Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει τις κινητοποιήσεις εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών

Ανακοίνωση Ιατρικοιύ Συλλόγου Κιλκίς
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει όπως πάντα τις εξαγγελθείσες δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, που αφορούν στην αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ από 1 Σεπτεμβρίου και σε απεργιακές κινητοποιήσεις και έχουν ως στόχο την κατάργηση του clawback καθώς και την διόρθωση της μέχρι τώρα δυσλειτουργικής συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ.

Τα ιδιωτικά εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα, που εξυπηρετούν το 95% περίπου των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καταρρέουν κάτω απ’ το δυσβάσταχτο μέτρο του clawback, το οποίο πάγια θέση μας είναι να καταργηθεί οριστικά! Φτάνει πια, δεν πάει άλλο!

Παράλληλα, επιτακτική είναι η ανάγκη για άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων.

Η παρούσα κατάσταση καταστρέφει τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια, στερεί από τον ασθενή αξιόπιστες υπηρεσίες και υποβαθμίζει δραματικά την υγεία του ελληνικού λαού.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΚ κ.Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23/08/2023 μεταξύ του προεδρείου του ΠΙΣ και της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και έθεσε μεταξύ άλλων και τα παραπάνω ζητήματα με πρόταση για την άμεση κατάργηση του clawback.

Ο Πρόεδρος
Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.