και ημεδαπή γυναίκα, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα, παραβίασαν σταθμευμένο όχημα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γάντια, ένα κατσαβίδι και το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ. Σε βάρος του ημεδαπού άνδρα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Θεσσαλονίκης, για διακεκριμένη κλοπή και κλοπή.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς εντοπίστηκε στην Πέλλα φυτεία με πάνω από 400 δενδρύλλια κάνναβης

Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κατάφεραν να εντοπίσουν φυτεία με μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης, σε αγροτική περιοχή της Πέλλας.

Για την υπόθεση, συνελήφθη χθες (12 Σεπτεμβρίου 2023) το πρωί ένας ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών, σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του παραπάνω ημεδαπού, μέσα σε καλλιέργεια, εντοπίστηκαν συνολικά 427 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
· https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/687101729982401

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Συνελήφθη 38χρονος έπειτα από τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων

Αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 38χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (12-09-2023) στην είσοδο διαμερίσματος – αποθήκης στο κέντρο της πόλης, ο 38χρονος κατελήφθη να κατέχει τρία (3) κουτιά που περιείχαν συνολικά (1.500) πακέτα τσιγάρα χωρίς τη σχετική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου, τα οποία νωρίτερα είχε παραλάβει από εταιρεία ταχυμεταφορών, ενώ εντός της οικίας βρέθηκαν επιπλέον (125) λαθραίες συσκευασίες καπνού, οι οποίες ομοίως κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύλληψη ατόμου σε περιοχή της Δράμας έπειτα από τον εντοπισμό αντικειμένων ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχετικά με αντικείμενα ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας, οδήγησε στη σύλληψη 62χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (12-09-2023) πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχή της Δράμας και διενεργήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε αύλειο χώρο οικίας ιδιοκτησίας του συλληφθέντα:

Δύο (2) τμήματα συνανήκοντα καλύμματος σαρκοφάγου, πιθανώς ρωμαϊκής περιόδου,

Βυζαντινό ακόσμητο τεκτονικό κιονόκρανο,

Τμήμα οκτάπλευρου βυζαντινού κιονίσκου πακτωμένου σε παρτέρι,

Τμήμα τετράπλευρου βυζαντινού πεσσίσκου και

ακέραια πλάκα, θωράκιο καλυμμένη με διακόσμηση που θυμίζει αραβούργημα και χρονολογείται στην υστεροβυζαντινή περίοδο (13ος-14ος αιώνας).

Τα ανωτέρω αντικείμενα σύμφωνα με σχετική έκθεση πραγματογνωμοσύνης αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 4858/2021 «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι αντικείμενα, που σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης:κορμός αρράβδωτου κίονα ο οποίος υποστηρίζει το τεκτονικό κιονόκρανο,
τμήματα πιθαριών: 

μία (1) βάση, τρία (3) μέρη από σώμα ή σώματα, μία (1) λαβή και ένα (1) χείλος,

Επίστεψη επιτύμβιας μουσουλμανικής στήλης (σαρίκι),

Κιονόκρανο σε δεύτερη χρήση,

Τμήμα ενεπίγραφης επιτύμβιας μουσουλμανικής στήλης,

Τέσσερα (4) τμήματα αγγείων,

Δώδεκα (12) εντοιχισμένα τμήματα από ενεπίγραφες επιτύμβιες μουσουλμανικές στήλες και

ένα (1) χάλκινο εξάρτημα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Σύλληψη για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνελήφθη χθες (12 Σεπτεμβρίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, 10 νομίσματα και 3 τμήματα από κοσμήματα, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων. Επιπλέον κατασχέθηκε ένας ανιχνευτής μεταλλικών αντικειμένων, που κατείχε χωρίς νόμιμη άδεια, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους 42 γραμμαρίων που βρέθηκαν επίσης στην οικία του.

Σύλληψη για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν χθες (12 Σεπτεμβρίου 2023) το μεσημέρι στον Προμαχώνα από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, κατά την είσοδό τους στη χώρα δύο ημεδαπές γυναίκες, καθώς σε έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 260 πακέτα τσιγάρων θερμαινόμενου καπνού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Συλλήψεις για απάτη και παράβαση του νόμου περί ρύθμισης της αγοράς προϊόντων

Συνελήφθησαν χθες (12 Σεπτεμβρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπή γυναίκα και ανήλικος γιος της, καθώς σε έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαιναν και οδηγούσε ο ανήλικος, χωρίς να κατέχει νόμιμη άδεια οδήγησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 22 δοχεία των 5 λίτρων που περιείχαν λάδι, αμφιβόλου προέλευσης και γνησιότητας, που πωλούσαν χωρίς νόμιμα παραστατικά αγοράς. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και το χρηματικό ποσό των 235 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή της ημεδαπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.